Четвъртокласниците с матура днес по "Човекът и обществото"

На 13 май пък те ще бъдат оценявани по предмета "Човекът и природата"
12 май 2015 08:04, Красимир Ангелов
12
Четвъртокласниците с матура днес по "Човекът и обществото"
Снимка: Булфото

Четвъртокласниците днес имат външно оценяване по предмета "Човекът и обществото", съобщават от Министерството на образованието и науката.

На 13 май пък четвъртокласниците ще бъдат оценявани по предмета "Човекът и природата".

Началният час на външното оценяване в четвърти клас е 10.00, а времето, с което разполагат учениците, е 40 минути.

Националното външно оценяване за четвъртокласниците се организира за първи път през учебната 2006/2007 година,  припомнят от МОН. До три работни дни след съответното препитване учителите проверяват индивидуалните резултати на учениците и въвеждат данните в сайта за външното оценяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Бабини вълнения преди 9 години
Ако попитате бабите на днешните четвъртокласници, въпросът за метрото е ОК. Така е било и през 19-и век в Лондон! Но за родените през 2004 г. метрото е даденост. Така зададеният въпрос на всичко отгоре е лошо формулиран, защото метрото може да е нововъведение у нас, но не и за света. А имената на президентите нямат място в детското съзнание, още по-малко поредният им номер.Още един въпрос към специалистите: така ли се води борба със стреса сред децата - три изпита в три последователни дни?
10
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 9 години
Това е любимият предмет на дъщеря ми,но този тест просто е върхът на простотията.Не може да има въпроси,свързани с материал,който не е изучаван.Това са деца,които на тези години нямат нашата обща култура,нито слушат новини,за да знаят отговорите на поне 4-ри от въпросите.
9
0
 
0
 
! Отговори
Венера преди 9 години
Тестът съдържаше въпроси, които не са изучавани. Например следният въпрос от теста:Кой е първият демократичноизбран президент на РепубликаБългария?А) Георги ПървановБ) Петър СтояновВ) Желю ЖелевНикъде в учебникът по човек и общество няма урок за демокрация и президенти. Това не е ли нарушение? Не само този въпрос е странен, но е най- фрапиращ.
8
0
 
0
 
! Отговори
кали станкова преди 9 години
Грубо нарушение на държавния закон за образование и наука . Напълно е забранено да се провеждат изпити с малките деца . Отново тормозят децата с трудна матура . Живо престъпление .
7
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
кое нещо променило живота в софия последното десетилетие ? а) метрото б) парните машини в) соларните автомобили ????? верен отговор е а) метрото
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам политиците да се явят по човек и общество. Ужасен материал...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До (-_-)Правят се, явно не си запознат/а преди да попиташ
4
1
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 9 години
Защо тия външни оценявания или 'матури' не се правят по някой от значимите предмети като математика или български??
3
0
 
7
 
! Отговори
тина преди 9 години
Как не ги е срам да подлагат децата на този стрес.Не стиг,че в 7-ми клас ще се явяват на матури,пък и в 4-ти.***.По тая логика и служителките в министерството на просветата да се явяват на всеки 3 години на изпити.Ясно е,че от една страна трябва да нямат съзнанието за несменяемост,а от друга-ако са решили да проверяват нещастните деца,да проверят първо своите знания.
2
0
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
И аз съм имал държавни изпити в 4-ти после в 7-ми 8-ми и 12 клас за различни училища. Въпроса, който трябва да се пита е . Кой *** е измислил тия предмети. Що за *** ще намали часовете по математика, български и литература, чужд език, биология, география, химия, физика за да сложи дебилен предмет като Човекът и обществото. Това трябва да е в най- сериозния случай семинар в рамките на 1-2 часа без оценка.
1
0
 
7
 
! Отговори
? преди 9 години
И за какво им го причиняват на децата това? Понякога е по-добре едни хора да си стоят безработни, вместо да творят безумия из министерствата. МОМН не бива да бъде последния пристан за трудостроени некадърници!