Сянката на плажа – без пари, ама най-рано догодина

Ангелкова сигурна: Няма да ни сервират чорбата от снощи!
Обновена: 6 авг 2015 14:06 | 6 авг 2015 11:50, Веселина Йорданова
35
Сянката на плажа – без пари, ама най-рано догодина
Снимка: БТА, архив

Сянката на плажа може да е безплатна от следващото лято, стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Още по темата

"Министерството на туризма е разработило примерна концепция, която предстои да бъде обсъдена с всички заинтересовани. Целта е сянката да бъде безплатна за туристите, да намерим този механизъм, който да ни позволи да не плащаме за чадър и шезлонг на плажа или да ползваме примера на Гърция и Турция – да си платиш кафе или сок и да ползваш безплатно чадър", обясни тя по bTV.

Според нея с общи усилия вариантите на решение ще могат да се приемат и от концесионерите, които по думите й няма да бъдат ощетени.

За приетата вчера от кабинета Наредба, свързана с нова категоризация на хотелите и ресторантите, Ангелкова коментира, че изискванията са съобразени с европейските за високия клас хотели.

Според нея е много важно, когато потребител плати за дадена услуга, да получи това, което очаква.

Ангелкова каза, че за първи път се въвеждат изисквания по отношения на услугата "ол инклузив" -  качество на храната, разнообразие на менюто и че няма да ни сервират "чорбата от снощи".

"С новата наредба сме се опитали максимално да регулираме и да подскажем какво е необходимо", каза още министърът.

Ангелкова смята, че отпадането на изискването за сервиране за определено време ще доведе до саморегулация, ако заведенията искат да бъдат посещавани.

Нямаме ресурс да засичаме всеки един сервитьор дали е нарушил правилото за колко време да сервира, призна тя.

По думите й изискванията за къмпингите са минимални – трябва да има електричество и течаща вода. Ще бъдат регламентирани и размерите на палатките, които ще се разполагат в тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Черноморието бетонен паметник на фалиралата българска мутра
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък искам да напрявят чадъра и шазлонга по 100лв. Така хората ще спратда ползват тези рекетьорски приспособления и само за 1-2г. всички мутри ще фалират и така ще разредим малко бетоните по нашето бетоно-фекало-мутро-морие
18
0
 
12
 
! Отговори
генетик преди 8 години
Тия шезлонги не се почистват изобщо.Мързеливо момче срещу 10лв.ти го довлича до чйдъра с отегчен вид веднага след като предишния ползвател си вдигне от него потното ..тяло . По тия шезлонги е полепнало ДНК-то на цяла ЕвропаПо тия плажове хигиенна инспекция не припарваЗащо ли хората ги е гнусгнус да посещават тия плажове?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки който ползва "безплатна "сянка ще е длъжен да си купи по 1 каса кока-кола Все пак какво ще правят тлъстите мутрички по плажа?
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това нещастно и грозно създание има ли идея какво се върши в туризма? Има ли и идея колко в зле и как запада с всяко лято? Докато се натутка красавицата догодина ще са още по-малко българи. Ще дойде време и по левче да искат за сянка няма кой да им дава. Да фалират *** - измислени мутри, да продават хотелите и да отиват в джаза. Догодина да си стоят сами на плажа и се радват на .... Тишината!
15
1
 
24
 
! Отговори
без сенки преди 8 години
Сянката на плажа без пари, ама най-рано догодина! Догодина няма да го има нито това"правителство" нито тази нещастна женица, като министърката.
14
0
 
15
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
Не вярвам да са безплатни, може да въведат отново такса за плажа, още по-зле!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големият вредител е т.нар концесия. Плажовете да се поддържат от съответното населено място (кметство/община). И без това събират "курортна такса". Спокойно част от тази такса може да си е за поддръжката на плажа (евентуалното наемане на спасители). Ама не им стиска, защото тогава трябва да хванат за гушите местните, които по принцип декларират по-малко от половината легла, за да плащат по-малко, но после всички им криви.
12
1
 
12
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Проблема със "сянката" е в липсата на контрол.Концесиите за плажовете се дават на търг, предложилия най-висока оферта печели. До тук няма нищо лошо, но проблема е че предлагат оферти от които няма как да си избият парите, затова почват и да заграбват останалите проценти предназначени за свободно ползване. Нека госпожата помисли първо върху този проблем и после да говори.
11
2
 
18
 
! Отговори
Des преди 8 години
Не мисля, че "чорбата от снощи" и чадърите са най-належащите проблеми на черноморието ни, та са тръгнали тях да решават. Според мен трябва да започнат с канализацията, и то мащабно за цялата ивица, а не на "парче".
10
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГрозданВ така хвалената от всички Гърция, с "безплатния" шезлонг как мислиш, че е? Кафето на плажа е 4 евро, фреша доста повече. Да, ама ти не изкарваш заплата в евро и ти стъпва пак на 20 лева като се замислиш. Сега за шезлонг давам 6 , а за кафе и фреш 4 = 10. Затова няма да изпадам в прехласване колко е хубаво и евтино при комшиите, защото не е точно така.
9
1
 
15
 
! Отговори
Сянка преди 8 години
Който си мисли, че хитрия грък не е на далавера от "безплатния" чадър и шезлонг се лъже.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
без пари ама друг път!
7
0
 
25
 
! Отговори
НЕ НЕ преди 8 години
ТАЗИ ЖЕНА Е ТОЛКОВА КУХА МИНИСТЪРКА,ЧЕ ЕДВА ЛИ ИМА ЧОВЕК С ТОЛКОВА КРАТКО ИЗЯВЛЕНИЕ ДА ИЗРЕЧЕ ТАКЪВ ГОЛЯМ БРОЙ ГЛУПОСТИ !!!като пример давам изискванията за къмпингите :щяло да се изисква ток и течаща вода,но без пречиствателно съоръжение - ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ГО ТОЗИ МОМЕНТ !!!?????
6
1
 
32
 
! Отговори
Гроздан преди 8 години
Като си знаем хората сигурно едно кафе или сок ще са по 10-20 лв.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си мисля,че естествената регулация на пазарът ще реши такива проблеми.Щом клиентите са съгласни да плащат по 50-100 лева за стари картофи прокиснал кетчуп и малко мухлясало сиренце настъргано отгоре и това им харесва ами не стига това,но и другата година си правят резервация за същата манджа но по-скъпа и по-гадна какво може да се стори?Пазарът и клиентите определят търсенето и предлагането.Черноморието било помийна яма.. Да ама стотици хиляди плащат милиони и милиарди да почиват там.
4
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък искам да остане някакъв вариант с платени шезлонги и чадъри за който иска, ако ще да стоят на склад и да трябва срещу заплащане да ги предоставят. Нямам намерение да мъкна такива ненужни багажи от нас. Не всеки иска да се въргаля на пясъка като прасе и да го подритват другите.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
премерите от Гърция и Търция са резултат от пазарна конкуренция. Докато нашето си е мутрореалност. Не знам как законово може да се оправи проблема, без да доведе до други.
2
2
 
20
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
щом тази КИКИМОРА е министър .... значи, че сме много ЗЛЕ.
1
1
 
38
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Концепцията е българина да бъде мамен ,манипулиран и обиран системно и целенасочено,т. е. каквото и да се роди като идея картината няма да се промени

Спонсорирани публикации