Близкитe на акушерката: Не е била бебето, изпуснала го е!

Семейството на Емилия Ковачева отхвърля обвинението на прокуратурата
24 апр 2015 07:07,
70
Близкитe на акушерката: Не е била бебето, изпуснала го е!
Снимка: архив Reuters

Семейството на акушерката, обвинена, че е пребила почти до смърт новородено бебе в столичната болница „Софиямед”, не вярва в тезата на прокуратурата. Близките на Емилия Ковачева, която е от Самоков все още не знаят подробности за обвинението. Те обаче си разказват един друг, че жената не е била бебето, а го е изпуснала. Пред bTV те обясниха и че Емилия не е проявявала никога признаци на психически разстройства.

Още по темата
Ужасяващата история излезе на бял свят вчера. Прокуратурата и здравно министерство разкриха, че акушерката по време на нощно дежурство си е позволила удари с ръка и с бутилка по новороденото. В последствие детето получава тежка мозъчно-черепна травма. Вече е вън от опасност в болница „Токуда”.

Почти целият Самоков говори за акушерката. Хората я познават, защото тя е работила в местната болница дълги години. „Много е добра, любезна с всички. Тя не е способна на такова нещо”, твърдят местните.

Близките на акушерката също категорично отхвърлят обвинението - опит за умишлено убийство. Част от семейството разбира едва тази вечер, че Емилия е задържана. „Мога да ви уверя, че откакто се помня, тя не е давала признаци за някакви психични отклонения. Тя е неспособна да направи такова нещо с умисъл”, категоричен бе племенникът ѝ Даниел Кирилов.

Пред bTV той обясни още, че от разговорите си с братовчедките си е разбрал, че детето е било изпуснато неволно от акушерката. „Това, което разбрах, е, че неволно е било изпуснато дете и просто не ми го побира ума. Хора сме, всеки греши, на всеки може да се случи”, допълни още Кирилов.

Майката на Емилия също не вярва дъщеря й да е способна на такова насилие. „Ние ще я защитаваме където трябва”, увери тя.

Екипът на bTV разговаря и с д-р Димитър Бубураков от болницата в Самоков, с когото Емилия Ковачева е работила в продължение на седем години. Професионалните пътища на двамата се разделили през 2009 г. Днес медикът обясни, че е изненадан и че единствено проблем с психиката би обяснил подобна постъпка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
жена преди 9 години
Хей,хора ами ако това е поръчков инцидент,тая камера е на точното място,записа е чист Отказвам да мисля направо се плаша от този вариант,по-добре жената да е полудяла по-удобно е някакси.горкото мъниче,след такъв старт нека има целия късмет на света.да му върви винаги.Дай Боже.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма оправдание за акушерката...като е изнервена от детето, защо не го даде на майка му да го успокои, да го остави при нея и с нормални думи и да й обясни, че е 24 часа на работа и не се чувства добре, а го души и го налага с юмруци.....това не е нормално поведение. Да й наложат най-тежкото наказание.
49
12
 
6
 
! Отговори
Дъщеря и преди 9 години
Мама никой не е удряла ! Стига сте лъгали ! Видеото не е доказателство в съда, то е манипулирано защото мама е *** и затова я мразят ! Мама и мен не ме е била като малка , като малка, като малка, като малка...опа чат пат ми става така щото и мен ме беше изтървала. И не тя е била бебето, а бебето е посегнало на нея , нарочно и е ревало и е казало в рева си ,,I WILL BACK" е тва квое ми кажете, и след тва я е уболо с биберона и е скочило само да падне. Полицаите да разпитат бебето ! Аааааамаха
48
1
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До ognyanzИменно. Точно това имама пред вид. Сигурно си забелязал срещу какво скочих по-долу. Срещу това, че нещата се подхлъзнаха по плоскостта какъв прекрасен човек била извършителката, и как едва ли не обстоятелствата я докарали до това. Ей, Богу! Имам почти четвъртвековен брак. Видял съм какво ли не. Истерии, безпочвени обвинения, изневери. Но нищо от това не ми е дало право да удрям, насилвам или пребивам. Така че бекграунда си е бекграунд, но отговорността - отговорност.
47
1
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 57: Да, проблемите идват най-вече от хората, от тези, които нямат собствено мнение. Един германец обясняваше управлението на Хитлер така: "Първо дойдоха за евреите. Мълчах, защото не бях евреин. след това дойдоха за комунистите. Мълчах, защото не бях комунист. Накрай дойдоха и за мен. И всички мълчаха". Ако хората мълчаха, т.н. "цар Киро" и досега щеше да дерибейства. Но накрая му запалиха къщата, до там се стигна защото "компетентните органи" не правеха нищо. Да си мълчим, тази ще се измъкне
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехооо, нали има видео запис как пребива детето???
45
1
 
0
 
! Отговори
до Сър... преди 9 години
Щом компетентността те впечатлява,то моят отговор е,че от сърце подкрепям ситуативния морал.Кодифицираният морал води до жестоки последици.
44
1
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До ognyanzНе знам. Вади си изводите сам за себе си. Само където те не ме касаят, ама никак. Но все пак да поясня. "А тоя *** да го вкарват в затвора." казваш ти. Само че до това вкарване има да се случват много неща. Следствие, съд и т.н. А това са също "компетентни органи", против които се изказа. Държа да уточня, че и моето мнение не се различава много от твоето по този въпрос. Само където тези органи се състоят от хора. Така че проблемите идват най-вече от хората....
43
3
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 55: На остроумен ли се правиш. Или на по *** отколкото може да е един "Сър".
42
1
 
1
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До ognyanzА как се вкарва в затвора? Без следствие и съд ли?
41
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 51: Ти пък, дето си се титуловал сам за "сър" много вярваш на т.н. "компетентни органи". Това е пътя към всякакъв произвол, когато никой няма право на мнение, а се разчита на "компетентните органи". А ние ги видяхме през годините: бандитска приватизация, ликвидиране на промишленост и селско стопанство, липса на адекватно здравеопазване и образование. Да изброявам ли още? И всичко това го дължим на компетентните органи и на тези, които им дърпаха конците. А тоя *** да го вкарват в затвора.
40
1
 
0
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До Анонимен 52Ти, като компетентна и неподкупна как би отсъдила в случая?
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато компететните не са толкова компетентни,а още по-зле подкупни- тогава какво се случва.
38
2
 
1
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До Анонимен 49Истината се търси от компетентните за това. Тук е чесане на езици, а не задълбочено мислене. Елементарно, първосигнално чесане на езици. А по начина, по който сте тръгнали да търсите "истинската" причина, най-много да стигнете до Големия взрив. По-назад във времето няма къде. Но то е типично за женската част от човечеството.....
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На записите от камерите се вижда, че жената минава покрай кошчето и удря с юмрук бебето" - какво повече имат да кажат роднините.За какво е тая статия. Ще оправдавате този *** ли?
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой тук оправдава случилото се с малкото детенце.Кой.Всички съчувстваме,но просто търсим истинската причина за случилото се.Недейте така ,бе хора.Научете се да мислите по-задълбочено.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно лошо дело не те прави носител на злото.Не самото дело ,а неговата последователност,упоритост и неуловимост те превръща в истински престъпник.
34
2
 
1
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До до Сър ПичукИ кое е грубото? Че настоявам извършителя да си получи заслуженото без значение от пол, възраст, религия или материално състояние? Ако това е жестокост, няма опастност да постъпя като дядо Славейков.
33
3
 
0
 
! Отговори
до Сър Пичук преди 9 години
Грубо,много грубо,но може би и вие като Славейков един ден ще изплачете"жестокостта ми се сломи"
32
1
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До до СЪР ПИЧУКНе намирам връзка с това, което написах. Говоря за отговорност, мойто момиче. ОТ-ГО-ВОР-НОСТ. А когато "матрицата" е сбъркана - и на Марс да отидеш да раждаш - все тая.

Спонсорирани публикации