Удължиха "Марица" с още 34 км: Да е жив и здрав Юнкер

Няма да има кадрови промени в кабинета, твърд е Борисов
Обновена: 28 май 2015 17:45 | 28 май 2015 17:41,
64
Удължиха "Марица" с още 34 км: Да е жив и здрав Юнкер
Снимка: Facebook

ЛОТ 2 на магистрала „Марица” от Димитровград до Харманли бе открит официално днес. Премиерът Бойко Борисов преряза лентата и обясни, че тази магистрала е мечта на българина от 70-те години. Общата дължина на новия участък е 34,22 км.

"Да е жив и здрав Жан Клод Юнкер и всички, които ни помагаха, защото всичко е благодарение на европейската солидарност”, каза министър-председателят пи откриването.

Той обясни, че 75% от построеното „са го направили французи, германци и холандци, с техни пари. Това, че всички еврофондове се усвояват от България и с всеки изминал месец се вдигаме на по-горно ниво, е показател за нашето развитие. Думите отлитат, направеното остава. Това ще го ползвате вие", каза още премиерът.

Той припомни, че много от по-възрастните хора са искали тази магистрала още през 1979 г. "Те въздишат по онова време, но сега се случва. Съжалявам, че хората, които живеят в Димитровград и Харманли не могат да видят какво се случва от другата част на страната - Сандански и Благоевград, Шумен и Белокопитово", каза още министър-председателят.

Строителният министър Лиляна Павлова пък изчисли километрите пътища, направени от ГЕРБ. „Управлението на Борисов ще бъде запомнено с 300 км. магистрали и над 1 600 км. рехабилитирани пътища”, каза тя.

Павлова обясни, че строежът на пътища е важно за икономиката и създава нови работни места. Министърът не пропусна да призове и за разумно шофиране по новите пътища.

"Магистралата изкушава за високи скорости, но ограничението е 140 км. Убедена съм, че с новите камери на пътищата ще постигнем безаварийно пътуване. С тази магистрала ще постигнем по-бързо и по-екологично пътуване, но най-важното е да съхраним човешкия живот", каза Павлова.

Павлова съобщи, че предстои завършването и на ЛОТ 1 - от Димитровград до връзката с АМ "Тракия". "Така цялата магистрала, с обща дължина 114 км, ще бъде завършено до месец октомври тази година", допълни още министърът.

След откриването на магистралата премиерът обяви, че е доволен от всички министри и не планира кадрови промени в кабинета. "Не, категорично към момента няма да има кадрови промени в кабинета. Прекрасно работи кабинетът - който може да предложи по-добър вариант, е добре дошъл", заяви Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
4
 
! Отговори
Момо преди 8 години
До хахаПравим каквото можем, другарю!
5
3
 
2
 
! Отговори
Момо преди 8 години
нямаме*черноморски*
4
10
 
10
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Другарииинаправо ни разбиха ....изсипаха една камапа статии за открити неща от Борисов ДНЕС ...как да смогнем да оплюем всички
3
4
 
20
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Бойко, България има и на север от Стара планина! Знаем, че ннямаме ни Средиземно море, ни гръцките плажове, ни черниморски курорти, но и ние сме хора. Направете ни и на нас поне една магистралка. "Хемус" вече половин век ще стане откакто се строим и все е до никъде.
2
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да споделя нещо с вас - живял съм 12 години в Холандия и 4 години в Германия. Та значи, за тези общо 16 години в Северозападна Европа съм видял как се строят много пътища и магистрали. Но интересно защо нито веднъж не видях Премиер да ги открива.Явно в България има нещо тотално сбъркано. Защото според мен това не е работа на Премиера.Магистралите се строят от пътнотранспортни фирми, а парите се дават от Държавата.Не виждам къде в този процес е ролята на Премиера.
1
12
 
7
 
! Отговори
гост преди 8 години
Браво!

Спонсорирани публикации