Осиновени в САЩ българчета търсят корените си

Никога обаче няма да разберат коя е биологичната им майка
Обновена: 21 юли 2015 14:03 | 21 юли 2015 12:07,
58
Осиновени в САЩ българчета търсят корените си
Снимка: Нова телевизия

Калин и Мартин, две осиновени в САЩ българчета от ромски произход се върнаха 20 години по-късно в дома, където са живели, за да се срещнат с първата жена, която се е грижила за тях, след като биологичната им майка ги е изоставила.

Те заминават като Калин и Мартин, а се връщат като американските граждани Кайл и Мартин, разказва Нова телевизия.

Двамата братя винаги са знаели, че ще се върнат в България, а самото идване го обмислят от 3 години насам.

До 1995 г. за братята в дом за лишени от родителски грижи деца се грижи Пенка Горанова. В началото Кайл и Мартин не се сещат за нея, но после видели усмивката й, усетили прегръдката й. Спомнили си и влакче.

Една от стаите на дома особено много развълнува момчетата. "Бях в леглото, когато ме събудиха и казаха, че едни хора искат да ме видят, заведоха ме в стаята на директорката", спомня си Мартин.

При директора го чакат Дейвид и Джейн – бъдещите му родители. "Искахме да осиновим едно дете, но когато дойдохме, за да видим Мартин, се оказа, че има и брат. Казахме си, че не може да ги разделим и трябва да ги вземем и двамата", разказаха те. Първото, което Кайл вижда у Джейн и Дейвид са усмивките им.

Днес Кайл и Мартин живеят във Вашингтон. Кайл се е отдал на готварството, а Мартин е завършил икономически колеж. Искат само едно – да разберат коя е биологичната им майка, как живее тя, дали имат братя и сестри.

Директорът на дома Виолета Драгнева знае кои са родителите им, но няма да каже нито дума. Защото е тайна. И, ако я сподели според Наказателния кодекс я грози глоба, дори затвор от една година. Тя е убедена, че да няма достъп до тази информация е грешка.

Дали те ще могат да разберат кои са биологичните им родители зависи от народните представители. От Министерството на правосъдието направиха предложение тайната на осиновяването да отпадне. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Най-новите изследвания доказват, че определящото в развитието на човека са генетичните заложби. Тези изследвания не съответстват със сегашната политическа ориентация и по тази причина много-много не се разгласяват.Народа си го е казал де- От всяко дърво *** не става.Като осиновиш ромче- ромче ще си остане. Не може да стане друго. Това е.
36
1
 
0
 
! Отговори
Ha преди 8 години
Осиновени или продадени?
35
2
 
10
 
! Отговори
Цана преди 8 години
Това момче много прилича на Командира Иван Йорданов Костов сигурно е негов приплод.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не хардуера, а софтуера е важен.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гена си е ген, но семейнта среда е от голямо значение. Дано да няма домове са изоставени деца, както е по света, само такива за временно настаняване, уж в Бг ги заккриват, но всъщност отварят нови по-модерни ти къщички от семеен тип, което е по-добре, но ппроблема стои.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една птичка пролет не прави.За сметка на това, рекламната кампания за бунаци е налице. Гена си е ген..
31
3
 
7
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Аз си мисля.......Всичките да осиновят и да се изнасят колкото може по-бързо.Таман и Америката да оправят, таман и на нас да олекне.Да дигат курса на долара и това е!
30
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето го доказателството че като излезеш от гетото и попаднеш в нормална среда - ставаш човек. Всичко зависи от средата. Затова гетата трябва да бъдат ликвидирани и децата които живеят там да бъдат интегрирани в нормани семейства. За възрастните няма надежда. В западна Европа(Германия, франция...), разбират каква опасност за обществото е гетото, и веднага щом се започне да се появява някое ново гето , пращат булдозерите и жандармерията.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ром не се ражда, а произвежда! нали знаете онази песен 'мойта жена фабрика на пари прилича, вчера роди още един момиче'..
28
2
 
19
 
! Отговори
по повод случая преди 8 години
съседката е адвокат, разказа ми един случай, който едновременно ме разплака от смях и ругах. идва при нея *** и казва: искам да съдя за пари. жената пита: за бащинство ли, издръжка да съдите. оная: да, искам пари да ми дават. а кой е бащата? ни знам. къкто си спях вкъщи, беши утворин прузореца, влези един чувек, пусна ми идно дите и избяга. сега искам пари от държавата.
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този бангладешец защо сте го сложили на снимката? :):)
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Decata na Ivan Kostov ot Studentki
25
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинските родители са тези, които отглеждат с грижа и обич, възпитават, плачат и се смеят с детето си, правят го човек и са винаги с него в добро или в лошо, а не тези които са направили по случайност, а след това най-безотговорно са го захвърлили на произвола на съдбата.Такива корени не им трябват, чака ги само разочарование, с една дума бегайте бързо към Вашингтон с еднопосочен билет!!!!
24
3
 
32
 
! Отговори
просълзен преди 8 години
Просто си представям сюблимния момент, какви прегръдки, целувки и радостни сълзи ще има. Безкрайна ще бъде щастието на изстрадалата майка, вероятно принудена да ги изостави, за да следва висшето си образование; радостта на изтерзания и отруден баща, работещ денонощно, за да плати сметките за ток, вода, данъци; ликуването на братята и сестрите им, които ще тичат пред къщи по улицата и ще викат бати си дойде от хамерика, ех съдби.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блазе им на момчетата, спасили са ги от живот на просяци и мизерници. А нас кой ще спаси....
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТВА БАШ ОТ СНИМКАТА НЕ МИ МЯЗА НИТО НА БЪЛГАРЧЕ НИТО НА РОМЧЕ ИЛИ ТУРЧЕ А НА АРМЕНЧЕ!!!ЕГАТИ БЪЛГАРЧЕТО!
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако види бг ще забрави и корен и дънер и листа.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
24 А ти каква музика слушаш Чалагата какво е Въртиш ли кючеци
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беля ще им направят с подобни публикации. Сега като тръгнат от махалите хиляди кандидат - родители да им се доказват. Може пък на гурбет да са в момента мама и тати.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 20 СКОРО НОСТАЛГИЯТА ИМ ЩЕ СЕ ИЗПАРИ