Десет дни полицаи ще живeят в палатка до парламента

Направиха си и дървен навес като на границата с Турция
Обновена: 14 юни 2015 14:22 | 14 юни 2015 11:06, Камелия Цветанова
122
Десет дни полицаи ще живeят в палатка до парламента
Снимка: Булфото

Шатра до паметника на Цар Освободител пред сградата на Народното събрание издигнаха сутринта протестиращите служители от сектор "Сигурност".

Още по темата
В третия ден на протеста срещу готвени промени в Кодекса за социално осигуряване, отнасящи се до плавно повишаване на възрастта за пенсиониране, срещу надхвърлянето на норматива за извънреден труд, командировките на българско-турската граница и структурни промени в МВР, те, по думите им, са вдигнали символично дървено съоръжение като тези, които полицаите по границата правят, за да се предпазват от лошото време.

Преминахме към друга фаза - постоянно присъствие през светлата част на денонощието на 10-15 колеги пред парламента, обясни председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов, цитиран от БТА.

Той добави, че обмислят и възможността за подписка в подкрепа на техните искания.

Засега шатрата и символичното гранично заграждение ще останат пред НС 10 дни, за колкото е разрешението от Столичната община (СО).

Ако през това време не се стигне до решение на поставените проблеми, протестите ще продължат, ще се иска и ново разрешение от СО, посочи Попов.

Начинът, по който би трябвало да се разрешават проблемите, е диалог, търсене на варианти, каза председателят на СФСМВР.

Синдикатите в системата, по думите му, са били изключително оскъдно информирани за някои от готвените неща.

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов коменитра пред Дарик радио, че според него в МВР няма нормативен хаос, а още по-малко проблем с комуникацията. По време на вчерашните протести, полицаи и пожарникари поискаха няколко оставки, сред които и тази на Ципов.

Според него настоящото ръководство на МВР прави всичко възможно, но се съобразява и с рамките на приетия държавен бюджет. Ципов категорично отрече и информацията, че се правят опити за закриване на спасителната дейност в пожарната.

„Откакто настоящото правителство встъпи в своите функции, винаги сме се срещали с представители на всички синдикати. Правим всичко необходимо и възможно, което обаче е в рамките на приетия държавен бюджет.

Предприехме инициатива за назначаване на 200 гранични полицаи в двете регионални дирекции, свързани с охраната на турската граница и се надявам в рамките на няколко седмици да приключат тези конкурси и надяваме се и до края на годината поне на териториите на областите Хасково и Ямбол да бъде завършено или поне да е на финален етап завършването на възпрепятстващото съоръжение", каза Ципов.

Той посочи, че синдикатите са били запознати с всички тези действия от страна на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
zumwo преди 8 години
Nekolko katuna daje sa gi opanali na bernastr. 2-4
58
1
 
11
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
Не си прав...Ако им заповядат очевидно пресъпление те могат да откажат. Но...полицая никога не отказва очевидно за закона престъпление. Нещо повече , родната полиция е генератор на престъпността. Все пак да не забравяме кой и е шеф....
57
12
 
11
 
! Отговори
Я се успокойте! преди 8 години
Много се ежите тук срещу полицаите, но тези хора викате някой като е надул музиката вечер, щото ви е страх да пръднете пред комшията си!В полицията има корупция навсякъде по света, но там където полицаите са добре платени и оборудвани тя е минимална и хората има имат вяра! Полицията се занимава с *** постоянно и се ползва за политически цели - това е най-лошото!
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A kogato ohranqvaite parlamenta pri Oresharski , pazehte kradcite, koito ograbiha darjavata ??? Kasa pamet!?
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живеещите в България се чувстват като дамска превръзка - на хубаво място, но в неподходящо време.
54
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не-увжаеми милиционери, прости и още по-прости фуражкаджии. Някога вашата работа по границата я вършеха наборни войници, които "бичеха" по 24 часа наряд, а не по 12ч "дежурство". Нямаха и 1/10 от удобствата и привилегиите които имате вие, а си вършеха работата много по добре от вас срещу една кутия BT месечено (толкова получавахме - 1.20 на месец) Така че вместо да протестирате - берете си китката майна и се засрамете!
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези няма ли кой да ги разкара!
52
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Нема такава държаваМалко ви биха! Ако ви бяха сцепили от бой (както ви се полагаше - защото 500 тъпака тероризирахте 1,5 млн. град) - нямаше днешните *** да са на власт!
51
2
 
15
 
! Отговори
Румен преди 8 години
Тези търтеи замислят ли се какво са дали на държавата ,че да имат искания?60 000 хрантутника които не стига че никаква работа не вършат ми искат и и привилегиите и да останат до гроб..Който не си харесва работата винаги може да напусне след като има качества за свободния пазар на труда.Ловя се на бас че един няма напусне държавната хранилка.....
50
3
 
15
 
! Отговори
Нема такава държава преди 8 години
Нямам нищо против протеста на полицаите, но когато преди 2 години ние протестирахме срещу мафията обхванала държавата, те ни биеха по площада. Ако ни бяха подкрепили тогава вместо това, сега можеше нещата да са доста по-различни !
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искането за оставки е насочено неправилно. Реалните виновници за напрежението са Калфин и Горанов. Калфин е удобен на Борисов, защото винаги може да си измие ръцете с него - той е от друга партия. Горанов беше заместник на Дянков - този път няма да има и постна пица. Ръководствата на самите министерства са пионки, от които нищо не зависи.Настройването на другите професии и обществото срущу протестиращите е работа на троловете на ГЕРБ. Опитът да се изкара протеста политечески - също.
48
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия *** се сетиха сега, че не са слуги на политиците.Миналата година докато биеха хората на площада и се криеха зад маски, що не викаха, че не са слуги?Искали били европейски заплати... Да започнат да си вършат работата по европейски и тогава да искат пари.Да вървят по дяволите. Никаква милост за тия ***. Да ги уволняват дисциплинарно, заради некадърност и несправяне със задълженията до един.
47
3
 
19
 
! Отговори
batence преди 8 години
Тия *** на държавата ,недеовлни ,че за цял живот спане не им дават награди!
46
2
 
19
 
! Отговори
Боли-и-и преди 8 години
Митничарите и катаджиите са най-големите петна на държавните служители. На всички трябва да им се направи ревизия за най-малко 50 години назад. С поколения са крадци. Който не е - системата го изхвърля. Наглеци - засират страната пред цял свят. Когато чуя, че протестират, ще повярвам, че са останали само на по 5 заплати.
45
12
 
4
 
! Отговори
Подкрепа преди 8 години
Не плюйте срещу хората, които се борят за правата си. Борете се и вие за вашите. Ето защо е вярна приказката за това, че в ада няма пазач само на казана с българи. Ние сами теглим обратно този, който се опитва да се спаси.
44
8
 
4
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Така трябва да си отстояваме правата всички. Зад компютрите е лесно. Иначе - робство. В България е на власт капитализмът от времето на Емил Зола и Виктор Юго. Народът умишлено се опростява чрез "реформи" в образованието, системно се уморява чрез "реформи" в здравеопазването от една клика чуждопоклонници. Стига "реформи" - прилагането на законите е важно. И то еднакво за всички.
43
3
 
17
 
! Отговори
Мишки - управници преди 8 години
Управляващите са некадърни да накарат ромиите да си внасят осигуровки. Нямат воля да спрат социалните плащания на хора, които лъжат, че имат нужда от тях. Не желаят да накарат работодателите да осигуряват изцяло работниците си. Не правят нищо, за да правят редовен одит на фирмите и да търсят укрити данъци. Не правят нищо за създаване на работни места. Теглят необосновани кредити на гърба на народа. И после се чудят откъде да режат. Баста!
42
6
 
7
 
! Отговори
прав преди 8 години
До *** обиждаш непознати.Далече съм от мисалта че знаеш какво значи единоначалие.И не мисля да ти обяснявам,Вместо да плюеш мишле започни да мислиш което ще е трудно за теб.Чакайки някой да ти свърши работата,а ти АНОНИМНО да плюеш по хора който не познаваш *** няма как да си доволен от живота си.И се питам,дали найстина си анонимен?Ти как мислиш.Мишо полицайте правят това което им се заповяда.Така че ако имаш притенций към ръководството на МВР.Ама страха е смачкал невзрачната ти душичка.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицай нищо не произвежда полза никаква 55 хиледи полицаи кой ще ги храни чакат наготово заплата
40
2
 
8
 
! Отговори
1 куршум 2 заека преди 8 години
Да се премести НС някъде по границата с Турция - така и полицаите и политиците ще са по-далеч от нас...