Събарянето на незаконни ромски постройки не е решение

Цветелин Кънчев предлага строителна амнистия с глоби
18 юни 2015 19:10, Александър Попов
97
Събарянето на незаконни ромски постройки не е решение
Снимка: Булфото, архив

Събарянето на незаконни ромски постройки няма да доведе до нищо добро, предупреди Цветелин Кънчев, лидер на „Евророма” в ефира на bTV.

Той коментира напрежението срещу ромите в различни точки на страната.

Много се коментира, че ромите имали повече права. Техните права са да работят в "Чистота"-та или правото да нямат работа. Поне за по-голямата част от етноса, коментира Кънчев.

По думите му у нас имало над 10 000 незаконни постройки и едно от решенията според него е да се санкционират незаконните постройки. Да се определи глоба на квадратен метър и строителна амнистия.

"Благодарение на тази амнистия, придружена с глоби и строги срокове, ще влезнат 25 милиона лева от ромите и повече от 100 милиона лева от българите", поясни идеята си Кънчев.

Цветелин Кънчев подчерта, че хората не трябва да се делят и при подобна амнистия трябва да се наложат глоби и на българи, които имат незаконни постройки.

Според него зад конфликтите не стоят политици, но пък те се възползвали, когато се покачи напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Цветелин Кънчевроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
14
 
! Отговори
Дадорин преди 8 години
Да се съборят с багер незаконно построените бордеи на ци*аните и хотелите, и вилите на мутрите, и митничарите! Да се спазва законът и да бъде той еднакъв за всички!
13
2
 
2
 
! Отговори
guid преди 8 години
C*ganskite mahli v turisticheskia katalog na RBG :)2015,2016,2017i v bg istoria na architekturata i na kulturata ;)
12
1
 
15
 
! Отговори
Брррр преди 8 години
Решение има!Да бъдат натоварени на кораби и да бъдат интегрирани на острова ( нова държава ) Княжество Нова Атлантида! Зле ли ще им е сами на остров в Тихия океан? Плаж всеки ден, рибка ще си ловят, сватби нон стоп, а и спанак могат да си засадят че да събират желязо :) Какво му трябва на човек? (
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАП проверявала ли е Цветелин Кънчев някога след като гоце го помилва?
10
1
 
15
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Е тва е, поганец акъл да ти дава!
9
12
 
1
 
! Отговори
дрт преди 8 години
Подкрепям амнистията,защото няма ром на работа където са отговорни за незаконни строежи.Българите са си затваряли очите при незаконното строителство.Нека всички платят глоба,който неможе да му съборят къщата.И оттук насетне при незаконен строеж освен човека построил,трябва и да се наказва и този който не си е гледал работата и в резултат на неговото бездействие е поникнала тази незаконна постройка
8
2
 
28
 
! Отговори
razbran rom преди 8 години
Събарянето на незаконни ромски постройки е решение
7
4
 
15
 
! Отговори
Решение преди 8 години
В България има толкова празни села и пустеещи къщи. Да ги заселват там и да им дават земя да обработват. Ама то трябва да се работи там, а и няма какво да се краде, понеже там други хора няма да има. Те са като скакалците. Отиват на едно място и като го оглозгат се местят на друго.
6
7
 
0
 
! Отговори
evrika преди 8 години
sega li se setihte. MNOGO ste umni
5
1
 
26
 
! Отговори
Нас ни гледатПодЛупа преди 8 години
за незаконни постройки. Така че, бивш трактористе Цвъко Кънчев, това твое предложение не върши работа.От ромите 25 милиона няма да се вземат, защото, след като им наложат глобите, те ще ги протестират и накрая ще им бъдат опростени, с аргумента, че са социално слаби.Значи, хитрецо на дребно, ти предлагаш да амнистират незаконните им коптори. Браво, бе!Имат право да работят в служба "Чистота" или да не работят, защото нямат квалификация.А към мините и земеделието защо не ги насочваш, аааа?
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Събарянето на незаконни ромски постройки не е решение"Да спретнем една мобилна бригада от 10-тина булдозера, да обикалят от град на град, да заравняват всичко незаконно, пък след 2-3 години пак ще си говорим дали е решение или не е решение...
3
1
 
46
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Не става дума само за незаконни строежи, а също и за строежи върху чужда земя.Цветелине, не се прави на ударен!
2
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В случая е прав. Повечето от тях просто нямат нищо. Ако се проведе някаква политика да ги заселват и оземляват - може и да се получи даже.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така е не е решение !!! въпроса е защо бяхте с тъмни очила докато се строяха