Родителите на нахапаното дете: Ще си търсим правата!

Те благодарят на мъжа, който е помогнал на детето им
9 юли 2015 13:24,
44
Родителите на нахапаното дете: Ще си търсим правата!
Снимка: Булфото, ахрив

Ще си търсим правата в съда, заявиха родителите на малкия Калоян, който бе нахапан от питбул във вторник вечерта.

Детето разказа Пред Нова тв, че си е играел и не е закачал кучето. Калоян споделя, че е виждал въпросното куче няколко пъти преди инцидента.

"Всичко се случи в рамките на минута. Калоян изтича напред, ние със сестра му вървяхме отзад. Чуха се писъци на момичета. Докато стигна той беше вече на земята, нахапан от кучето. Ние минаваме всяка вечер оттам, но не познавам собствениците на животното", разказа бащата на детето.

Още по темата

Той звъни моментално на тел. 112. Идват полицаи и линейка, които водят момчето в "Пирогов". Майката на Калоян остава с полицаите, защото и искат показания, а бащата тръгва със сина си. В болницата промиват раните и зашиват детето.

Свидетели на случката са собственичката на кучето, мъж, който се притекъл на помощ и две момичета, които с писъци излизат от вратата на училището. Мъжът, който помогнал на малкия Калоян разказал на бащата, че моментално се хвърлил върху кучето, за да отърве безпомощното дете.

Родителят разказа още, че собственичката на кучето не се е заинтересувала за състоянието на детето, била много притеснена обаче, че телевизията ще дойде да снима. Жената не можела изобщо да удържи кучето, което било агресивно към насъбралата се тълпа.

Тя от своя страна обяснява, че е пуснала кучето в двора, защото наблизо нямало никой и било вечер – към 22 часа. Детето изскочило изневиделица от тъмното. По думите й когато питбула нападнал момчето, тя се хвърлила върху детето, за да го предпази с тялото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хлебче с антифриииииииз!!! Има ***, има проблем, няма ***, няма проблем.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има справедливо съдопроизводство а не да се плаща за да се измъкваш, съд за собственицата и 100 000 обещетение. Ако няма се конфискува жилището, продава се и се плаща. Катж осъдят десетина кучкари няма да видите свободно куче. Защо не се прави у нас? Двама души бяха убити от кучета в София. Кметицата и заместничката невинни?!?!? Промяна някаква, забрави. Лапат си парите а София прилича на ***.
21
9
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
Май имаш фобия от кучета - лекувай се бе човек! Това си е болест като всички останали фобии и може да се лекува. При това паническият ти страх от кучета избива в омраза и към хората. Доказателството е написаното от теб. Ще трябва да схванеш, че омразата никога не води до добро.
20
8
 
1
 
! Отговори
До 31 EST преди 8 години
Питбули всъщност няма. Има американски питбул териер, който е как да кажа, е доста дружелюбно куче. Може би вие говорите за едно нещо, което някои казват, че даже не е куче, а най-вероятно не знаете за какво говорите и повтаряте чужди недомислици.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучелюбците са едно гадна мафия която изнудва обществото. Много от тях "защитават" мастиите защото по програми лопат доста пари. А смотаната Картофка нищо не направи за хората а за мастиите под натиска на кучелюбците. Ако общинато контролира, съди и глобява здраво няма да видите едно куче без каишка и намордник. Но общинарите гледат гепенето и хич не им дреме за хората. Картофка трябва да бъде изритана защото само гепи.
18
1
 
19
 
! Отговори
EST. преди 8 години
Има ли нормален човек в България, който да отглежда питбул? Не ми отговаряйте, знам че няма! Това е порода за комплексари, страхливци, злобари и всякакви други ***! Неслучайно тази порода е забранена в редица държави, защото без обучение и твърда ръка, тези кучета лесно се превръщат в убийци!
17
2
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Защо мъчиш животното? Като не можеш да гледаш куче, не си взимай!
16
1
 
12
 
! Отговори
Pako преди 8 години
До ФактАми тази фобия се провокира от такива случки. Ти имаш ли дете, а? Когато някой безотговорно застрашава живота на хората и на децата им, това което идва в съзнанието като ответна реакция е много повече от фобия, и повярвайте това е съвсем нормална и оправдана реакция.
15
14
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Прав си - не го пускай свободно, но за по-сигурно го вкарай в клетка и там да се разхожда и да не забравиш да му сложиш и намордник в клетката, за по-сигурно му сложи два намордника.
14
0
 
21
 
! Отговори
Кадир до 13 и 17 преди 8 години
Имал съм питбул знам какво куче е и какво може да направи,това не са като обикновените кучета.Той може да е най-доброто куче но някой път сякаш не същия и готов да нападне човек при ревност или такива закачливи действия,и също така да знаете който спортува бяга на паркове подобни кучета могат да го последват!Аз не съм против тези кучета но всяко нещо да си има правила каишка,намордник и надзирател толкова елементарно и просто
13
9
 
3
 
! Отговори
Факт преди 8 години
При всяка такава случка лъсват едни с фобия към кучета. Те май не знаят, че фобиите са болест и се лекуват, а си мислят че всички хора са болни като тях. Иначе е съвсем ясно кой каква вина има в случая, но коментариите на хората с фобия към кучета са много далеч от истината.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От три години имам куче, но никога не си позволявам да го пускам свободно, макар и да знам, че расте с деца и едва ли би налетяло на някого, но винаги се намират пишмат кучкари, които ме гледат като луди и ме питат защо си мъча кучето и не го пусна да се разходи... освен това и не пускам детето си да се отдалечава твърде много от мен, особено пък след 22 часа. Има си места, оградени, специално създадени, за да си разхождат кучетата, хората, живеещи без дворове.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучетата нямат вина, а хората, които се чувстват безнаказани - има наредба, която трябва да се ползва безотказно и да се знае, че глобата се налага на момента, за повторно нарушение в троен размер и т.н. За разховдане на забранени места - глоба. кучета само на повод и с намордник, ако се налага, а в къщата си всеки да прави каквото ще!.
10
1
 
15
 
! Отговори
Тошко преди 8 години
Преди десет години в много страни вкл.Австралия бойните кучета са забранени
9
3
 
29
 
! Отговори
Адвокат преди 8 години
Поискайте евтаназия на кучето и голямо, ама много голямо обезщетение от собственика на песа. Само така ще спрат да си купуват и гледат убийци, които даже не могат да задържат на каишката и пускат. Да не говорим за ла*ната по тротоари и градинки. Една опикана държава сме от такива "кучкари' Направо ме е гнус да се разхождам по улуците и парковете.
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внезапна смърт за кучето!!!
7
0
 
24
 
! Отговори
да питъмм преди 8 години
Що ще куче в училищен двор?Общинарите и даскалете да вземат да се разходят веднъж до отвъд Белград и да видят що е то училищен двор и имат ли кучета почва там..!
6
5
 
43
 
! Отговори
Решение преди 8 години
СПРАВЕДЛИВОТО РЕШЕНИЕ В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ:- Кучето - приспано- Кучкарката - 1 година обществено полезен труд + глоба 50000лв. в полза на момчето. Заплаща отделно на държавата и лечението на момчето- Мъжът, притекъл се на помощ - обявен за герой
5
16
 
21
 
! Отговори
KOI преди 8 години
Няма никакво значение какво е кучето. Всичко опира до възпитанието му. Ако е отгледано в позитивна, добронамерена и любвеобвилна среда никога няма да тръгне да хапе. Ако умишлено е озлобявано и учено да агресира, резултатите са ясни. Генерализиране по породи е безпредметно.
4
8
 
21
 
! Отговори
Тес преди 8 години
Факт. Всички жени гледащи кучета ги използват за секс. Гадни зоофилки.