Кали vs. Звезди от "Ахат": Чалгата в Античния театър?

"Прашки на такава сцена! Не съм съгласен", заяви рокпевецът
Обновена: 21 май 2015 14:10 | 21 май 2015 11:40,
117
Кали vs. Звезди от "Ахат": Чалгата в Античния театър?
Снимка: Нова тв

Кръшни танци, разголени тела и предизвикателни рими – комбинация, която отново предизвика скандал. Въпросът "за" или "против" попфолка се пренесе на сцената на Античния театър в Пловдив.

Полуголи изпълнителки и прашки на такава сцена, на която са се творили закони и където се е правило изкуство още преди 20 века, аз лично не съм съгласен да има. Това заяви рокпевецът Звезди пред Нова телевизия.

Изказването му дойде по повод скандала, който избухна, след като Община Пловдив отказа на музикалната компания "Пайнер" да проведе юбилейните си концерти на сцената на Античния театър. 

А причината за отказа била сцената - метална конструкция с дървени подпори и обшивка в много лошо състояние. Дървените пейки също били в окаяно състояние. За да няма инциденти всички мероприятия били отложени. А парите за наем върнати на "Пайнер".

Още по темата

"За мен лично това, което се случва, е просто недоглеждане на някой в общината", смята певецът от група "Ахат". 

На противоположното мнение обаче бе фолкпевицата Кали. Тя заяви, че "зад цялата тази история с ремонта и с опасността да се съберат твърде много хора на тази сцена стоят личните музикални предпочитания на кмета на Пловдив, който не харесва попфолк".

По думите й е дискриминация, когато на почитатели на определен стил музика се отнема възможността да я слушат.  "В Youtube 10-те най-слушани песни в България са попфолк. Нали знаете, че потребителят налага какво да се предлага на този пазар. Това е бизнес!", смята Кали. Според фолкпевицата децата се възпитават първо у дома, после в училище и чак накрая идва ролята на музиката.

"Рокмузиката е вид култура. Това другото за мен не е. Сцената на Античния театър е само за определена култура", заяви от своя страна Звезди.

В същото време Кали разкри, че компания "Пайнер" е искала концертът да се осъществи на централния площад, за да може почитателите да отидат и да чуят любимите си изпълнители безплатно. Но тъй като не е имало друга алтернатива от самата община са предложили концертът да се състои в Античния театър.

"Всички изпълнители се бяха подготвили с подходящи тоалети, за да не опорочават тази сцена. Музиката също бе подбрана", уточни фолкпевицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Аналия преди 5 години
За мен най праведната музикална сценарика е поп фолка. Аз не слушам металистична музикалност щото е дяволистична...Само чичо Крис Барнс.
92
0
 
2
 
! Отговори
Метъл мен преди 7 години
До коментар #89 от Христо:Кажи един рок-изпълнител, който смятал, че не може да изнесе концерт в Античния театър? Ама чалгари не казвай, че аз за доста се сещам...
91
1
 
2
 
! Отговори
Метъл мен преди 7 години
До коментар #36 на край:Рока е вечна музика, която винаги и' е било времето и затова то не се връща.... Защото не си е тръгнало!
90
1
 
3
 
! Отговори
Метъл мен преди 7 години
До коментар #68:Бон Джоуви, Кис и Ейси ДиСи го правят със стил, а чалгарките просто се продават.
89
0
 
2
 
! Отговори
Метъл мен преди 7 години
До коментар #76:Това изобщо не е така. Ахат и Аналгин са единствените състави в българската музика (вкл. Кикимора), които нямат слабо парче.
88
1
 
1
 
! Отговори
христо преди 8 години
За мен, нито чалгаджиите, нито рокаджиите имат място в античния театър. И в два жанра има песни и изпълнители, които нямат място не само на тази сцена.
87
3
 
23
 
! Отговори
чангарлакаджикита преди 8 години
НЕ на гнусните и мерзки съчетания от музикоподобни звуци с римувани от полуграмотни писачи текстове, тупа-лупа съпровод от зурни, дудуци, тупани, турско-гръцко-ромско-арабско звучене и претенции за музикални произведения.
86
2
 
12
 
! Отговори
инстуктор преди 8 години
Някой може ли да ми обясни, защо българките, когато карат кола или слушат чалга или говорят по телефона или и двете ?
85
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Ясно - сменили прашките с кюлоти, което вече ги прави достойни за тази сцена.. А кога ще сменят това, което им е в главата?!? или това не им е във възможностите..
84
19
 
3
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Истината е, че Мамин Тотев за пореден път се УСРА :-)
83
10
 
6
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Всички изпълнители се бяха подготвили с подходящи тоалети, за да не опорочават тази сцена. Музиката също бе подбрана-----------И с какво точно ще опорочат сцената като знаем какви неща са се случввали на нея. Плебса е изкарвал по цял ден в театъра, там са ядяли и ***. Това им е било забавлението!
82
7
 
9
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Пайнерите събират скотове, които нямат 5 лв.Иначе не се притеснявайте, в древноста и други животни е имало на това място...------Като погледна "метълчетата" по улиците, не виждам някаква разлика! Това дали си скот не те определя музиката, която слушаш, ама де да го схванеш тои това!
81
12
 
3
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Нормално решение на общината. Шефът й произлиза от една от многото издънки на БКП, демек ГЕРБ и е закърмен с определен вид поведение. Поведение, което преди 30-40 години слагаше печати по краката на момичетата за да не слагат къси поли и подстригваше гола глава момчетата да не се правят на рокери. Що не виждам разлика в поведението от тогава - това дали е рок или чалга ситуацията е една исъща. Българинът не е мръднал и на милиметър от тоталитарното си мислене!
80
6
 
4
 
! Отговори
-10 преди 8 години
До колко популярен е един стил музика се разбира от това как се продава.-----------Ауууу, хайде да се разберете противниците на каквото и да било парите ли са сега важните или нещо друго!
79
1
 
8
 
! Отговори
счети преди 8 години
Абе, Пловдив искайте им не 3000, а 30000 лв /защото след това ще Ви трябват поне 27000 за чистене/ И да видим, как ще си избият разходите. Пайнерите събират скотове, които нямат 5 лв.Иначе не се притеснявайте, в древноста и други животни е имало на това място...
78
5
 
3
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Чалгарите (както и рап-арите и хип-хоп-арите )...... ами да продължим и с рокерите, металите, суингърите, .....
77
11
 
6
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Когато римляните са строили театъра само рок музика е звучала на него. Ксенофобска нация-българска!
76
2
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Чалгата няма място на Античния театър. Но някой зададе ли си въпроса колко души могат да се съберат на Античния? Дали това не е целенасочена акция на Пайнер? Първо искали на площада за да е безплатен концерта и да се съберат много хора, после се съгласили на Античния театър. А сега май ще са на Летния, също с малко места, всичко това изглежда на добре организиран пиар. Естествено, че такъв концерт на това място не можеше, не може и никога няма да се случи в ПЛОВДИВ.
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип и двамата са ми антипатични. Звезди навремето беше уникален певец, но в метъла и рока само певец да си не става. Трябва на първо място да можеш да създаваш интересна музика и да има какво да кажеш с нея. След като мозъкът на "Ахат" се замонаши, си пролича доколко само с глас се прави рок. Но в случая Звезди е прав - мястото на пошлите стриптизьорки е в публичния дом, а не в Античния театър.
74
2
 
12
 
! Отговори
??? преди 8 години
ТАЯ ПЪК ЩО Я ПУСКАТ В ТЕЛЕВИЗИЯТА ?