Борисов спусна: Вадете сметките на партии и лидери в КТБ

Лукарски се защити - не бил гост на Василев, а на TV7
Обновена: 15 май 2015 13:54 | 15 май 2015 13:18,
75
Борисов спусна: Вадете сметките на партии и лидери в КТБ
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов поиска от ГЕРБ да предложи разсекретяването на влоговете и кредитите в КТБ, включително на партии, лидери, депутати и др.

Още по темата

"Сега точно на Менда и Деси им казах - да не е по линия само на ДПС, цялата комисия да предложи абсолютно всичко да се разсекрети по КТБ - влогове, фирми, физически лица, кредити, включително и тези, които са правили цесии за целия период на банката, така че веднъж завинаги да стане ясно какво се е вършило там", каза Борисов в кулоарите на парламента.

"За абсолютно всички да се извадят - сметки на партии, ако има, партийни лидери, депутати, всичко да излезе на светло", уточни той.

Премиерът коментира и изтеклия вчера списък с посетители на Цветан Василев.

Борисов припомни, че в него няма хора от ГЕРБ, но допълни, че ако изскочат такива, те ще си понесат отговорността.

Премиерът се разграничи от шефа на КФН Стоян Мавродиев, чието име също беше в списъка и обясни, че той не е от ГЕРБ.

"Питайте - що си дирил там и той да отговори. Същото важи и за Лукарски", отвърна той на въпрос за министъра на икономиката, чието име също се оказа в списъка.

"Не обръщайте внимание на някакви такива непотвърдени документи", призова Лукарски репортерите. В същото време той ги посъветва да обърнат внимание, че той е бил гост на TV7, а не на Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
4
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
1. Да се разсекретят докладите на 3-те одирорски фирми ! 2. Бойко Борисов назова в Берлин преди Нова Година поименно виновните за УМИШЛЕНИЯ ФАЛИТ на КТБ. Нека сега да направи тези показания и пред Прокуратурата !
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шлифера заръчал...много ги умее тия работи Той,да заповядва. Няколко гербави трола да му се порадват и тайната да си остане. Гербавите много кълват на надежди,изказвания и "истини",важното е да има обещания и словооборот,тях действия не ги вълнуват. Що не заръча да разсекретят стенограмата,където Горанов-Пеевски от Герб иска банкова ваканция? Магнолий да престане да третира хората като крепостните си от Герб.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. щом може да го разсекрети що чака до сега 2. не знаех че сме станали абосолютна монархия и краля управлява с укази 3. Подозирам че прекрасно знае че не може да разсекрети нищо, но също така и прекрасно знае че след 3 дена никой няма да помни, а днес е петък
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На какво основание Борисов заръчва на временната парламентарна комисия за КТБ да предложи всички договори на банката да бъдат разсекретени? По Конституцията на РБ или по закона на омертата?! Затова ли чуждите инвеститори вече избягват най-бедната страна от ЕС виждайки как се управлява?
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ще падат тайните, да се разсекрети всичко "класифицирано" в държавата. Или ще има тайни, или не. И на Бойко Борисов да се разсекретят сметките в чужбина ако има такива и ако получава финансиране от ЦРУ за управлението си. Ние имаме конюнктурен интерес да падне тайната в тази банка. Но имаме ли интерес да се създават такива практики? И тук даже проблемът не е в това да се види кой какви пари е имал. Тук проблемът е за личните данни, досиета, документи. Имената например са лични данни. Могат да ги заменят с псевдоними освен за публичните лица, които със сигурност са си разкрили имената. Този
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... им заръча да предложат..." и спрях да чета ! Ами защо изобщо ги пишете тия глупости ?!
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов заръча всичко по КТБ да бъде разсекретено..." Хайде сега и стенограмите от консултациите при президента за КТБ от миналата година да се разсекретят. Дето финмин Горанов, по-известен като приятелчето на Пеевски, заедно с ДПС искаха банкова ваканция. Да се разсекрети и доклада на 3-те одиторски фирми, както и методологията по която е изготвена "консултацията" им, а също и колко милиона са получили за изпълнение на поръчката.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов заръча всичко по КТБ да бъде разсекретено" Покриха си техните мушандии и вече всичко може да се разсекретява.Бълагрите наистина ли са толкова късопаметни и не помнят, кой предлагаше БАНКОВАТА ВАКАНЦИЯ ?
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е оригинален. Предложения в този смисъл има отдавна. Докато Борисов се спотайваше и ослушваше, други вече внесоха документи. Сега какво, отново "спасителят" да яхне вълната и да присвои чуждото /последното му е специалност/? На всичко отгоре се пропуска най-важния, основен въпрос: "Кой/Кои са създателите на чудовищната за българските мащаби далавера КТБ?!"
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...Борисов има много къса памет само 1 час...Когато КТБ финансираше проекта ГЕРБ и когато награждаваше Цветан Василев и когато Василев даваше фалшиви кредити на фалиралото ИМЕ и парите от тези кредити ги вземаше Президента Плевнелиев за финансиране на ГЕРБ ..НИЩО НЕ ЗАБРАВЕНО БОРИСОВ НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯЙ С ЛЪЖИТЕ СИ >>
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С този *** станахме за смях пред цял свят!!!!!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Аз НЕ СЪМ. ПРАВИЛЕН ИЗБОР! И АЗ СЪМ ЗА ПАТРИОТИТЕ!
47
1
 
5
 
! Отговори
Златарев преди 8 години
Айде от кога чакаме истината за КТБ да излезе на бял свят и всички, които има пръст в източването на банката да понесат своята отговорност.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа го е казал от опит, крадеца вика крадеца и гузен негонен бяга. Да ги разправя този гнусльо на старата ми шапка, че не е в ограбването на банката. Той толкова обича паричкити, че и майка си би продал. Какво остава за приятели и съпартийци.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сведение на непосветените:Още преди да стане ясно,че КТБ ще фалира,Б.Борисов каза,че трябва да се изтеглят 4 милиарда лева заем,но вероятно е имал предвид 4 милиарда евро защото държавата била пред фалит.От къде тогава Борисов е знаел какво е състоянието на КТБ,защото към днешна дата става ясно какво е имал пред вид.И тъй като не само че държавата не фалира,а има над 1 милиард постъпления в бюджета над предвиденото,което пък означава,че всички гербаджии имащи влог в КТБ овреме са го изтеглил
44
0
 
10
 
! Отговори
надзирател преди 8 години
Очаквам пациенти.Килиите са почистени и озонирани.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иде ред на време разделно.Бойко да извади и икономическите досиета на кредитните новобогаташи,които засмукаха милиони "лоши" кредити срещу залог сини сливи за изваряване на ракия.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еййййй,много е ербап тоя Борисов.Нали неговите сметки са в чужбина и офшорни зони може да се гаври с останалите.А какво ли има в банкови сметки в Катар например?
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарки и другари,безплатен обяд нема.Идва ред да мине сервитьора и да си платите сметката.В противен случай на народа му писна и ще ви види комунисти те
40
6
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Скрапа от фабриките свърши.*** се наредиха на сухата пара от КТБ-продължение на 25 годишната хранилка....