В държавната енергетика средно с 4300 лв. заплата

Шефове обаче вземат по-малко от заместници
Обновена: 26 юни 2015 15:05 | 26 юни 2015 13:36, Веселина Йорданова
67
В държавната енергетика средно с 4300 лв. заплата
Снимка: flickr

На фона на готвеното поскъпване на тока, служителите в държавната енергетика вземат 4300 лева средна работна заплата.

Още по темата
Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски коментира въпроса пред Нова телевизия, като заяви, че когато се говори за оптимизиране на разходи, трябва да се обърне сериозно внимание и на възнагражденията.

По думите му тези заплати не са адекватни спрямо цялото ни общество.

Той даде пример с това, че български лекар взема около 600-700 лева, а медицинска сестра – около 400 лева. "Да не говорим за учителите, които трябва да образоват бъдещето на нацията”, аргументира се Зеленогорски.

Той посочи, че има постановление на Министерския съвет, с което са ограничени възнагражденията на шефовете, но не и тези на зам.-шефовете и директорите на дирекциите.

"Така се получава парадоксът шефът да получава много по-малко от заместниците си", коментира Зеленогорски.

По думите му, когато сме в тежка финансова ситуация, е хубаво тежестта да се разпредели.

Заплатата на депутатите е 2500-2600 лв., по-ниска от средната в енергетиката, даде и друг пример той.

1.4 млрд. лева са административните разходи в енергетиката годишно, поет е ангажимент те да се намалят с 10%.

"Настояхме да има ревизия от Сметната палата в държавната енергетика, а вече в частните компании вървят ревизиите на АДФИ и очакваме от тях да излязат сериозни неща", заяви той.

Зеленогорски напомни, че и той е бил кмет, но не бил карал скъп автомобил. Неговият струвал около 45 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: енергетика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Криза ли ?щом и бабите дават на измамниците хилядарки,тогава да не се оплакват в бг.че няма пари за хляб.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО МАЧЛЕТА МНОГО ТЕНИС И ЧАК СЕГА НАУЧИЛ КАК НИ КРАДАТ НЕГОВИТЕ АВЕРИ И НАПЪЛНО НЕПОЗНАТАТА МУ ЦВЕТЕЛИНКА КАКТО И ПОЛОВИНАТА ДЕПУТАТИ
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на кого да вярваш ... ?!
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата която раздаде на познати всичките ВЕИ - нямал нищо общо с вдигането на тока? Даже бил и против! Лицемер, ***! Не се ли наядохте бееееее
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък работя в Енерго Про като електротехник НН. Заплатата ми е 680 лв, когато имам бонуси (те се дават на тримесечие) става около 720 лв. Според мен цифрите в статията са пълна измислица, ама явно в България всико върви. Неграмотността на жураналстите пък просто не ме се коментира.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбрахме че около 140 депутати, Бориславова, Прокопиев, Златев, Вълканов и други рентиери печелят милиони на гърба на данъкоплатеца. Видяхме и заплатите в сектора и сме "очаровани" от безкруполностана на Иванов и сие. Чрез цените на тока ще се вдигне равнището на цените на всичко в България и ще хвърли гражданите в още по - голяма мизерия отчетена и от американските наблюдения в/у положението с корупцията и бедноста в страната.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работя в ТЕЦ и ви казвам, че такива заплати взимат само заместник-директорите и главните инженери. Директорите взимат няколко пъти по толкова, а всички останали масово взимат под 1000 и то бруто. Айде ръководителите на отдели и цехове взимат по около 1200-1600 чисто.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средната заплата е като свинско със зеле. За едните зелето, за други свинското.Или другояче - моя е 24, твоя е 10, значи средно ни са по 17.
26
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е заплатите в енергетиката да са високи. Все пак това е един от най-трудните и най-тежките отрасли, а също така и най-важният. Без ток нищо не става.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е луд, който яде баницата, а който му я дава.
24
2
 
0
 
! Отговори
е - преди 8 години
До Анонимен28 - Шшшшшт! Това е тайна на лелките!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонименИменно, но точно на фотоволтаиците от по 300лв. (които странно как работят по 25ч. в денонощието) няма да спрат да купуват. Все пак собствениците на огромна част от тях са депутати или приближени на депутати!
22
3
 
3
 
! Отговори
До 27 От Тошко преди 8 години
"Имайте в предвид че на държавните предприятия НЕК не им изкупуват вече тока, те са пуснати на свободния пазар, плюс това на ТЕЦ 2 цената за тока е 60 лв, на АЕЦ е 30 лв - за мгвч, а на другите е от 160 до 600лв. и точно те се изкупуват задължително, и точно те ни дуят сметките!!"Не съм запознат с тези правила и закони, можеш ли да дадеш малко по-подробна информация!
21
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Хора, събудете се, цената на тока не зависи от заплатите на работниците!!!! Зависи от договорите които са сключвани за изкупуването на енергия от частните тецове и веи и фотоволтаици и т.н. Имайте в предвид че на държавните предприятия НЕК не им изкупуват вече тока, те са пуснати на свободния пазар, плюс това на ТЕЦ 2 цената за тока е 60 лв, на АЕЦ е 30 лв - за мгвч, а на другите е от 160 до 600лв. и точно те се изкупуват задължително, и точно те ни дуят сметките!!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щеше да е хубаво да е вярно това, но не е.
19
8
 
9
 
! Отговори
хиртаки преди 8 години
4000лв не са кое знае какво за един специалист, които наистина разбира от професията си.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народе пак ви забалбукват. Заплатите в България са най- ниски в ЕС, но никой не предприема нищо. Така запада си осигурява квалифицирани кадри без да влага пари в обучението им. Как ревяха в глас да се вдигнат на всичко цените, както и на тока, а никой от тези мошеници там в Брюксел не се сети, че със заплата от 500 лв. си е пълна мизерия. Как може да се разрешава на частниците да експлоатират хората, това трябва да бъде наказуемо чрез закон. Частника сам е кръгла нула, трябват му работници.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатите пак искат да си вдигат заплатите. Тази цифра трябва да бъде заплатата на всеки един, а колкото до енергетиката там на новоназначените слагат космическите заплати и естествено, че средната заплата нараства, но разликата от един до друг служтел е в хиляди.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DEPUTKITE V PARLAMENTA TRIABVA DA POLUCAVAT PO 10000 EVRO,ZA DA NE BADAT KORUMPIRANI.
15
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Вие добре ли сте бе!! Не пишете такива глупости, проверете си първо фактите! Аман вече от лаици, каквото пишат и говорят каквото им наредят! И она Зеленогорски - да провери първо и тогава да говори!