Борисов вече не вижда основание за протеста на бизнеса за тока

След 15 г. ще можем да си купим нова ескадрила, сигурен е той
Обновена: 26 юни 2015 19:56 | 26 юни 2015 18:30, Веселина Йорданова
113
Борисов вече не вижда основание за протеста на бизнеса за тока
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел, че не вижда основание за протеста на бизнеса днес срещу поскъпването на тока. Само преди дни той обяви готовност дори да се присъедини към недоволството.

"Работодателските организации бяха при мен, чуха аргументите ми, че правим всичко необходимо да изчистим енергийната система от течове и повече харчове и да направим така, че да не се вдига цената за потребителите и индустрията“, заяви премиерът.

Още по темата
Той съобщи, че заедно с вицепремиера Томислав Дончев са изпратили в КЕВР за проверка над 330 договора за ВЕИ-та, направени по програмата за селските райони, което означава – с държавни или европейски средства, а са заявили, че са собствени.

„Би могло регулаторът със стара дата да им събере парите, които са получили и съответно дори да наложи най-тежките санкции, но да изчакаме – това е работа на регулатора, не искам да се меся”, коментира Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Попитан за споразумението с Полша за ремонт на самолети, премиерът отбеляза, че би толерирал подписването му, ако е на финална фаза, защото ще даде възможност в дълъг хоризонт да пазим границата си. „С този ръст на икономиката след 15 години ще можем и сами да си купим нова ескадрила. Сега имаме проблем с това, че над 3,6 млрд. лв. вече сме изплатили по КТБ“, добави той.

В Брюксел, където участва в заседанието на Европейския съвет, Борисов настоя България да получи специален статут при бъдещото разпределение на бежанците в Европейския съюз, предвид факта, че след предприетите мерки в Средиземно море целият миграционен натиск се пренасочва през сухопътната ни граница с Турция.

Той посочи, че само миналата седмица са задържани 3000 души при опит да излязат от България. "В Италия има 1000 души, които са на границата, и в България има 1000 души на границата дневно. Вече сме приели много бежанци и голяма част от тях са разселени в България. И в момента имаме достатъчно бежанци. Идването на подобни големи групи хора променя демографската ни карта“, подчерта Борисов.

"Имаме проблеми с контрабандата от Гърция“, добави министър-председателят. Той съобщи, че е поканил гръцкия си колега да посети България и да се запознае с начина, по който осъществяваме контрола по границата.

Премиерът Борисов изтъкна, че ако обединят усилията си в тази посока, България и Гърция ще могат да съберат и повече приходи. По отношение на ситуацията в самата Гърция, Борисов посочи, че пред европейските си колеги е потвърдил изразената вчера пред медиите позиция и е получил техните поздравления.

„Гръцкото правителство трябва да намери разумния изход. За България това е пример какво значи да не се спазва фискална дисциплина“, каза Борисов и добави: „Докато не се дисциплинират държавите в еврозоната, не виждам смисъл да бързаме с членството. Ако сега бяхме в еврозоната, също щяхме да дадем пари за Гърция – по-бедните ще дадат на по-богатите, което не ми се вижда логично. България в момента е много атрактивна не само с политическата и финансовата си стабилност, а и като място за инвестиции. Следващите години, ако българските политици бъдем мъдри, България ще бъде остров на стабилност“.

Министър-председателят беше категоричен, че са взети мерки, за да няма проблеми за хората, които имат депозити в гръцки банки в България. „Направили сме системи, за да ги наблюдаваме, за да не се създаде паника. Нека хората, които имат пари в гръцките банки в България, знаят, че те са самостоятелни от майките си в Гърция и няма проблем за парите им. Направили сме всичко необходимо като мерки“, добави Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аз не виждам основание тази карикатура да ме представлава в Брюксел.
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е как да е против като централите са американски , явно някои му скръцна със зъби и даде заден ход
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов да не се държи като омбудсман , а да се заема да работи по проблемите на страната.Иначе ако иска само да дава съвети да се кандидатира за президент.Будали много - лесно ще го изберат.
38
0
 
12
 
! Отговори
до ,,, преди 8 години
Не, не ходя с извадени топки, но мразя позьорите и лицемерите.
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е радостното не разбирам. За нас пак го вдигат след месец + 10-те% отпреди 6 месеца.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ББ имаше топки досега да им е взел лиценза. Протести и камъни по главата на лицемерната тиква. Това е.
35
5
 
21
 
! Отговори
българина преди 8 години
само не разбрах защо лицемера си мисли че хората трябва да го търпят тоиз баш башибозук! махай се ***!
34
2
 
12
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Как една година не си мръднахте пръста сега почнахте да търсите резерви!? Явно усетихте ,че този път не само оставка може и някой линч да последва. Няма сини ,червени оранжеви пенбени всичките сте виновни за това блато корумпирана шайка бандити скапани Пълна ревизия на енергетиката в България трява. Относно позицията му за бежанците мога само да му сваля шапка един път да защити интересите на страната си!
33
3
 
10
 
! Отговори
men преди 8 години
Как не те е срам? Дано Господ да си свърши работата, ни българите не можем...
32
3
 
19
 
! Отговори
бай Киро преди 8 години
Стачкуваха лекари вдигна им заплатите,стачкуваха учители вдигна заплатите стачкуваха полицай който не си вършат работата по селата вдигна им заплатите стачкува бизнеса където ограби българина а я ми кажи Бойко кога ще стачкува бедния и ограбен българин от 25 годишния криминален преход който работи за 350лв и пенсия от 186лв пенсия
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз не виждам причина той да е на власт,освен страха да не падне от власт,което ще стане,но пак го "избраха". Много добре си изпълнява ток задачките,за което богато са го наградили или ще го наградят. А ако не слушка.....знае ли човек,с дъщеря в Америка,а там е опасно! Не е лека царската корона,но като вървиш срещу поданиците си далеч няма,да стигнеш. Ония отгоре бави,но не забравя!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя се надява,че след 15 години още ще реже ленточки...
29
1
 
7
 
! Отговори
anton преди 8 години
Ima li balgari koito ne mogat poveche da tarpiat - da badat praveni na glupaci ?????????????????????
28
0
 
7
 
! Отговори
Ъц преди 8 години
С този ръст на икономиката след 15 години ще можем и сами да си купим нова ескадрила. Сега имаме проблем с това, че над 3,6 млрд. лв. вече сме изплатили по КТБ,------------Как, кой и защо създаде прецедента КТБ, едва ли някога ще разберем!Що се отнася до"новата ескадрила" която ще може да си купим след 15 год., не е лошо да си зададем въпроса - А при подобно управление и прецеденти, като с КТБ, ще я имали ли въобще държавата ни????
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието на темата трябваше да е:"Работодателските организации бяха при мен, чуха аргументите ми, че правим всичко необходимо да изчистим енергийната система от течове и повече харчове и да направим така, че да не се вдига цената за потребителите и индустрията, заяви премиерът.Както го е казал Премиера.Маи някой от ДПС е писал заглавието????Така ли е БЛИТЦ?Делян Прасето какво казва по въпроса?Не манипулирайте мнението на Премиера!
26
1
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
От месец на месец джоба ми е все по-празен!Обаче Борисовци трупат ли трупат!Ето това е БОРИСОВОТО ВРЕМЕ!
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало Матряло, по-скромно с претенцийте !
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще разтураме бостана на там иде!!!
23
1
 
25
 
! Отговори
пилот преди 8 години
Че то след 15 години България може и да я няма.А на времето от всеки излязъл нов модел съветски самолет си купувахме по една ескадрила. А сега за 25 години не можете и един самолет да купите. Много крадете бе много.
22
0
 
25
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
А днес Борисовия парламент прие задължителните застраховки за имот - около 100 лева за апартамент!Честито робии вервайте му!