България втора по темпове на навлизане на бежанци в ЕС

Позицията ни не е добре защитена, смята Николай Чирпанлиев
Обновена: 6 юни 2015 19:11 | 6 юни 2015 16:47, Красимир Ангелов
37
България втора по темпове на навлизане на бежанци в ЕС
Снимка: Bulgaria On Air

"България е втората страна по темпове на навлизане на бежанци в Европейския съюз", заяви бившият председател на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев в разговор с Милена Милотинова в предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

Още по темата
По думите му това не се отчита от Брюксел при предложението на ЕК за квотното разпределение на бежанците в ЕС.

Франция и Германия обявиха през седмицата обща позиция, че все още няма постигнат баланс в предложението на ЕК за квотното разпределение на бежанците. Предложението на Еврокомисията предвижда разселване на 40 000 бежанци в цяла Европа, а България трябва да приеме нови 788 бежанци, които ще дойдат предимно от Гърция и Италия.

Според Николай Чирпанлиев обаче самото предложение на ЕК да приемем нови бежанци означава, че позицията на България не е добре защитена. „Единствено евродепутатите ни, като Светослав Малинов, Илияна Йотова и други, най-интензивно и сериозно защитават позициите на България, но видимо е, че те не са защитени.

Самият факт, че на нас ни предлагат да релоцираме 788 бежанци означава, че има проблем, че някой не е успял достатъчно ясно и точно да заяви, че България не може да се справи с това, което се случва при нас“, коментира Чирпанлиев.

В критериите, които ЕК залага в предложението си за разпределение на бежанците в ЕС, фигурират БВП, площ на страната-членка и гъстота на населението, но критериите не отчитат броят на вече приетите бежанци.
 
"Големият проблем е, че в периода, в който се обсъждаше въпросът в Брюксел, в България имаше три правителства, и хората, които отговаряха за този въпрос в тези три правителства, нямаха достатъчно време да се запознаят с този огромен и важен за България проблем," изтъкна Чирпанлиев.

Целият разговор може да видите тази вечер от 18 часа в предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
6
 
! Отговори
Чичо Вичо преди 8 години
Верно е .Българите имат нужда от ремонт на чипа и генетичното начало.
15
1
 
19
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Докато България е в ''светлия атлантическо-анадолски път'' надежда за спасението и всяка оставете! След 20 години вече ще се нарича ***!
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пишим непишим , няма никакво значение имат ни записани на старите си обувки , всички заедно трябва да излезем на сериозен ПРОТЕСТ
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анализаторTA NIE NQMAME ARMIA....KAK ARMIQTA 6TE NI PAZI GRANICATA
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tova sa palni gluposti...nikoi ne iska da ostava tuk....v taq "bulgaria"....prosto zaminavat za Germania---ahahahaha
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички политици у нас са "дупедавци" и безропотно изпълняват заповедите на САЩ и Брюксел, без да мислят за българския народ! А Турция нарочно пуска емигрантите, които са ислямисти,за да наруши етническия и религиозен състав на България!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички към софето
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам, строим ограда по границата с Турция и това е добре. Но кой ще ни защити от север, когато тръгнат изгладнелите и освирепяли орди през Дунава на лодки еднодръвки? А югозападната ни краница?
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дава се убежищеаан индивид, но когато цели народи напират да ти се натресат, говорим за нашествие. Нашествията завършват по правило катастрофално и за двете страни.
7
20
 
4
 
! Отговори
тони 33 герб преди 8 години
Нямa никaкво знaчение, че нa бaтaкистите не им хaресвa дa приемaме нелегaлни бежaнци от Мaли, Aфгaнистaн, Йемен, Боцвaнa и Мозaмбик!Всички сме нaясно с тяхния популизъм и този нa Бългaрите, които мрънкaт кaк можело пенсионер дa получaвa 200лв, a Кениец 1100лв издръжкa!Aми дa седнaт и дa рaботят и те ще получaвaт толковa!С толковa много фенове нa белия вожд нямa дa се опрaвим скоро!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей,поне в едно нещо да не сме на последно или предпоследно място!
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светът не е тръгнал от Африка, много пропагнандни научнопопулярни филми си гледал!Биологията на бели и черни е толко различна,че дори някой лекарства са неприложими за едните и другите!С две думи, Африканците садруг вид, но запада не го признава! сещаш се защо
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Квотно разпределение на африканци за България!?? Защо, ние нямаме и не сме имали колонии в Африка!Защо ще ни прехфърлят ***,които си искат западните колонизатори!????Къде са ни защитниците политици,питам!
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цитирането на определен брой бежанци е най-голямата заблуда. 788 у нас, 40 хил. еди къде си - изопачаване на истината, те нямат брой. Имат крива на нарастване. Независимо дали около тях падат бомби, прекосяват минирани полета или преминават през най-ужасната мизерия, те никога не спират да произвеждат деца. Що за родители са да обричат нови и нови деца на мизерия, нали думата им е само за правата? Тука с ниските заплати се стискат с по 1 дете, но от техните данъци ще дадат на тези.
2
0
 
42
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Отиде бяла България!
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цензураааа, цензураааа, а уж има "свобода на словото"... Нямам какво повече да добавя