До края на мандата: Линейката винаги до 30 мин.

Лекарите се връщат в спешните центрове, успокои министър Москов
12 май 2015 19:01,
63
 До края на мандата: Линейката винаги до 30 мин.
Снимка: архив Булфото

Здравният министър Петър Москов обяви, че целта му е до края на мандата всеки от 7-те милиона българи да има достъп до Спешна помощ до половин час. За целта ще бъдат купени и два хеликоптера.

Още по темата
Министърът разкри плановете си във Велико Търново на брифинг с лидера си Радан Кънев.  Москов съобщи, че от началото на мандата му в Спешната помощ са назначени 70 лекари и 77 медицински сестри.

Според него кабинетът е създал финансови и икономически предпоставки специалистите отново да желаят работа в спешните центове. 

От началото на мандата в цялата страна са осигурени 56 линейки, а 14 пункта са оборудвани с устройства за телемедицина. "Заедно с помощта на премиера Борисов и министър Павлова ще успеем да осигурим 85 млн. евро допълнително за спешната помощ. С тях ще променим целия автопарк и ще оборудваме всяко спешно приемно отделение", обясни Москов.

Филиалите на спешната помощ, там където няма болници, ще имат стационарни центрове с до 10 легла.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък обвини Лютви Местан, че тласка България към проваления етнически модел в Македония.

"Този модел позволява на корумпирани лидери да се бетонират в политиката", обяви Реформаторът. Кънев беше категоричен, че България трябва да поддържа стабилността си чрез изолиране на ДПС от властта и чрез отслабване на хватката за малкия и среден бизнес.

"Местните избори трябва да направят този модел част и от местното управление на страната", каза още Кънев.

Той беше категоричен и че Реформаторският блок не приема кметския вот като възможност за справяне с партийните проблеми и обвини ГЕРБ, БСП и ДПС, че правят точно това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
19
 
! Отговори
айайайа преди 9 години
До bravosзатягането на коланите се отнася само за т.нар редови човек - шофьори на линейки и пр.
17
0
 
23
 
! Отговори
bravos преди 9 години
линейки до 30 мин , КАТ до 3 часа, полицията до 3 дена, жандармерията до 3 седмици. Ха така требе ред и протокол. Само не разбрах на КТБ -то докога ще и плащаме масрафа и колко ни струваше. Не разбрах колко българи се преброихме 2 ли 3 ли милиона барабар с ония дето ги връщаха от гурбет и какво ще прибират хеликоптерите сле 2-3 годинки- тленните ни останки? И както казва Севрюкова аз от този хълм ще викам към онзи: Остана ли жив българин бе?
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой го интересува тоя наркоманизиран *** Москов, бе?
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 22Значи ако има по-голям стадион от васил левски? кво правим? Ами ако има една трибуна поляна- събираща 1 милион зрители- дали нямаше да се напълни за концерта на Славито? 1 милион са ***, а още 5 милиона гледат скрищом като теб изявите му и после се абстрахират от това че се интересуват от него и това което прави. жалка картинка си, брато.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 18Кой го гледа ли? Оня ден 17 000 зрители в зала армеец имаше Дългия. Обаче не вярваше чеще има такъв интерес и9 сега есента на националния стадион ще направи концерт с 60 000 души. Не знам иначе кой го гледа!
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 16Дългия сигурно се друса, но не всеки ден като този Москов. Да се друсаш всеки ден не можеш да си всеки ден в ефира вече 15 години, брато!
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Говорим, че който продава на високи цени (при това мизерно заплащане на труда), няма как да има ниски доходи...Лема.Въпросът е защо има двоен аршин?
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С толкова много невнесли и една стотинка в Здравната каса "социално слаби" братя и безбройната им челяд, на които лечението се поема от държавата, т.е. от белите данъкоплатци /които пък стават все по-малко/, парите никога няма да стигат.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9Тази твоя теза валидна ли е за цените на лекарствата в българските аптеки, горивата в българските бензиностанции, авточастите, доматите по 6 лв и марулите по 3 ?Мерси предварително за отговора.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 3Аз съм сигурен че Слави Трифонов зад кадър го е питал този: Друсаш ли се бе, ***?
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАРИ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ИМА ПРЕДОСТАТЪЧНО, ЛОШОТО Е, ЧЕ НЕ ОТИВАТ ЗА ЗДРАВЕ, А В ДЖОБОВЕТЕ НА ДОКТОРЯТА, ЛЮБОВНИЦИ, ВИЛИ, ЯХТИ И ПРОЧИЕ.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 6как няма да има енергия, тоя е постоянно на кока бе!
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харесва ми енергията на Москов, обаче има много важни въпроси които трябва да се решат, и те са свързани с източването на Здравната каса и болниците.
5
1
 
22
 
! Отговори
30 мин? преди 9 години
За какви 30 минути става въпрос? Вие добре ли сте?Ако си в София, ще се оправдавате със задръстванията и натоварения график, а ако е в някое село... с липсата на път (което в много случаи не е далеч от истината).Баси срамната работа... това е целта видиш ли... сещам се колок е сега, при все-още не постигната тази цел.... 30 дена?!
4
0
 
23
 
! Отговори
ИДЕ ЛИ???? преди 9 години
ИДЕ ЛИ ЛИНЕЙКАТА, ДЕТО ЩЕ КАРА БАЦЕ КЪМ КАРЛУКОВО????
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре тоя *** ще гостува при Дългия. Усешам че Дългия ще го подхване за това че Москов знаел за какво са се скарали точно Тиквта и Славито. Славито беше леееко изнервен преди месеци като му гостува тоя, защото знаел защо са се скарали, Славито му каза, че нищо не знае и му обеща да го запознае с цялата истина как стоят нещата между Тиквата и него.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЯ ТАЗИ ЛИНЕЙКА ЗА 7 ГОДИНИ НЕ Е ДОПЛА ДА ПРИБЕРЕ БОКО АМФЕТАТА В ЛУДНИЦАТА, ТЕ НИ УБЕЖДАВАТ, ЧЕ ЩЯЛА ДА ПРИСТИГА ЗА 30 МИНУТИ.
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да попитам:Може ли с приблизително 20 (двадесет пъти) по-малко средства за здравеопазване средно на човек да се постигне качество на услугата както в Австрия и Германия, примерно?Мерси предварително, и ако някой знае как, моля да прати съвет как става.