На дъното сме по интеграция на мигранти, сочи изследване

Делим последните места с Турция и Унгария
5 юли 2015 07:45,
69
На дъното сме по интеграция на мигранти, сочи изследване
Снимка: архив, Булфото

България е на дъното във световна класация по интеграция на мигрантите, съобщава BTV. Страната ни е сравнявана по 8 показателя заедно с още 37 държави.

Сред показателите, изследвани в класацията, са достъп до образование, здравеопазване, пазар на труда.

В сферата на образованието заемаме 38-мо място с нула точки. Пред нас са Турция и Унгария, а на първите места са Швеция, Австралия и Нова Зеландия.

Здравеопазването ни е класирано на 31 място, делим си предпоследните места с Естония и Гърция, а в челото на класацията са отново Нова Зеландия, Швейцария и Съединените щати.

С нова стратегия за интеграцията, убежището и миграцията и без реални действия, институциите у нас продължават да не работят за адаптирането на чужденците, огромната част, от които са бежанци, отчита изследването.

Неправителствените организации са тези, които се занимават с уроци по български език и помощ при търсене на работа на мигрантите.

Последно държавните институции са работили за интеграцията на бежанците у нас преди 2 години, а програмите реално са обхващали по около 100 човека. А в момента само в центровете на държавната агенция за бежанците живеят над 3500 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ам'чи,ние по принцип сме си на дъното,а това е върховна гордост за управляващите.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 4ще го позволим!!! такъв народ станахме!!!!може да протестираме само ако ни забранят ракията и купоните!!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама да ги приема и интегрира
4
1
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Да бЕгат в Гърция!Там се наливат милиарди...
3
0
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
В продължение на 25 години размножаваха римляните и унищожаваха етническите българи. Така беше подменен генофонда на нацията !Беше подменен етническия състав на населението на България.Всичко това под диктовката на "световния елит" и техните верни слуги у нас.Днес те искат да довършат своето пъклено антибългарско дело. Искат да напълнят родината ни с чужденци. Хора с различни от нашата вяра, език и обичаи. Хора не просто от друга държава, а и от друг континент. Ще го позволим ли ?
2
0
 
14
 
! Отговори
Бултрас преди 8 години
Средствата от еврофондовете отиват в джоба на партийци и покровителствани барони.И докато не се пренасочат в образование,възпитание,жилища , инфраструктура и строги санкции към нарушители интеграцията ще е химера.Потребителското общество прави деца,защото не е научено да пази,дори жените си,разчитат на социални помощи за изхранването си именно поради тази причина, а за всяко нарушение от тях търсят помощ от държавата и тръбят за ксенофобия.Бутни им незаконната къща и заплашват с саморазправа.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Турция както се кани да влезе в Сирия и да започне военен конфликт, тя ще бъде вече воюваща държава, а ние съседна на такава. И според международната конвенция за бежанците, ще сме длъжни да приемаме всички, които преминават от Турция в България , ако ще да са милиони. В момента те са незаконни мигранти и не сме изобщо длъжни да ги приемаме.