Близкитe на акушерката: Не е била бебето, изпуснала го е!

Семейството на Емилия Ковачева отхвърля обвинението на прокуратурата
24 апр 2015 07:07,
70
Близкитe на акушерката: Не е била бебето, изпуснала го е!
Снимка: архив Reuters

Семейството на акушерката, обвинена, че е пребила почти до смърт новородено бебе в столичната болница „Софиямед”, не вярва в тезата на прокуратурата. Близките на Емилия Ковачева, която е от Самоков все още не знаят подробности за обвинението. Те обаче си разказват един друг, че жената не е била бебето, а го е изпуснала. Пред bTV те обясниха и че Емилия не е проявявала никога признаци на психически разстройства.

Още по темата
Ужасяващата история излезе на бял свят вчера. Прокуратурата и здравно министерство разкриха, че акушерката по време на нощно дежурство си е позволила удари с ръка и с бутилка по новороденото. В последствие детето получава тежка мозъчно-черепна травма. Вече е вън от опасност в болница „Токуда”.

Почти целият Самоков говори за акушерката. Хората я познават, защото тя е работила в местната болница дълги години. „Много е добра, любезна с всички. Тя не е способна на такова нещо”, твърдят местните.

Близките на акушерката също категорично отхвърлят обвинението - опит за умишлено убийство. Част от семейството разбира едва тази вечер, че Емилия е задържана. „Мога да ви уверя, че откакто се помня, тя не е давала признаци за някакви психични отклонения. Тя е неспособна да направи такова нещо с умисъл”, категоричен бе племенникът ѝ Даниел Кирилов.

Пред bTV той обясни още, че от разговорите си с братовчедките си е разбрал, че детето е било изпуснато неволно от акушерката. „Това, което разбрах, е, че неволно е било изпуснато дете и просто не ми го побира ума. Хора сме, всеки греши, на всеки може да се случи”, допълни още Кирилов.

Майката на Емилия също не вярва дъщеря й да е способна на такова насилие. „Ние ще я защитаваме където трябва”, увери тя.

Екипът на bTV разговаря и с д-р Димитър Бубураков от болницата в Самоков, с когото Емилия Ковачева е работила в продължение на седем години. Професионалните пътища на двамата се разделили през 2009 г. Днес медикът обясни, че е изненадан и че единствено проблем с психиката би обяснил подобна постъпка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че народа оскотя, изтрещя от мизерия и проблеми, не се знае кой кога ще даде на късо.
10
4
 
17
 
! Отговори
топала преди 9 години
абе *** защо вярвате на простотии как си представяте едно бебе на няколко дена да го бият с стъклена бутилка по главата да го душат и да оживее та то трябва да има физика на рамбо я пишете нещо по съществено не занимавайте народа с махленски интриги
9
10
 
7
 
! Отговори
Niki преди 9 години
Толкова примитивни хора.Да се заколи,убие да и се отрежат ръцете???Да не сме в средновековието ***?Ако наистина го е направила е била психично състояние което не и позволява да е адекватна.На всеки може да се случи. Като ти изгори някой чип.Мозъкът е сложно нещо.
8
3
 
22
 
! Отговори
Да, да! преди 9 години
Ще го питам Кирилов, ако някоя акушерка "изпусне" неговото бебе, дали би бил толкова снизходителен!
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се търси отговорност от акушерката и от "Софиямед", какви са тези 24 часови дежурства.
6
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки един психопат е защитаван от семейството си, за съжаление. Вместо да сломят глава и да признаят вината си те лаят при наличието на записи, които показват, че въпросната трябва до края на живота си да гние в психиатрична клиника.
5
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
стрес отговорност мизерия в къщи и човек полудява жалко че докторите околонея не са забелязали симптомите в поведението и
4
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви са тези глупости изпуснала го има запис на виодеокамерата, тази е за трепане ако съм на бащата тази няма да оживее пуквам я и я излежавам, откачалка !
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да и се отсекат ръцете
2
4
 
28
 
! Отговори
Клюк Прес преди 9 години
Племенникът на зълвиния й девер от разговора с братчедките май не е разбрал, че има ено таквози нящо, наречено "камери"...
1
6
 
14
 
! Отговори
знайко преди 9 години
и сега: акушерката те е изпснала.тоя лаф ще важи за детето цял живот,кофти