Протестъри на по кафе пред НС, а за депутатите – домати

Едва десетина души се събраха в подкрепа на съдебната реформа
Обновена: 22 юли 2015 09:24 | 22 юли 2015 09:21, Камелия Цветанова
29
Протестъри на по кафе пред НС, а за депутатите – домати
Снимка: Dnes.bg

Домати захвърчаха срещу парламента тази сутрин, а депутатите бяха посрещани на работа с освирквания от протестиращи.

Още по темата

Едва десетина души се събраха на протест под формата на пиене кафе в подкрепа на съдебната реформа и против предложението на ДПС да бъдат оттеглени настоящите поправки в Конституцията и да бъде внесен нов проект за изменения на основния закон.

Пиенето на кафе пред парламента, станало популярно покрай протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, беше подновено в социалната мрежа Facebook.

Името на събитието, което се появи във вторник, след като стана известно, че ДПС и ГЕРБ не са постигнали консенсус, е "Кафе зад Парламента за истинска правосъдна реформа или #Оставка".

"ДПС поиска разписването на нови конституционни промени по техен модел. Ахмед Доган (Хидроинженера), Лютви Местан (агент Павел), Йордан Цонев (Ментата) и Делян Пеевски (10) ще правят "Реформа"... елате на служебния вход на Народното събрание всяка сутрин, докато депутатите не разберат, че искаме истинска, а не фалшива или "изтъргувана" Правосъдна реформа", призоваха организаторите на протеста.

Протестъри на по кафе пред НС, а за депутатите – домати
Снимка: Dnes.bg

Междувременно в Народното събрание започна срещата между премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Михаил Миков, инициирана от министър-председателя, на която той ще търси подкрепата на левицата за вече внесените промени в Конституцията от 132-ма депутати от ГЕРБ, ПФ и РБ.

Поправките трябва да бъдат разгледани от парламента утре на първо четене, но засега е ясно, че не достигат 27 гласа, за да бъдат одобрени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой вече не вярва на умните и красиви протестъри от Платена мрежа. Е, вярно че доста от тях се поуредиха с постчета при новата стара власт.Истината обаче е, че народът ги ненавижда - и тях и спонсорите им.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До .....Явно си личи тоталитарната школа. Това като демокрация,върховенство на закона ,това е залъгалка за матряла . Докато платените протестъри които са "умни и красиви" са над тези неща.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Минко Танев 17Интересно дали знаеш да броиш. Я преброи колко човека са на снимката . Даже журналиста е завишил бройката 2-3 пъти.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Минко ТаневЯвно си видя че сте протести на повикване. Казаха ви да протестирате срещу Цацаров -протестирахте. Казаха ви стоп спряхте.Вие сте хора без собствено мнение. Просто платени ПИОНКИ. Ако ви кажат да хвалите ДПС ще го хвалите. Протестирахте срещу ГЕРБ пък се прегърнахте за да се докопате до властта.По рано говорихте срещу назначаване по партиен признак . Колко хора от РБ бяха назначени на чиновнически служби.
15
0
 
4
 
! Отговори
Минко Танев преди 8 години
До до МинкоДомати хвърляше само Николай Колев Босия по свое лично усмотрение.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестърите отвращават хората.
13
1
 
7
 
! Отговори
до Минко преди 8 години
А доматите и тях ли си ги купихте сами или ви ги донесоха от Драгалевци?
12
8
 
2
 
! Отговори
Минко Танев преди 8 години
Написаното в статията е откровена лъжа. Дето се казва, дори на снимката се вижда, че хората са повече. И да, не бяхме колкото ми се искаше. И не, никой не ни е вземал кафето - сами си го купувахме :)
11
2
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
- загробени сме с 16 млрд заеми и тръгнахме по пътя на Гърция- кинтите отидоха за КТБ и американско оръжие докато народа умира в бедност- корупцията се вихри с пълна сила. Да крадеш и визмаш подкупи при този беден народ е брутално- здравната реформа ще доведе до масова мор на бг без кинти, защото няма да имат за лекари и лекарства- отрязването на Русия носи загуби - тотална грозна и груба пропаганда по всички медии. Толкова грозна,че дразни- самоубийства на макс - жеги ,след тях пожари
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре бе, не ги охулвайте! За десетина останали пари от стария грант, другите Командира ги е опоскал по стара своя традиция. Време е вече за новите масрафи, пардон, грантове.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българчета къде сте ..10 души..не ви ли е срам бе ..матрял..
8
10
 
2
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Преди 2 години имаше всекидневни протести , имаше кордони пред НС , спрени бяха парите от Европа и приходите в хазната бяха много по малко .Не случайно казах , че демокрацията предполага , че управляват хората с най много симпатизанти , а какво се получи при Ореха ...само и само да не са победителите от ГЕРБ , се коалираха ДПС и Атака , нещо немислимо и в тази суматоха фалираха една банка и откраднаха 4 млрд и после доброволно се изнесоха .Това се случи
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно като фалира КТБ, сега кой ще им плаща на протестърите? Затова не могат да съберат и десет души на кръст, щото няма парички.
6
12
 
2
 
! Отговори
дам преди 8 години
До Анонимен 7и къде е този мор навсякъде ...ти си от другата секта , на *** май ...дай ми факти , какво е по лошо днес , от преди година и половина .-събираемостта от митници и нап е с над милиард по добратавана на пенсиите скочи на 910 леваимаше и коледни и великденски и върнаха парите на хората от КТБпуснаха всички пари от европа които бяха спряниотново се строят пречиствателни станции и инфраструктура...все неща които не се случваха преди година и половина .
5
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
кафето не е хубаво в тази жега за 50 лв не излизам да вдигнат мизата ище помисля
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнаЛизЖалко,че Ореха не беше на власт сега щеше да вали,и да е хладно. При ореха се живееше по-добре. нямаше да сме окупирани. Сега е тотален мор отвсякъде.
3
3
 
15
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Както Бойко каза ....изтеглих моите хора и останаха 100 човека протестиращи ..Ако не беше Бойко , Ореха още щеше да е на власт , но той реши , че след 300 дни протести и наглостта на ореха и сергей ще ги атакува чрез разговори с ДПС и се получи .В един друг сайт ако четем коментарите , ще си помислим че са някаква секта , всички други им виновни , само деформаторите милите невинни .Време е да се разбере , че се живее в демокрация и изборите показват кой , колко хора представлява .
2
10
 
6
 
! Отговори
Моряк преди 8 години
Споко! Ще има още. Само да не станат прекалено много,че........ше се криете пак в оня белия бус.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди няколко дни, тук-таме се прокрадна новината, че били разпределени американските субсидии, даване на неправителствените организации у нас , като се посочваше и на коя колко. Става дума за стотици хиляди долари. Ето , че сега получателите на тези пари се активизираха, за да ги заработят - правят си митигчета, плакати и т.н. Даже си намират и медии да отразят това "значимо" събитие. Дали отразяването е безплатно? Оставям този Въпрос за домашно.