Вместо хотел на първа линия – къща насред бостана

Обещаният рай се превръща в ад за наши туристи в Гърция
Обновена: 23 юли 2015 14:18 | 23 юли 2015 10:42,
107
Вместо хотел на първа линия – къща насред бостана
Снимка: Reuters, архив

Пари на вятъра. Така туристи описват екскурзия до гръцкия остров Закинтос, организирана от български туроператор.

7-дневната почивка струва 460 лв. на човек. Включва транспорт, екскурзовод, 6 нощувки в хотел, както и разходка с автобус из острова. Обещаният рай обаче се оказва далеч от реалността.

"След като отидохме на острова се оказа, че ще спим в едно село, което представляваше нива с къща и един бар. Нямаше плажове, нямаше нищо", разказа пред Нова тв един от 26-те потърпевши туристи.

Хотелът в Закинтос не отговарял нито на името, нито на звездите, нито на града, в който трябвало да се намира.

Туристите не били уведомени, че ще бъдат настанени в друг град. Дори им потвърдили, че хотелът ще е този, обещан в обявата, и че е на първа линия на плажа, че има и басейн.

Според собственика на туроператорската фирма обаче нещата са различни.

"Аз съм доплатил от личния си джоб 1425 евро за по-висока категория хотел на първа линия на плажа, така че това не е истина", твърди Васил Божинов, събственик на "Лъки транс".

"Това е много нагло отношение към нас след всичко случило се", коментира опарена туристка.

По думите на друг опарен турист имало и други проблеми. Някои от екскурзиантите спали на походни легла. На връщане автобусът прегрял и се наложило да стоят на пек. Собственикът обаче твърди, че автобусът е прекрасен.

Три дни след злополучната екскурзия офисът на туроператора е затворен.

"Туристите са в правото си да настояват за тяхната претенция, независимо от това, че туроператора е направил опит да подобри положението", коментират от "Активни потребители".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
20
 
! Отговори
зъъъън!!! преди 8 години
В страната на мутрите и това е нормално,докато младите бягат и чакат старците да въведат ред в държавата така ще е,че и много по лошо ще идва!!!
20
12
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
До *** номер 26. Абе ***, кажи на шефовете да ти сменят наръчника, за последните 5 години построиха пречиствателни станции каквито няма на повечето плажове в Европа. Така, че опорната точка с я зачертнете, че ще ви се смеят и децата.
19
1
 
6
 
! Отговори
Празно лайноморие преди 8 години
Tъпи байганьовски простотии!
18
7
 
20
 
! Отговори
redordead преди 8 години
оня ден имаше репортаж от Слъчначка - плажът и морето претъпкани - по около 10 души на 2-3 квадрата, после репортаж от Черноморец за *** изливащи се в морето...е как да не ти е кеф да отидеш на Черно Море - да си претъпкан като в час пик в Градския транспорт и до теб да текат фекалии...Wecome to BG...
17
7
 
4
 
! Отговори
на Нина брат и преди 8 години
Къде ги видя тия празни хотели, Нинче, душко? Кажи кои хотели са празни, ще звънна да питам за места и ще докладвам веднага.
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе вие за 450 лева какво искате- път, петзвезден хотел ол инклузив за 10 дни? То за толкова пари в Троян не можеш да отидеш...
15
14
 
11
 
! Отговори
морски преди 8 години
До НинаСезонът е много силен. Руснаците ги няма, но дойдеха страшно много западни туристи пренасочени от Тунис и Гърция.
14
2
 
17
 
! Отговори
Еврипидес Аристофан преди 8 години
230 ЕВРО (460 ЛВ) И ЗА ДВА ДЕНА НЕ СТИГА В КОИТО И ДА Е ХОТЕЛ В ЕЛЛАДА. И НА КОЕТО МЯСТО И ДА СА.ТЕЗИ КАКВО СИ МИСЛЯТ, 6 НОЩУВАНИЯ ЗА 230 ЕВРО ??!!??
13
1
 
14
 
! Отговори
Нина преди 8 години
До на Нина брат иМда, много е слиен сезонът. Като видях свободните места в хотелите стана ясно колко е силен. Половината с намалени цени. Кой намакява цените в края на юли, когато би трябвало да е най-силният сезон. Трябва да си много отчаян.
12
2
 
23
 
! Отговори
Чинцано преди 8 години
Условията са кофти, ОБАЧЕ за 230 евро няма как да има добри условия за цяла седмица в Гърция. Като искат лукс на първа линия, трябва да платят доста повече от 230 евро на седмица.
11
10
 
5
 
! Отговори
на Нина брат и преди 8 години
Сезонът е повече от силен, явно доста българи са се пренасочили да почиват на нашето море. Руснаците наистна са по-малко или поне така ли се струва, но българите са много повече.
10
1
 
20
 
! Отговори
абе, ей преди 8 години
Ако искаш да починеш като хората приготви едни 1000 лв. на седмица за спането ако си с жената и децата. У гръцко има и по-евтино ако си готвиш сам или хапваш навън; аз ходя повече на нашето море, ама кой където му е по-близо. На нашето море в хубавите семейни комплекси, апартаментчетата са от 100лв. на ден нагоре, но си заслужава защото е чисто, ново и спокойно, далеч от насмукани младежи. Не съм милионер, ама тва да отида на почивка и да си броя стотинките не го разбирам.
9
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не им аресва да пробват на френската ревиера. Б***х ти неблагодарниците. Ами ако туроператора ги беше завлекъл?
8
1
 
24
 
! Отговори
bobson преди 8 години
Мисля, че за Гърция по-добрият вариант е човек сам да си организира почивката, по този начин избира точно това което иска и най-вероятно излиза и по-евтино
7
0
 
21
 
! Отговори
Баба Гицка преди 8 години
Евтиното винаги излиза скъпо. Като гледам сайта на Лъкитранс, веднага става ясно, че това е фирма-"копърка". От сайта им става ясно, че разчитат на единични удари, като този за когото става дума. Нямат и адрес като хората - само улица. Смях.Виновни са и от министерството на туризма, които са ги регистрирали. И за съжаление не са само те. Пълно е с такива и в София и по страната. Хора, отваряйте си очите. Четете, проверявайте, питайте. Защото сега можете да се оплачете само на арменския поп.
6
8
 
30
 
! Отговори
Нина преди 8 години
Това ми звучи на платена реклама за българското черноморие. Много са закъсали нашите хотелиери, ясно е. Днес търсих в booking хотел в Созопол. Има 290 хотела със свободни места, само в Созопл. Трагично е положението и май, май някой се опитва да подлива вода на съседите, които наистина са добри в туризма.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как взучи само- Закинтос в средата на активен сезон за 460 лв...само от това става ясно, къде и какъв е хотелът. Слезте на земята. А това че собственика е платил тази сума, са врели и мноого не кипели. Тя печалбата от цялата група, едва ли му е повече от 1000 лв.
4
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега и претенции..А да ходат на Кафево море, да дишат сутрин кафеви испарения?
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКаламици, Закинтос - все тая! За точността и обективността на статия в Днес.бг е напълно приемливо
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това на снимката е Каламици, не е Закинтос