Близкитe на акушерката: Не е била бебето, изпуснала го е!

Семейството на Емилия Ковачева отхвърля обвинението на прокуратурата
24 апр 2015 07:07,
70
Близкитe на акушерката: Не е била бебето, изпуснала го е!
Снимка: архив Reuters

Семейството на акушерката, обвинена, че е пребила почти до смърт новородено бебе в столичната болница „Софиямед”, не вярва в тезата на прокуратурата. Близките на Емилия Ковачева, която е от Самоков все още не знаят подробности за обвинението. Те обаче си разказват един друг, че жената не е била бебето, а го е изпуснала. Пред bTV те обясниха и че Емилия не е проявявала никога признаци на психически разстройства.

Още по темата
Ужасяващата история излезе на бял свят вчера. Прокуратурата и здравно министерство разкриха, че акушерката по време на нощно дежурство си е позволила удари с ръка и с бутилка по новороденото. В последствие детето получава тежка мозъчно-черепна травма. Вече е вън от опасност в болница „Токуда”.

Почти целият Самоков говори за акушерката. Хората я познават, защото тя е работила в местната болница дълги години. „Много е добра, любезна с всички. Тя не е способна на такова нещо”, твърдят местните.

Близките на акушерката също категорично отхвърлят обвинението - опит за умишлено убийство. Част от семейството разбира едва тази вечер, че Емилия е задържана. „Мога да ви уверя, че откакто се помня, тя не е давала признаци за някакви психични отклонения. Тя е неспособна да направи такова нещо с умисъл”, категоричен бе племенникът ѝ Даниел Кирилов.

Пред bTV той обясни още, че от разговорите си с братовчедките си е разбрал, че детето е било изпуснато неволно от акушерката. „Това, което разбрах, е, че неволно е било изпуснато дете и просто не ми го побира ума. Хора сме, всеки греши, на всеки може да се случи”, допълни още Кирилов.

Майката на Емилия също не вярва дъщеря й да е способна на такова насилие. „Ние ще я защитаваме където трябва”, увери тя.

Екипът на bTV разговаря и с д-р Димитър Бубураков от болницата в Самоков, с когото Емилия Ковачева е работила в продължение на седем години. Професионалните пътища на двамата се разделили през 2009 г. Днес медикът обясни, че е изненадан и че единствено проблем с психиката би обяснил подобна постъпка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
8
 
! Отговори
*_* преди 9 години
За пореден път се убеждавам колко е изтрещял народа! Оправдаваме насилник щото бил беден и нещастен? Щото горката сама отгледала децата си?!?!? Щото Москов е министър? Щото работела две смени?? Ами всичко това са само някакви странични фактори! защо вадим куп причини от не знам къде си- станало ли е- станало! Да си носи отговорността!
30
6
 
3
 
! Отговори
до СЪР ПИЧУК преди 9 години
Дотогава ,докато младите и умни жени кажат"Не искам да раждам в България."
29
2
 
8
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
До Анонимен 36Хайде стига фарисейщина! Когато на мъж му избият балансите - алкохолик, насилник, деградат, ***, изверг и пр. А когато се случи на жена - мила, нежна, работлива, "жертва" на обстоятелствата. Спомнете си само за учителката, влязла пияна в час - и тя беше същата такава "жертва". Докога?
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом като не е имала признаци на психическо заболяване,значи го е направила от злоба и трябва да лежи в затвора.И да бъде бита денънощно.А на роднините-скрийте се в миша дупка от срам, че сте рода с такъв ***.
27
5
 
3
 
! Отговори
Аз съм анонимния преди 9 години
наричащ българите предатели!Да, българите сме подли! И като се започне от управляващите болницата, които са търтеи и печелят на гърба на такива пчели-работнички, едно раждане на частно е цели 3000 лева!...И всички читатели на сайта, които я плюят просто ей, така...за спорта...по инерция...или да не останат по назад от другите. Болно ми е, че едва 2-3% от четящите вземат предвид, предисторията. Жената е имала адски тежък живот. Опъвала е хомота, хранила е две деца, пълнила е гушите на шефовете
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кротка,тиха жена,която на мравката път прави,губи съпруга си,който пада от скеле.оставя я с две малки дечица.И съдбата я завъртява като вихрушка.Работи като робот постоянно ,тежка и слабо платена работа.Държавата нехае.Кротката женичка мълчи и понася всякакви несправедливости.Гневът в душата и бошува.,но пак мълчи,за да изхранва децата си.Трябват и пари.Така,че работи,работи по 36часа без прекъсване.И накрая превърнал се в безволев ,измъчен човек избухваш и нараняваш беззащитния.Дотам и..краят
25
3
 
6
 
! Отговори
.... преди 9 години
До Анонимния, който си позволява да нарича цял народ "предател". Интересно, ако бебето, не дай Боже, не беше оцеляло. Тогава щяхте сигурно щяхте да призовавате родителите към смирение и прошка. С каква лекота изричате думите. Ако сте вярващ, хайде застанете на мястото на родителите. Аз не виждам някой да осъжда и оплюва жената. Просто хората наричат това, което е направила нечовешко. И то Е нечовешко. И ако е виновна тази жена ще трябва да бъде или осъдена, или лекувана. Съдите точно Вие, тъпо.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз също не мога да го асимилирам, тъй като смятам, че нормален човек не може така да се държи с новородено. Не съдя акушерката-има си следствие, прокуратура, съд. Но щом има записи от охранителни камери, няма да е нужно делото да се влачи месеци и години. Много лесно се проверява дали един запис е манипулиран /ако записът е 5 минути - работата е за няколко часа/, експерти има достатъчно в страната, не вярвам някой дори за пари да прикрие такова деяние. След това съд и присъда-оправдателна или о
23
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българският народ отново доказа, какъв предател е! Оплювайки една душевно - болна и беззащитна жена! Тази жена ще има време да изкупи греха си, ще плаче, ще се покае. Бебето ще оздравее. Но вие, осъдители жалки, които използвате това огромно нещастие за да блеснете - плюя на вас! Едно да знаете - Оня отгоре ви наблюдава! Колкото повече съдите, толкова повече ще ви съди Бог! Рано или късно ще застанете пред Божия справедлив съд!!!
22
2
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Не мога просто да повярвам, дългогодишна акушерка да изперка изведнъж толкова, че да започне да убива деца. То по принцип всичко е възможно, ама чак толкова? Може да се е побъркала жената от простотия и беднотия, кой знае? Ама не бързайте толкова с присъдите.
21
1
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Е-де. При съмнение, презумцията е винаги в полза на обвиняемия. Не стига, че обвинявате при незавършено следствие. Не стига, че сте издали името на обвиняемата, което е при незавършено следствие недопустимо. Ами и хвърляте с кофи кал. Добре де.......Много добре знаете. Който е безгрешен, да хвърли първия камък!Помислете! Какво може това детенце да ядоса толкова много акушерката? Та такова малко дете не може дори да плаче. Миаука като коте. За какво да го удря и души? Нещо не е ок.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Камерата, записа насилието е манипулирана с цел уронване престижа на Болницата! да бе
19
2
 
15
 
! Отговори
nas преди 9 години
То бива бива ама... паднало...В такива случаи по добре си мълчи вместо да се излагаш в опитите да за се застъпиш за някой близък.. нали хората записи са гледали и са видяли как го удря и как прави опити да го задуши.. това е просто *** за мен... да посегнеш на едно толкова малко невинно мишле... вероятно става въпрос за разклатена психика, но се моля да не попадам в положението на тези родители....
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно се оказва, че притчата повтаряна многократно, че държавата е лош стопанин започва да издиша след, като виждаме какви неща се случват и по частните болници.
17
5
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
"Новородените бебета са съвсем нежни, един шамар е предостатъчен да пратиш едно такова на оня свят"Твърдението ти е за *** на Годината.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До BubblesAбсолютна лъжа. В случая платена лъжа. Не ви минават номерцата. Дори новородените са достатъчно жилави, че да не си отиват на "оня свят" ей така. Въпросът е, че въпросното бебе е с черепо-мозъчна травма и усложненията са възможни чак години след деянието.
15
1
 
6
 
! Отговори
Гери преди 9 години
Явно нещата в БГ здравеопазване не са са променило много,само дето са сложили камери.Все пак да пуснат записа,където ясно да се вижда лицето,че да сме сигурни,че това е човекът малтретирал новородени.
14
8
 
7
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Да бе, сега остава някой да каже че акушерката е ударила и 10 тояги на бебето и вече ще падна от смях!Новородените бебета са съвсем нежни, един шамар е предостатъчен да пратиш едно такова на оня свят, а какво остава да го трепеш с бутилки и други такива.
13
2
 
9
 
! Отговори
Гери преди 9 години
Незнам какво се възмущавате толкова-преди 30г. бях в десткото отделение на една болница,тогава бях на 6г.Какви неща се случваха тогава в отделението,оставиха ми спомен доживот-биеха се новородени,оставяха ги на нас,децата да ги гледаме,защото беше по-важно да си пият кафето нощната смяна.Оставяха ги в неотопляеми стай през зимата-да се калят,въобще-пълен ужас,бебета ревят от студ,недохранване и подмокрени памперси,ала никой не ги и поглеждаше.А колко шамари отнасяха,и те и ние-децата,друга тема
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименпълен тъпизъм.Бебетата са достатъчно яки и жилави ,но....съвсем възможно е от преумора да бъде изпуснато бебето.докато ги къпят ,колко му е да се изпързаля и да падне гадно на главата си