Всеки втори брак у нас завършва с развод

Една трета от децата в България са на разведени родители
21 юни 2015 18:26,
175
Всеки втори брак у нас завършва с развод
Снимка: Reuters, архив

Според статистиката всеки втори брак в България завършва с развод. Това съобщи учредителят и председател на Управителния съвет на Фондация "Бащи за отговорно родителство" Панчо Малезанов по повод международния ден на бащата.

"Всяка година, поне през последните 5, има около 20 000 брака и 10 000 развода", уточни той пред агенция "Фокус".

По думите му цифрата на разводите е станала по-малка през последните години, защото и браковете, които се сключват, са по-малко.

"Съотношението бракове – разводи не се е променило. По всяка вероятност и разделите при тези, които са били във фактическо семейно съжителство, би трябвало да са в някаква подобна пропорция, но тях въобще не ги лови статистиката", обясни Малезанов.

"По наше изчисление една трета от всички деца в България са деца на разведени родители, дори между една трета и половината деца. Зад всяко едно дете седи един родител, който е засегнат от това, че не може да прекарва пълноценно време с него", коментира той.

"При това количество на разводи и раздели сигурно няма човек в страната, който да не е засегнат лично или поне да няма близък или познат, който да е потърпевш от тях", добави още Малезанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
30
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
В брака дипломата май не върши работа,иска се и акъл.
79
0
 
21
 
! Отговори
duzpata преди 8 години
Kak niama da izgonish jenata kato vika i oglasya bloka kato pevica nikakvo vuzpitanie psuva kato ciganka pred deteto i obijda de shto svari che si i vinoven.
78
3
 
17
 
! Отговори
Без име преди 8 години
В чужбина дават много помощи на самотните майки, затова много хора се развеждат (уж) само по документи , и получават много помощи . Те си живеят заедно но по документи са самотни майки . Аз съм в чужбина и имам много познати , живеят заедно но по документи са разведени.
77
6
 
27
 
! Отговори
практик преди 8 години
Еми то защото нашите фусти станаха големи еманци-патки. А са просто едни кифли ......или пък са златотърсачки, а може би и двете.
76
0
 
36
 
! Отговори
ТОТО преди 8 години
Нормално е това, откакто народа взе да се жени, за да си сложим и ние снимката у Фейсбука, че да ни видят и лайкват сватбите, скандалите и децата.По-важно е да не останем по-назад, а другото е статистика. Всичко е фалшименто фейсбук-любов, позьори на килограм и никой вече сякаш не е способен на истински чувствата.Да вземем парата на родата, да ходим на Шейшелите да си пуснем сниките у Фейсо, и.... после разводче!
75
2
 
23
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Когато прочетет в тоя сайт някой на български да плюе по България и българите, трябва да знаете, че това е поредното ***, родено от мноого хитър български тарикат, довел си рускиня. Който от много гяволък сам се е заклал.
74
8
 
16
 
! Отговори
Ястреб Великия преди 8 години
До просто човек"Не народ, а ***!" е казал Славейков за бългаския народ, и оттогава насам думата *** е синоним на българин.И ти наричайки ме *** (българин), пак ме обиди дълбоко!
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е коректно от Ваша страна, госпожо ***.
72
5
 
16
 
! Отговори
до 89 преди 8 години
Ами адресирано е до мен и пълно с обидни квалификаци, злобно е, а и не е много умно от твоя страна, не ме познаваш. Добре, съгласявам се, допуснал съм грешка. Не всички българки са леки, но огромен процент са такива. Сполай ти за добрината към мен.
71
4
 
18
 
! Отговори
до 86 преди 8 години
До до 82когато четеш някъде да видя собственото си име ?:)много си докачлив нещо,и ти правиш психологически присъди на половината народ ''българките са леки'' ,на жени които не познаваш -'' сегашните млади момичета не струват'' ТА лесно се прави така -както ти го правиш .и както ти си правиш преценки , и имаш собствено мнение -отсрещанта страна има също мнение и преценка за теб обаче - :)-та въпроса е да съвпаднат мненията .Пример е това /а не лична оценка за теб..../
70
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или казано накратко, туркините обичат да си кръшкат с чужди мъже, както и турците обичат да си кръшкат с ... мъже и да ги представят пред НОРМАЛНИЯТ СВЯТ като опити а ястребка бие кривата кратуна в земята
69
0
 
17
 
! Отговори
до 82 преди 8 години
Тъй, де. Не ме познаваш, но ми направи психологически профил и ми даде присъда. :) Примери мога да ти дам хиляди. Стари ергени, стари моми, разведени. Примерите не доказват нищо.Аз си имам мое виждане за нещата и вече го споделих.
68
0
 
22
 
! Отговори
до ястребка преди 8 години
а линейката не идва и не идва
67
1
 
38
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 8 години
Женен, неженен, с деца без деца, пак не се знае дали накрая няма да кукуваш сам. Че ако си и на легло, става майко мила. Ни да си жив ни умрял.
66
5
 
33
 
! Отговори
до 78 преди 8 години
всеки да прави каквото си иска ,само че в апартамента над моя живее един стар ерген на 74 год , и той не е направил компромис със себе си.....Та съвместния живот изисква компромиси /именно със себе си / и липса на егоизъм .Когато поставиш ''ние'' над 'Аз'' тогава може ида се получи сериозна връзка .Иначе това че не си ''лек'' не те прави по годен за връзка от някой мъж можещ да доставя сексуално удоволствие.Тъй де ,приятна вечер.
65
3
 
31
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Яз пък ено време кат си заведох булката у дома да ми пристане и тати вика-отде я намери таз булка бе синко неден,пък тя са обади-ами под ена лампа на улицата са срешнахме и направо са аресахме,пък тати са обърна към мене,почеса са под каскета и ми рече на ухото-абе таз лампа не светеше ли бе,то сега зарад ена слива цел живот цела тава ша носиш...еее ако знайше колко прав беше ама тихо *** не чуй мойта,че си прай спа процидури в другата стая-кисне си краката със сол де ама да сме и здрави де...
64
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ястребказлатко хубавото е че точно ти злобната *** ще съсипеш тоя "сайт"
63
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България липсва всякакво възпитание и култура на общуване между хората ,и сексуално възпитание дори -който/която си мислят че като не са спали с други и това ги прави идеални за женене /омъжване ...реалността на съвместния живот ще ги отрезви :)пък и никой никъде не гарантира ,че ще си намери всеки половинка до живот ..
62
3
 
26
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
Благодаря за съветите. Не вярвам на сайтове и обяви за запознанства. Аз компромис със себе си няма да направя никога. По-добре сам, отколкото с лека жена, и жена, която не е стока. Не искам да увелича статистиката за разводи. Айде, сполай ти.
61
4
 
18
 
! Отговори
до 74 преди 8 години
е ти си запази емоциите за себе си -явно доооста неща пазиш за себе си ,:))от прекалено подбиране -си остават хората сами и самотни -все никоя не е достатъчно красива и умна за теб ,на мама малкия принц