С оставка в джоба: Тръгвам, ако няма шанс за реформа

Иванов и Цацаров никога не си вадили томахавките
Обновена: 19 юли 2015 19:35 | 19 юли 2015 19:32,
17
С оставка в джоба: Тръгвам, ако няма шанс за реформа
Снимка: архив Булфото

Правосъдният министър Христо Иванов обяви, че ще си тръгне от министерския пост, когато осъзнае, че вече няма никакви шансове за съдебна реформа.

„Когато разбера, че всички шансове са изчерпани, ще си подам оставката”, каза той пред  bTV и допълни: Не е толкова важно дали си държа оставката в джоба, а дали си нося химикалката.

Още по темата
През седмицата той и главният прокурор Сотир Цацаров заявиха, че заравят томахавките и ще извадят химикалките. Днес  правосъдният министър обясни, че за него писалката винаги е била по-силна от томахавката. Според Иванов той и главният прокурор Сотир Цацаров не са заровили томахавките, защото никога не са ги вадили.

Правосъдният министър обясни, че основната цел на предложените промени в Конституцията е да се реформира главата на съдебната система – Висшият съдебен съвет (ВСС), като се гарантира, че подборът на магистрати се прави по най-честен начин. Според Иванов в момента ВСС се избира по много сложен начин и това спъва работата му.

Неговата теза е, че в момента висшият орган на съдебната система не се избира пряко от гилдията, а опосредствано и това води до „вечните началници”.

Министърът уточни, че никога не говори срещу сегашния състав на ВСС, а срещу системния проблем. Явното гласуване във ВВС пък се предлага, за да знаят, тези които са избирали съдиите, как те гласуват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
ПО голяма ГАЙДА ОТ ТОЗИ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ .... РЕВЛЮ
10
2
 
11
 
! Отговори
ес преди 8 години
Тръгвай,тръгвай си по-скоро "протестърско реформаторче"!Направи това добро на българите!
9
3
 
2
 
! Отговори
Edi преди 8 години
Според радио "Ереван" като резултат от реформите на реформаторите в България ще има по-малко болници и повече затворници на издръжка на държавния бюджет.
8
0
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
поизмерете си тоягите,ако имате такива.мършлаци безподобни и двамата наложени "свише"!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е проблем, че Иванов ще си тръгне. Проблем е, че ако след него дойде друг некорумпиран министър и неговата реформа ще бъде блокирана. Повече натиск от Европа. Нашите балканкрадци не ги е срам, че се излагат дори на основата на Румъния.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми хайде де!
5
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехх, как да не ти се стопли сърцето като видиш, че и тук е пълно с "контрапротестиращи", които не знаят срещу кого и какво "контрапротестират", но иначе "изразяват собственото си мниение". Скоро ще им свършат рублите съвсем, и тогава не знам вече какво ще ви правят.. Общака си остава общак, досега поне по някоя рубла изкарвахте, да можете да се подпишете на Колизеума. Скоро и толкова няма да има :(
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав ти път! Няма да се разплачем!
3
12
 
24
 
! Отговори
swet преди 8 години
Разговарял съм с доста достойни и честни юристи. Но нито един не се изказа положително за това правно недоносче. Такива са и "реформите" му - недоносени, плитки, глупави! Да се маха заедно с тиквите и деформаторите!
2
11
 
26
 
! Отговори
честит преди 8 години
Няма кво да чакаш, тръгвай още сега. И вземи онова недоразумение Даниту Митев (който НЕ Е ГЕЙ, повтарям НЕ Е гей ), па може и министър Ненчев. Той откакто си сложи пласмасов перчен, стана много гъзИ, втора младост направо и може да ви *** двама ви по ред или в група на пясъка. Посробностите оставям на вас.ДанитУ със сигурност е ЗА така, че само ти оставаш да кажеш
1
9
 
25
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Къде тръгваш? На море? :)) Стига ля-ля... Всички така говорят, но не може ги изриташ от власта щом веднъж захапят... :))