На дъното сме по интеграция на мигранти, сочи изследване

Делим последните места с Турция и Унгария
5 юли 2015 07:45,
69
На дъното сме по интеграция на мигранти, сочи изследване
Снимка: архив, Булфото

България е на дъното във световна класация по интеграция на мигрантите, съобщава BTV. Страната ни е сравнявана по 8 показателя заедно с още 37 държави.

Сред показателите, изследвани в класацията, са достъп до образование, здравеопазване, пазар на труда.

В сферата на образованието заемаме 38-мо място с нула точки. Пред нас са Турция и Унгария, а на първите места са Швеция, Австралия и Нова Зеландия.

Здравеопазването ни е класирано на 31 място, делим си предпоследните места с Естония и Гърция, а в челото на класацията са отново Нова Зеландия, Швейцария и Съединените щати.

С нова стратегия за интеграцията, убежището и миграцията и без реални действия, институциите у нас продължават да не работят за адаптирането на чужденците, огромната част, от които са бежанци, отчита изследването.

Неправителствените организации са тези, които се занимават с уроци по български език и помощ при търсене на работа на мигрантите.

Последно държавните институции са работили за интеграцията на бежанците у нас преди 2 години, а програмите реално са обхващали по около 100 човека. А в момента само в центровете на държавната агенция за бежанците живеят над 3500 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
0
 
! Отговори
100% TURK преди 8 години
DO TULSKi Prav si. Do sega se staraeh da sam adekvaten no ve4e 6te sam trol. Egati statiata ! Ploski ste i jalki
26
6
 
2
 
! Отговори
100% TURK преди 8 години
Te sa meraklii za evropa i niama da gi spirame ve4e.Malko vreme ostana....idat ! Neblagodarnno pleme ste.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до " я млъквайте"В дълбока грешка си, на българските деца държавата не дава нищо, защото бългаарите си декларират доходите и работят и по смисъла на закона са "богати". Тези пари държавата дава само на "бедните".
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почвам да ги възприемам като бойци на чужда армия, като нашествие и реална опасност за живота и иимуществото ми. Каква интеграция ви е пасла? Това е сложен и бавен процес и съвсем реална е опасността те да ни "интегрират". Според исляма ние сме "страна на войната", територия, която си е била и отново трябва да бъде тяхна. А тук идват САМО МЮСЮЛМАНИ!!! Имаме проповядващи радикален ислям, засега не ни тормозят и ни използват като транзитна страна, ЗАСЕГА!!!
23
1
 
23
 
! Отговори
Я млъквайте!!! преди 8 години
За един анонимен емигрант държавата отделя 1100 лв !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! да го дундурка, а за едно БЪЛГАРСКО дете дава 35 лв.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Явно мърлявия емигрант е по-ценен за държавата от малкия бъдещ български данъкоплатец! ГАВРА!!! ГАВРА!!! ГАВРА!!!
22
6
 
3
 
! Отговори
да преди 8 години
Те селяните и простите използват,думата *** ***.Комлекси избиват,излезли от селото,но селото от тях никога не излиза
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е,защото Кристалина Георгиева упорито не иска да осиновява африканчета.А президента отказва да преустрои затвореният си комплекс в бежански лагер.
20
4
 
7
 
! Отговори
не искат преди 8 години
Не искат да се интегрират,защото не искат да живеят бедни като българите
19
0
 
25
 
! Отговори
Odnoklassniki преди 8 години
Аз искам да попитам Европа кога мисли да интегрира българите с европейски стандарт на живот ? Но ,Русия е виновна за всичко - тя oрганизира гей парадите , тя закриля и съди България в Страсбург , тя иска повече "права и човешки" условия за престъпниците , тя приватизира "Мариците" , тя ни разпродаде икономиката за 1 долар , тя ни третира като 3 ръка хора и за 8 години в Европейския .... аааааааа ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ тя един път не се възмути , че българите живеят със 70 евро ... опааа ..... 70 рубли пенсия и 400 рубли заплата , а да , и Русия ни точи златото !
18
1
 
9
 
! Отговори
до аврам преди 8 години
Чакай ти умния българин.За 25 години от чакане българите се стопиха с 2 000 000,а *** се увеличиха.Умните се изнасят на запад,за да спасят семействата си от мизерия.Вие чакайте не умния,а следващия който за пореден път ще ви излъже а с вашите данъци ще си живее царски в някое кътче на земята пушейки най хубавите пури и пиейки най хубавите уискита,а ти бачкай тук за да си плащаш услугите,и се лишавай от насъщния
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vzimat na arabite petrola v zamqna gi prashtat v Evropa tova e plan na zapada zashtoto naselenieto na evropa zastrashitelno zastarqva i namalqva i nqma koy da raboti v kompaniite
16
12
 
2
 
! Отговори
хай преди 8 години
Има българи,които са по на 40 и кусур години,и още чакат мама и тати.Малки били заплатите,много била работата,ами как живееш с мизерната пенсия на родителите си.Те себе си немогат да гледат,камо ли семейства.
15
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turcia e na 1 mqsto po integracia i pomoshti za bejancite kade v sveta ima nad 3 miliona bejanci,cqla evropa nqma tolkova no tiya *** pak sa se olqli s novinata si
14
0
 
13
 
! Отговори
vivian преди 8 години
Как да интегрираме нещо, което НЕ желае да се интегрира???? Щом е против волята на обектите, то не е интеграция, а насилие!
13
0
 
24
 
! Отговори
Аврам преди 8 години
До до смешкоРомлянката ше яде от моя труд докато дойде на власт един умен българин който ще я изпрати заедно с челядття и при дявола от който се е пръкнала. Нито един от тези които идват от арабските страни не търсиработа. Всички търсят далавери. Ако взема помощите от 10-те си жени които се водят в тъпата България като самотни майки които всеки 10 месеца раждат страната ни съвсем ще закъса. Демократичните закони са за хора с високо съзнание. Спасенито на арабския живот става само с диктатура
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе утре като обявят държавата под егидата на ООН,тогава ще ревете,ама ще е късно!Сега си умнейте по форумите,чакайте друг да свърши работата,а вие тарикатски да се подхилвате,няма проблем!Но проблема идва,и то със страшна сила!..
11
5
 
5
 
! Отговори
k преди 8 години
България не е на дъното само при пиенето и простотията.
10
0
 
14
 
! Отговори
Aha ! преди 8 години
Който е решил да ни вкарва в тази класация, да си я завре в задните части, след това да я изкара с богато шоколадово покритие и да си я изпапка !
9
18
 
4
 
! Отговори
до смешко преди 8 години
Някой сигурно ти казва колко деца да правиш,след като не ти стиска ще останеш с едно дете.*** му стиска и прави десет,после другите били виновни,ако произвеждаш семенна течност за хартии и салфетки ,ти сам си виновен.И на теб ще ти дадат помощи както на ***,но ти както с правенето на деца неможеш да се справиш,няма да можеш и да разпределиш 300 лева на месец на 10 души.
8
0
 
19
 
! Отговори
Калин преди 8 години
Само терорист може да реши, че България е длъжна да се класира подобни класации. Ако продължаваме да приемаме хора при които грамотността на жената се счита за лош морал ще надминем и дъното. България не е длъжна на арабите с нищо! Ирак имат неплатен дълг към България още от времето на Живков. Нито едно от последвалите 25 години правителства не поиска от Ирак да върне дълга си на България. Българските управления бяха заети с разпродажби на държавата и законни кражби от норода