Хората на Кунева със свой кандидат за шеф на БНБ

Движение "България на гражданите" издига Бисер Манолов
9 юни 2015 16:16,
16
Хората на Кунева със свой кандидат за шеф на БНБ
Снимка: Investor.bg

Движение "България на гражданите" издига кандидатурата на финансиста Бисер Манолов за управител на Българската народна банка (БНБ). Това реши Изпълнителният съвет на партията на провелото се днес заседание.

Кандидатурата му ще бъде предложена на парламентарната група на Реформаторския блок още днес, допълват от пресцентъра на партията.

Още по темата

Бисер Манолов е икономическият експерт на Движение "България на гражданите". Той има магистърска степен по управление на инвестициите от Университета за национално и световно стопанство.

От 1989 г. до 2012 г. работи в банковия сектор, като се занимава с управление на финансови активи. Той е един от основателите на Българската дилърска асоциация и неин председател в периода 1998-2002 г.

От 2003 до 2011 г. в продължение на два мандата е избран да ръководи Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). От 2011 г. до момента е член на УС на Фонда.

Бил е член на Изпълнителния съвет на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите.

Ако кандидатурата получи одобрението на парламентарната група на Реформаторския блок, на практика ще се осъществи идеята за издигане на собствен кандидат от страна на коалиционния партньор на ГЕРБ.

С номинацията на Бисер Манолов потенциалните кандидати за управител на БНБ вече са трима. ГЕРБ вече представи финансиста Димитър Радев, а вчера банкерът Камен Захариев направи първото си изявление пред медиите като независим кандидат.

Още новини по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Край на боковото правителство денят се познава от сутринта
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** след ***, майно ле! Боже, пази България от гражданите на Пръмовата Кунева.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, от царя и червените царедворчета ни пази. И от слугата му охранител ни пази, и от неговите слуги ни пази!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам Сюлейман Паси за шеф на БНБ. Той е универсален предател и чужд предавател. Много е полезен на всички извън бг.
8
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Старите кадри на БКП и в новите времена се харчат.Браво.
7
0
 
5
 
! Отговори
Кукувица кука преди 8 години
на зелена бука. Но тази само знае да кука и да нарежда некадърник след некадърник. Няма ли този, който я е сложил в правителството, да си сложи очилата и да види какъв жаден за пари и власт крокодил е назначил.
6
0
 
7
 
! Отговори
Милиционер преди 8 години
Ох, ох!!! От къде го изкопаха този невероятен кадър?! Като му чета кратката биографийка направо ми иде и аз да се кандидатирам. Че той от дванадесет години е на синекурна длъжност във Фонда и сега му се прищяло да става гуверньор. Аман от "таквиз спецеалисти"! Работил в банковия сектор! Що не е станал шеф на някоя банка, като е толкова кадърен?! Не че ще го изберат, но ме кефи самочувствието на някои хора! То след Искров и Мавродиев, що да не се кандидатира всеки, който е работил в банка?!
5
0
 
5
 
! Отговори
България на селяните преди 8 години
Издигаме Ваньо Лихвата, да има лихви за всички! Сега сериозни как партийка влязла през клизма в парламента ще поставя условия!
4
0
 
7
 
! Отговори
Боян Колев преди 8 години
Тая смръдла Кунева е толкова,елементарна,първобитна и скапана.....а и се има за нещо....И не забелязва как хората и се присмиват и отвращават от нея!....
3
0
 
10
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Може ли някой да отговори къде е г-жа Кунева,в движение,в партия,в дружинка,в команда,в бригада,в.............? Къде е ТЯ?
2
0
 
11
 
! Отговори
КТБ преди 8 години
А кандидата на ДПС е Делян Пеевски
1
0
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
Където стъпи Кунева ,настъпва глад , мизерия и разруха !!