Борисов готов да протестира с бизнеса срещу цените на тока

"Няма такъв човек, който иска да го вдигне", защити той ГЕРБ
Обновена: 19 юни 2015 17:05 | 19 юни 2015 17:05, Веселина Йорданова
154
Борисов готов да протестира с бизнеса срещу цените на тока
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се присъедини към протестите на бизнеса на 26 юни срещу поскъпването на тока. Борисов разясни, че и той е против ръста на цената на електроенергията.

Още по темата
"Държавният регулатор казва каква да е цената на тока, аз категорично не съм съгласен с това", поясни премиерът, след като откри модернизирана пречиствателна станция във варненското село Тополи.

От думите му стана ясно, че през уикенда ще има съвещание по темата за цените. Той допълни, че в момента се работи и на него още един път ще постави пряко задачи най-малкото да не се повишава цената на тока. Борисов уточни че става въпрос за цената на тока за всички, защото не дели бизнеса и потребителите.

"Разбрал съм се и с ПФ, защото не съм съгласен, макар че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК, БЕХ и ако трябва дори да отидем за по-драстични промени в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи.

Най-малкото, което мога, е да помоля да отложат вдигането на цената на тока, което са решили от 1 юли, защото дотогава ще имаме наредба, ще имаме още няколко решения, които мисля, че ще повлияят", каза Борисов и допълни, че не е коректно политическите партии, които имат и повече членове в КЕВР, да говорят, че ГЕРБ иска да
вдигне цената на тока.

"Няма такъв човек, който иска да го вдигне, напротив - полагаме огромни усилия, за да не се вдигне",
заяви още той.

Премиерът съобщи, че са отпуснати близо 50 милиона лева за пречиствателната станция на "Златни пясъци".

Започваме го от днес и се надявам до година и половина максимум цялото море да е чисто, коментира Борисов. По думите му важно е хората да знаят, че в Черно море влизат вече абсолютно чисти води и могат спокойно да се къпят.

За ремонт на "Аспарухов мост" във Варна средства ще бъдат отпуснати идната година. Община Варна получи средства от фонда "Солидарност" за укрепване на деретата в пострадалия преди година от наводнение квартал "Аспарухово", когато загинаха 13 души.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ на стойност 8,5 милиона лева бе връчен на кмета Иван Портних от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 16 месеца.

По-рано в Девня премиерът коментира, че неслучайно статистиката показва увеличение на чуждестранните инвестиции и намаление на безработицата.

По думите му ръстът на икономиката е надвишил два процента, а това показва, че стабилността дава резултати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
МУХАХАХАХАХАХА преди 8 години
Бойко на протест срещу Орешарски не излезе, обаче срещу Борисов 2 100% ще излезе на протест ! Казвам срещу Борисов 2, тъй като неговия кабинет не взе решение да отпадне закона за задължително изкупуване на зелена енергия и сега да няма разправия за това !
102
0
 
3
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
Вижте само пред какъв парадокс сме:България трябва да изкупува скъп ток (американски ТЕЦ-ове, ВЕИ и други), който е в повече от реалното потребление на страната за 1 година. Като имате в предвид, че АЕЦ Козлудуй изобщо не влиза в тези сметки, да не говорим за десетки ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове. А те искаха и 2ри АЕЦ да правим, ама българите не виждат ток и за 1 крушка от евтиния ни АЕЦ, до кога така ??
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам как НЕК може да продава за износ евтино, а за родната икономика цените на тока трябва да удрят в тавана?
100
0
 
5
 
! Отговори
Държавата на Мутрите преди 8 години
опит за убиистводанс Запалихте автомобила ми !там ли ви е силата да убивате и крадетеДанс и нац. сигурност организират износа на бели роби !
99
0
 
13
 
! Отговори
info. преди 8 години
Войните са два вида,кръвен и безкръвен път.При първият загиват хора от оръжие,но втората е най опасна,там по икономически тактики могат да се затрият цели народи.А с този темп на развитие от тази безкръвна война,България ще стане мит след 20год.Този на снимката е един от съучастниците по закриването и разпределянето на територии от България към Турция.
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
долен, мръсен болшевик и популист!!
97
1
 
5
 
! Отговори
Хаосът в... преди 8 години
... нашата неолиберална, либертарианска, обективистка, дясна, анархокапиталистическа, олигархична, асоциална *** при Борисов 2 е тотален.
96
1
 
13
 
! Отговори
Поредното ... преди 8 години
... доказателство, че в това Нещо, незнайно защо наречено "правителство", цари тотален хаос. Няма ръководство, липсва стратегия, всеки прави каквото си иска, защото знае, че останалите не могат без него. Борисов има само 80 депутата и отива на протест с/у собственото ми "правителство" и парламентарна група. Гротесктно! Трагично какви некомпетентни индивиди ни "управляват"!
95
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЛЕКТОРАТА НА ТОЗИ *** БУДАЛИСОВ Е НАПЪЛНО НЕНОРМАЛЕН!!!БУДА ГИ ВДИГА И ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ СЕБЕ СИ :DDDЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА С НАЙ-МНОГО ЦЕНТРАЛИ ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ!!!!!!!!!!!
94
0
 
1
 
! Отговори
0 преди 8 години
До брейНяма смисъл
93
0
 
4
 
! Отговори
0 преди 8 години
До брейА и ми се чини, че България ще бъде по-малкаЗа жалост най-вероятно ще бъде,а тиквоня където и да е ние ще кусаме неговата попара
92
1
 
2
 
! Отговори
0 преди 8 години
До брейИменно де,та може и ти да кусаш без да си го избирал
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До sallaadin Хистрионно личностно разтройство.
90
1
 
13
 
! Отговори
sallaadin преди 8 години
ШИЗОФРЕНИЯТА е раздвоение на личността: Увеличаваш цената на тока чрез КЕВР, в интерес на НЕКа, ЕРПтата и ВЕИтата. Протестираш срещу увеличената цена на тока от КЕВР, в интерес на БИЗНЕСа и НАРОДа!!!
89
2
 
1
 
! Отговори
0 преди 8 години
До брейЖив и здрав,ама знае ли се някой ден какво ще ти се наложи,гледам се интересуваш какво се случва в БГ
88
2
 
17
 
! Отговори
boc преди 8 години
Нагъл, по-нагъл, най -нагъл, Борисов!Това е градацията!Абе Борисов, защо ни мислиш за по-глупави от теб?!Докога ще играеш ролята само на доброто ченге, когато Ти и твоята Лилянка сте най-крадливите, чрез вашите некачествени строежи??!!И Той ще протестира.Срещу кого?Аааа, като махнахте онова "Д" от ДКЕВР и го направихте КЕВР, казвате че направихте реформа и то вече не зависи от вас.СМЯХ!!!Явно всичките ви реформи ще са само промяна на имена и букви!
87
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадеца вика дръжте крадеца , ех заблуден народе
86
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гн Борисов сложете си гн Цветанов за Министър на МВР.Той си разбира най много от работата.Има много работа даси довърси.Защото е най не удобен на мафията. Бойко несе чуди изобщо.Бойко ти си на ход.
85
2
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
А колко приказки изсипаха преди и ГЕРБ, и пишман реформаторите за това, че намаляването на цената на тока с 5% от правителството на Орешарски било популизъм. А днешните приказки на бат'им Бойко какво са? Не са ли популизъм първо качество.
84
1
 
6
 
! Отговори
0 преди 8 години
До брейЗа това който си го е избрал ще му куса попарата.Гадното е ,че и който не си го е избрал и той куса