Полиция спря протестиращите срещу ромите в "Орландовци"

Имало опит за саморазправа, но ситуацията била под контрол
Обновена: 14 юни 2015 23:13 | 14 юни 2015 22:46, Веселина Йорданова
252
Полиция спря протестиращите срещу ромите в "Орландовци"
Снимка: архив, БулФото

Полиция и жандармерия остават на място в столичния квартал „Орландовци“, където снощи имаше бой заради силна музика.

По-рано днес пред читалището се събраха около 200 протестиращи, но униформените не допуснаха напрежението да ескалира.

Още по темата
На място специализираната полицейска операция координира главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, съобщи пресцентърът на МВР.

Няма сериозно пострадали граждани. Още един е задържан във връзка с вчерашния случай, който провокира напрежение. Така към момента арестуваните са общо трима.

"Имаше напрежение в кв. „Орландовци”, нещата са под контрол“, каза за "Фокус" директорът на СДВР Младен Маринов.

„Във връзка с вчерашния случай в кв. „Орландовци” се организира мирен протест пред читалището. Събраха се доста хора, които тръгнаха да търсят саморазправа с живущи на терен роми. Намесихме се, имаше напрежение, но нещата са под контрол. Полицейското присъствие е засилено. Разговаря се с двете групи - българи и роми, с оглед да се намали напрежението”, обясни Маринов.

По думите му групите са локализирани и ситуацията е под контрол.

Протестиращите скандираха „Циганите на сапун” и опитаха на няколко пъти да влязат в ромската махала, но не успяха да пробият полицейския кордон. Полицаи проверяват всеки автомобил, който излиза от махалата.

Шефът на СДВР съобщи, че голяма част от протестиращите са се разотишли.

Органите на реда ще останат на място до нормализиране на положението.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още по темата: Орландовци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и диря няма
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е решението да се създава масов бой без или с участието на полицията. Държавната машина трябва да се задейства и да мачка. Днес фиш с краен срок за събаряне на нелегална постройка. Утре фиш за нарушаване на обществения ред. И още един за млада булка. И още един за дете непосещаващо училище.,.и така докато им отеснее държавата. По-добре да ги храня в затвора, отколкото да им плащам помощи.
33
1
 
11
 
! Отговори
Хайнрих Х. преди 8 години
Ще ги интегрирате, ще ги интегрирате...
32
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 75Тсиганите едно нещо са га схванали много правилно - зурлатият *** подбира само от яки ритници по кривата ***!
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоо ,а що полицията не спре протестиращите полицаи ???Значи едни могат,други не могат ! Пенсия на полицаите след навършване на 100 години !
30
2
 
4
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До ynotane obi4at da se iadosvat , zashto da si razvalia rahatlyka ?
29
4
 
27
 
! Отговори
фотоШОП преди 8 години
Сигурно вече десетина полицейски коли минаха покрай нас...електората трябва да се пази!Утре пак ревете за заплати, затлъстели милиционери!
28
3
 
3
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До Баръмовbulgarite sa ZEN , ne obi4at d
27
2
 
35
 
! Отговори
МОЛБА преди 8 години
Молбата ми е всички живеещи в чужбина осведомявайте и вие съседите си,колегите си,приятелите си какво става.Показвайте им видеотата в ютуба на свадбите им и боищата които правят.Осведомявайте ги че това не са Българи по произход и манталитет а са друга общност със друг език,вяра и култура.Нека света да знае не лъжете и не преувеличавайте фактите са достатъчни.Хората знаят но трябва да знаят още по добре какво става сега у нас и евентуално при тях ако така продължава.Нека помогнем с каквото можем
26
21
 
38
 
! Отговори
Баръмов преди 8 години
Толерантността ни към тези търтеи ще ни струва много скъпо, но това сме си надробили, това ще сърбаме...На хората почна да им писва, а българин ядоса ли се, тогава ще видите кон боб яде ли!
25
5
 
4
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До Анонименzakarai si bokluka edin pyt sedmi4no pred palata na kmet4eto !
24
3
 
8
 
! Отговори
ООН преди 8 години
Ппредното правителство имаше доблеста да си признае ,че МВР е овладяно от ДПС ,но това не влияело на превенцията на БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ. Но се ЕТНИЗИРА , като се оказа че п лицията ЗАЩИТАВА "битовите " престъпници които ИЗБИРАТ ЖЕРТВИТЕ СИ НА ЕТНИЧЕСКИ ПРИНЦИП. Не се подавайте на ПРОВОКАЦИИТЕ А ОТГОВОРА ДА Е АСИМЕТРИЧЕН . ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НАСИЛНИЦИТЕ ВИНАГИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ЖЕРТВИ
23
1
 
14
 
! Отговори
коко преди 8 години
Абе тоя некролог Г.Костов още ли е жив бе,тва в това МВР млади хора няма ли,или старите номенклатурни години се върнаха и тея гробета ще са като МАО,до кат са живи
22
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е за Ямбол. Сега са по центъра, преди не знаеха къде е.Вече да те е страх *** си да изхвърлиш. Трябва на прибежка и скорострелно да не обезпокоиш ровещия, а то нов такъв се появява на 20-25 секунди...
21
16
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До КофтиДокато си пишем по форумите българите намаляват!ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ! ГОСПОД НА БОДЛИВА КРАВА РОГА НЕ ДАВА ! ОТ ЗЛОБА ВИ ИЗСЪХНА МАТЕРИАЛА !
20
3
 
10
 
! Отговори
Русе преди 8 години
До 36Само така и ние ги почваме!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** и Ястребът не са един и същ творец, Перушан е по-грамотен. ИНАЧЕ СА ЕДНАКВО ПРОСТИ.
18
3
 
3
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До АнонименPodkrepiam te ,zashtoto si napylno prav !!!naistina sme golemi boklutci , kakvito ve4e niama nikade po zemiata !
17
4
 
8
 
! Отговори
преди 8 години
До 47Амчи кво прайш на улицата толкоз късно? Прибирай се, да не дойдем да те приберем ние.
16
3
 
17
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 8 години
Гурбетчия и аз живея в Германия от около 18 години.Осведомявам редовно колегите си,приятелите си и съседите си какво представляват ромите и техния манталитет.Гарамнтирам ти че много хора са наясно вече и правят разлика когато дават репортажи по телевизията за българите регистрирани по 30 човека на един адрес,уличните просяци и крадците от каква националност са.Ти сам виждаш по телевизията че и немците вече не говорят за Българите и Румънците като общо а говорят за проблемните роми които идват.