Маестро Димитров: Не съм опрял до тези сто лева!

Ако има уважение, то трябва да е взаимно, обясни диригентът
23 апр 2015 15:20, Петя Славова
29
Маестро Димитров: Не съм опрял до тези сто лева!
Маестро Димитър Димитров. Снимка: Нова телевизия

Не съм против това, което каза Георги Петров, а против начина, по който го направи, обясни пред Нова телевизия диригентът на хора "Йоан Кукузел" Димитър Димитров. Що се отнася до напускането и на Стоян Малинов, маестрото обясни, че той се е чувствал съпричастен, тъй като Георги му е кум.

"В днешно време условията, които се поставят са абсолютно мизерни. Един артист, който има претенции, че представлява страната и е на ниво, би трябвало да е зачетен по друг начин. Държавата може да намери форми на плащане", обяви диригентът.

Той допълни, че не е коментирал заплащането на "Йоан Кукузел" с министъра, с който се е запознал едва в Париж. Димитър Димитров обяви думите на Рашидов, че хористите "папали" като неприемливи и обясни че той и колегите му са взимали винаги това, което е обявено официално, а именно – само командировъчни и спане.

Още по темата

"Така е било в цяла Европа", каза маестрото и обясни, че Комитетът за култура по онова време е плащало командировъчните на хора и нищо повече от официално обявеното. За това време те са имали план за цялата година, включително и образователни концерти. Стана ясно, че след 10-ти ноември хористите от "Йоан Кукузел" са на самоиздръжка.

На въпроса обидени ли са певците на Рашидов, Димитров обясни, че системата е такава не от вчера и че е обидно да се оценява по този начин труда на певците.

"Има етика и когато говорим за уважение, то трябва да е взаимно", каза още Димитров и добави, че не е опрял до тези сто лева, които министърът на културата реши, че щял да даде от джоба си.

От 15 хористите са намалели на 13. "Бяхме и повече, но постепенно намаляваме", каза Димитров и обяви, че занапред ще поставя директно условията за участията на "Йоан Кукузел".

Оказа се, че той не знае нищо за приходите, събрани от билетите, продадени за концерта в Нотр Дам. Също така потвърди, че той и колегите му не са получили билети за българската изложба в Лувъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
След като министъра не познава хората на изкуството,а е приятел с рибарите в Бургас не е ли по добре да е председател на ловно рибарския съюз,по му подхожда
17
5
 
4
 
! Отговори
подмазвач и нагаждач преди 9 години
Апък ,теб дъртьо няма да те махнат,защото те чака пенсия и ако ти кажат и за 10евро ще пееш без проблем.
16
4
 
5
 
! Отговори
Кон преди 9 години
Типично по български - като не можеш да се аргументираш, преминаваш от разговор по темата на лични оскърбления. Та с теб дотук.Но изобщо министерство на културата не е търговско дружество, така че има характер на благотворителна организация. И, ако четем статията, не си измисляме, точно хорът не претендира за хонорари, това си е твоя измислица.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За подобен род хора казват"ни слади,ни блажи".На раменете на такива израстват и вият снага веждирашидовци.
14
5
 
9
 
! Отговори
Гнусна история преди 9 години
Този е един наведен слуга на властта. Заради такива като него има и такива като Тиквун и Вежди !
13
3
 
4
 
! Отговори
lochita преди 9 години
dignali zalata na kraka? i kvo ot tui?vajnoto e da nakarat publikata da gi zamerva s efrohartiiki i efromonetki, be sutieni brijitki, slipove david bakam, rolexi, fabetjeta, kvot imat luvriertata da miatat na angelite i da sabirat parsata...:-)
12
4
 
7
 
! Отговори
Кон преди 9 години
Да свалиш нивото на министър до нивото на търговец на женски пазар, струва ли ти се върха на интелигентността? И да не е на женския пазар, не е търговец. Тези абстракции за независимите търговци на пустинен остров са за деца от предучилищна възраст.
11
2
 
21
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Ще ти цитирам маестрото:"Редно е, когато се изнася концерт и когато се извършва квалифициран труд, да се заплаща. Ние не сме поставяли условия за пътуването до Париж, но всеки би желал да има скромен хонорар."След като са вдигнали цялата зала на крака и лично парижкият архиепископ е отишъл да се ръкува с тях и да ги поздрави за невероятното изпълнение, редно беше поне някой лев за награда да получат.
10
14
 
8
 
! Отговори
66 преди 9 години
Щом не могат да се самоиздържат означава,че не са търсени и следва да прекратят дейността си или да си намерят кадърен мениджър!Толкова!
9
2
 
11
 
! Отговори
Кон преди 9 години
До 12-така:Министърът е ръководител в случая, и е негово задължение да ги покани на разговор. И не се договарят, по този случай. Не са равнопоставени страни и не могат да се договарят, могат да проведат предварителен разговор, в случай че министърът ги покани на такъв. Та какво не е направил хорът?
8
5
 
4
 
! Отговори
zlatenorfei преди 9 години
da si peiat v hramovete, tam sa parite, tam e normalnata im targovia. koi li gi razbira v luvrierto, ama sa poharchli za komandirovki ot trezora na bg narod 29 miliona evro da pokajat malko jalti tenekiiki i da pradnat v parij.
7
1
 
14
 
! Отговори
Лъчезар Костов преди 9 години
За тези, които не знаят - хор "Йоан Кукузел - Ангелогласния" НЕ Е НА ЗАПЛАТА. Нито хористите, нито диригента им - доц. Димитър Димитров получават редовна месечна заплата от държавата, или от някое друго място. Доходите, които получават от своите изпълнения са във вид на хонорари, които се договарят с организаторите на събитието, на което хорът изпълнява програма. В сумата влизат и транспортните разходи, ако е извън София. Така, че тези 35 евро е сумата за обяд и вечеря в Париж - дали са много, аПрочети цялата статия тук: dnes.bg/obshtestvo/2015/04/22/oshte-edin-obiden-si-trygna-
6
4
 
19
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
"С какво хор Йоан Кукузел е по различен от другите музиканти и въобще артисти не ми е ясно, за да може да са държавна издръжка?"Ами отиват да представят страната по покана на държавата...
5
7
 
7
 
! Отговори
nue преди 9 години
малко ми е странен този скандал още от самото начало, когато аз имам финансов проблем се обръщам към управителя на фирмата, а не тичам по медиите.
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рашидов урева орталъка за милиончето си в КТБ,но виж хористите от "Йоан Кукузел" не можело "по такъв начин" да изразяват мнението си.Трябвало да пеят заради патриотизъм,а не за пари!!!!!!Рашидов урева орталъка и "по всякакъв начин" наричаше хората в КТБ,въобще не се сети,че трябва да е патриот!!!!!Е това е есенцията на днешна България и мисленето на олигархично-мутренския-политически апарат!!!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Академик Рашидов да каже къде са парите от представлението, което са изнесли хористите от Кукузел и с тези ли пари са финансирани разходите на редакторите на водещите вестници и медии?
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хм, много интересно, поканили са ги да пеят за без пари, някой си е прибрал приходите от представлението в джобчето и на всичкото отгоре хористите не са били поканени да видят българската експозиция в Лувъра... А Рашидов уж говореше, че хорът трябвало да пее не за пари а от патриотизъм, тогава защо патриотично не им осигури билети за изложбата?
1
2
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Диригенте,с тези хора от това...рашидово министерство,шега не бива.Ще ви използват до последно и накрая ще кажат,че нищо не сте...искали..Поне да бяха ви дали бадева по една ***...сурови яйца,за да ви е ясен гласа като...пеете.