Шефът на КЕВР: Протестите защитават корпоративни интереси

Лъжа е, че решението на регулатора е популистко, категоричен е Иванов
Обновена: 2 авг 2015 12:23 | 2 авг 2015 11:34, Красимир Ангелов
78
Шефът на КЕВР: Протестите защитават корпоративни интереси
Иван Иванов. Снимка: Булфото

Протестите срещу новите цени на тока защитават корпоративни интереси по един брутален начин, обяви председателят на КЕВР Иван Иванов в предаването "Неделя 150" на БНР. Той коментира подготвяните от бизнеса и индурстрията протести заради повишаването на добавката "задължение към обществото”.

Още по темата
Иванов уточни, че добавката задължение към обществото е с един и същ размер и за гражданите, и бизнеса. "В КЕВР ние разполагаме с всички разходи на индустриалните производства при тях средно 5% отиват за електроенергия", коментира той.

По думите му, когато се говори, че КЕВР взима популистки решение, това е една лъжа.

Иванов посочи, че в резултат на намерените 265 млн. лева регулаторът е разпределил тежестта между бизнеса и гражданите. Шефът на КЕВР припомни, че в продължение на три месеца екип от министерствата на икономиката, енергетиката и финансите е работило за изработването наредбата. Той уточни, че тя ще позволи големите енергоемки предприятия, които изразходват над 30 гигават часа електроенергия годишно, да плащат 85% по-малко от добавката „задължение към обществото”.

Председателят на КЕВР бе категоричен, че регулаторът няма да позволи да се повтори картината от 2011-2012 година със соларните паркове. Иван Иванов заяви, че през есента ще се наложи поправка в Закона за енергетиката. Председателят на КЕВР посочи, че това ще се наложи заради отварянето на енергийната борса в края на годината и уточни, че в закона трябва да се промените това, че НЕК е единственият купувач на ел. енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
6
 
! Отговори
Одисей - 2 преди 8 години
Не защитавам нито Боко, нито Иванов.Нашите търговци обаче се ослушват как да вдигат цени, но не и да свалят, и само търсят повод за това - или киша, или суша, или тока, или международното положение...или горива, а те полетяха надолу, но стоките не мръднаха...
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дойдоха на власт и 2 пъти вдигнаха то ка !! факт
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НАБЛЮДАТЕЛ Нещо, не позабравяш ли нарочно ? ,,Вятърните мелници ,,ни ги натряска Тиквата . През 2015 година съгласно подписаните договори трябваше да имаме 50 Мвт,2019 -400Мвт ,2027 г . 900- 1000. А ,,Гарантирано от ГЕРБ ,,за една година ни вкара над 1000Мвт.И Тиквата добави, не се прави на ударен. Тиквата - комундела отГЕРБ. Гарантирано е вътре .
51
1
 
8
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 8 години
До Мумията Ив.: ТАКА Е , ОБАЧЕ СМРЪДЛИВИТЕ НЕБРЪСНАТИ "ДЕМОКРАТИ " ОБЯСНЯВАТ НА БЪЛГАРИТЕ ,ЧЕ СДС Е СЪЗДАДЕНА ОТ БКП-БСП И ТОВА ТРЯБВА ДА ГИ ОНЕВИНЯВА ЗА РАЗБОЙНИЧЕСКАТА ,ЛИКВИДАТОРСКА ТЯХНА ПОЛИТИКА СЛЕД 1989 Г. ! ТОЯ ,ОТ СНИМКАТА , И ТОЛУПА АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ /БИВШПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ / СА ЕДНИ ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА ДЪРЖАВНОСТТА В СТРАНАТА СЛЕД 1989 Г. !
50
1
 
9
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 8 години
СДС-ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ НЕ НИ ТРЯБВАТ НА КАКВИТО И ДА Е ПОСТОВЕ -ОСОБЕНО В ЕНЕРГЕТИКАТА ! АКО И ВЕЧЕ ДА СЕ НАРИЧАТ РЕФОРМАТОРИ ! ТОЗИ ФЪФЛЕК ОТ СНИМКАТА Е ТОЧНО ТАКЪВ !
49
1
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
НЕМА КЬДЕ ДА БЯГАТЕ БЬЛГАРИ ---ТОКА НА РИМЛЯНИТЕ ТРАБВА ДА БЬДЕ ПЛАТЕН ОТ ВАС ---2 000 000 000 .---ТОВА Е ИСТИНАТА И ЩЕ ГО ПЛАТИТЕ ЗАЩОТО СТЕ *** А НЕ ИСТИНСКИ БЬЛГАРИ АКО СЕ МИСЛИТЕ ЗА БЬЛГАРИ ПОДКРЕТЕТЕ БИЗНЕСА В НЕГОВИЯ ПРОТЕСТ
48
0
 
9
 
! Отговори
Простотия до шия преди 8 години
Иванов, защо КЕВР допусна да има ВЕЦ-ове с идеална цел производство и продажба на ел. енергия без обвързаност с производство? Значи нормално от всяка ВЕЦ да се изкупува на високи цени до 15%. А основното производство на ел- енергия трябва да се консумира от фирмата - собственик на ВЕЦа.
47
1
 
9
 
! Отговори
a преди 8 години
Най - много пари от ВЕИ - та печелят Цв. Бориславова и Вальо нафтата - и двамата са близки с Боко . Боко и той уж щял да стачкува срещу високата цена на тока ? Това не е ли оксиморон ? Боко да стачкува срещу Цв. Бориславова , сиреч срещу себе си ... Ха - ха !Цената на тока от ВЕИ е около 25 пъти по - висока от цената на тока от АЕЦ .Кой позволи на Цв. Бориславова и Вальо нафтата да продават прекалено скъпо техния ток от ВЕИ - та ? Вижда се, че целта на това активно мероприятие е Реформаторите да бъдат извадени от властта , а скритата коалиция между Боко и Доган вече да стане официалн
46
4
 
7
 
! Отговори
Странно преди 8 години
Българинът обича да пише, българинът не обича да чете. Ако беше чел малко повече щеше да знае, че: Американските централи продават 1кw/h на НЕК за 11.5ст., а някои фотоволтаици и досега продават 1кw/h на НЕК за 78ст.! НЕК продава на 1кw/h на ЕРП за 12.5ст., а ЕРП на нас за 18ст. Кой да покрие разликата между 78ст. и 18ст.? Иванов ли? Но никой не говори срещу фото - и ВЕИ-та (които са вече 1000мегавата), а срещу Иванов. Което е постигнатата цел на едрите мастодонти в енергетиката.
45
3
 
6
 
! Отговори
морски преди 8 години
В момента по Алфа тв дават за зверствата на САЩ по време на Втората световна война.
44
0
 
11
 
! Отговори
IFIL преди 8 години
И аз да попитам- Американските централи и вятърните облагат ли се с данък за стабилизиране и актуализации на цените ? Кога парламента ще обяви закон за борба с тази спекулация ? Кога ще обяви както е на всякъде в нормалните държави - горна граница на цената и всичко над тази граница да се облага с на 129 % данък ? Хей продажници, ако някой ви стопля джоба знайте че народа ви остана без сили от вашите спикулации
43
0
 
8
 
! Отговори
8 преди 8 години
Вън, в пенсия!, смъртник! Такива като теб да си копаят лозето на село! Дай път на младите да работят
42
3
 
9
 
! Отговори
Мумията Ив. преди 8 години
За толкова глупави ли ни взимаш Мумийо Иванов? Като вдигате промишления ток това ще вдигне на степен 10 стоките. Какво намаление, какви пет лева, каква Мумия изкопаема и неграмотна, та и лъжлива са ни сложили за председател на КЕВР.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шефът на КЕВР е една дърта шантонерка, която обслужва финансовите интереси на Драгалевския мавър - Иван Костов! Вън крадливия дъртак!!!
40
2
 
8
 
! Отговори
истината преди 8 години
Каквото и да си говорим, бъдещето на световната енергетика е - СЛЪНЦЕТО. Днес развитите страни инвестират в технологии за максимално използване на соларната енергия. Всеки дом с покрив който гледа към небето може да произвежда електричество със соларни панели и генератор дори и в дните със по слаба светлина. Може да задоволи битовите нужди с топла вода и електричество дори да услужи и на съседи. Но за всичко това трябва закон. Който министър се осмели с такъв закон ще бъде свален от монопола
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 45Сега пак ми кажете че пиша глупости. Регионалното министерство е издало закон, наредба с която е отворило вратата на енергийния монопол да рекетира населението с промишлен ток. ВИК и данъчните имат имат готови декларации които хората попълват и ги освобождават от плащане на промишлена водаи такси смет и данъци. Единствено EVN рекетират новодомците и им начисляват промишлин ток
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та намалиха цената на тока с 0.11% но сметката за потребна електроенергия ще ни се вдигне с около 10%. "Иванов посочи, че в резултат на намерените 265 млн. лева регулаторът е разпределил тежестта между бизнеса и гражданите ....Иванов уточни, че добавката задължение към обществото е с един и същ размер и за гражданите, и бизнеса"Е до сега не сме плащали тази такса а сега ще почнем да плащаме. Та това e намалението на тока.
37
0
 
6
 
! Отговори
много малко знаете преди 8 години
До до 45Жилището е законно в 6 етажна сграда с два входа и акт 16 в центъра на Тракия Пловдив. Има неща които не знаете. 50% от жилищата които нямат гараж или изба още в план са писани като ателие, независимо от това че в самото жилище е предоктавена възможност за изграждане на килер. Всички в блока които живеят в така наречени апартаменти с името ателие плащат промишлен ток независимо че никои няма промишленост.Законите и разпоредбите са от министерството в услуга на енергийния монопол
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите които плащаме на американските централи еъзприемам като репарации а каква е разликата между кредитните милионери и държавно гарантираните ВЕИ милионери
35
2
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
Пишеш откровени глупости - никой никога не задължава да плаща тока по някакви цени ей така.Има зи ЗАКОНИ и РАЗПОРЕДБИ в тази Държава, колкото и да не прилича на Държава.Просто жилището ви явно е незаконно, тоест няма Акт-16 и затова. Поинтересувай се по въпроса.

Спонсорирани публикации