10 бона глоба за мизерно пътуване във Франция

КЗП наказа фирмата, организирала престоя на българчета
Обновена: 29 юни 2015 21:24 | 29 юни 2015 21:17,
4
10 бона глоба за мизерно пътуване във Франция
Снимка: архив Булфото

Комисията за защита на потребителите глоби с 10 000 лева фирмата, организирала злополучното пътуване на българчета във Франция. Децата заминаха за участие в международен футболен турнир.

Скандалът гръмна преди няколко седмици, когато родители сигнализираха чрез медиите, че малките спортисти са настанени при тежки условия. Вместо в обещаните хотели, децата спали в подобие на лагер, където нямало завивки и кърпи, нито пък транспорт до местата на турнира и тези, в които можело да се хранят.

Още по темата
Условията включвали и една тоалетна и баня на десет човека.

Пътуването на децата беше организирано от глобената фирма по покана на футболен клуб в Париж, а родителите бяха платили такси за участието в турнира.

Проверката на Комисията за защита на потребителите е установила, че фирмата е извършвала туроператорска дейност, без да е регистрирана като туроператор. Освен това не е имало и офис, където да упражнява дейността си. Предстои издаване на заповед за налагане на принудителна административна мярка.

Експертите на КЗП съветват родителите преди да изпратят децата си на подобни пътувания да изискат от директора на училището договор с туроператор, застраховка и всяка друга важна информация, свързана с пътуването, обявиха от Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
5000 евра бълха я ухапала!!
3
0
 
0
 
! Отговори
само не разбрах преди 8 години
И кое място заеха на това спортно събитие? То българските фирми си ги знаем колко милеят за клиента
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тая България всичкото е лъжа и измама ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ЗА ДА НЕ ВИ ИЗПИСВАТ ВЕЖДИТЕ
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И заяо не сте написали отново фирмата престъпник? да не би да се страхувате, че ще й навредите на името и няма да може да излъже други???