17 загинали деца за 7 месеца, затягат санкциите за гонки

КАТ: Не са подавани сигнали за нелегални състезания в Лесидрен!
Обновена: 14 авг 2015 12:46 | 14 авг 2015 11:05, Веселина Йорданова
46
17 загинали деца за 7 месеца, затягат санкциите за гонки
Снимка: архив, БулФото

Бързо наказание за нарушителите и глоби, които да се събират. Това трябва да постигнат мерките, които работна група ще предложи за подобряване на пътната обстановка, съобщи комисар Бойко Рановски, началник отдел "Пътна полиция“. В нея участват представители на МВР, прокуратурата, министерства.

Още по темата

От думите му стана ясно, че МВР обмисля идеята да бъде криминализирано организирането на гонки и да се наказват участващите в залаганията, свързани с нелегалните състезания.

Рановски уточни, че до момента сигнали за нелегални гонки в Лесидрен, където две 16-годишни деца загинаха, не са подавани. По думите му разследването, което тече в момента, ще установи каква е причината да не са регистрирани и проверени такива сигнали, въпреки че кметът на селото Борис Нешев твърди, че са подавани.

Той напомни, че всеки може да сигнализира за нарушения в интернет или на телефоните на сайта на МВР.

"За да се установи, че е имало гонки, хората трябва да знаят, че е необходимо да свидетелстват, да застанат с името си и да защитят това, което твърдят", посочи Рановски.

За седемте месеца от началото на годината са регистрирани близо 4 хил. тежки катастрофи с 368 загинали. В сравнение с миналата година произшествията са с 88 повече.

По думите на Рановски пешеходците са една от уязвимите групи на пътя, като в повечето случаи вината е на водачите. Децата също са уязвима група – 17 са загинали за първите седем месеца при пътни инциденти.

Шефът на КАТ заяви, че ефектът от камерите на пътя ще се види след месеци, може би година, тъй като до май не са били използвани пълноценно.

От СДВР пък се похвалиха, че са успели да спрат нерегламентираните гонки в София. От 1 юли е организиран денонощен патрул на места, за които има потенциална опасност да се организират нерегламентирани състезания.

На телефон 112 са подадени около 70 сигнала за гонки от 1 юли, само 15 обаче са били истински. Проверени са над 500 коли. Съставени са 70 акта и над сто фиша за неправоспособност, алкохол и др.

Ще бъдем безкомпромисни към всички водачи, които използват пътното платно не за придвижване, а за състезания, коментира комисар Тенчо Тенев, началник отдел „Пътна полиция“ – СДВР.

Организацията по контрол на местата, където се провеждат гонки, ще продължи до края на летния сезон. Всеки ден стават средно около 40 пътнотранспортни произшествия на територията на София, като най-честата причина за тях е невнимание от страна на водачите, посочи той.

Една от мерките, които столичният КАТ предвижда в тази връзка, е в началото на всяка пешеходна пътека да бъде слаган надпис "Погледни наляво".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е че кво ми даваш минус на коментар 38, може да се филмирате в каквито си глупости и илюзии искате, но докато не поумнеете и помъдреете, по-позитивна реалност няма да видите, и това е факт, истина, а не някакви смотани измишльотини като казарма и военна подготовка, промиване на мозъци, програма за убиване на индивидуалността и създаване на агресори и психопати с ниска способност за осъзнаване на действителността :D
23
2
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 8 години
Хората трябва да поумнеят, от казарма никой не съм видял да излезе по-умен, по-скоро в излизат още по-филмирани с глупости и простоват начин на мислене.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за последно да ви припомня, че реалността ви е отражение на нивото ви на съзнание и начина ви на мислене.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията харчи безсмислено доста пари в момента да преследва една билка, за която вярва, че е мн опасна, най-големият проблем на обществото, която е била част от живота на хората с хиляди години и няма нито един смъртен случай след употребата и, тя лекува и те кара да изпуснеш парата, а те момчетата си съдират г*за да се борят с нея и разпространението и, мислейки си, че правят нещо добро, и така идват времена, в които хората ще съжаляват, че са харчели пари за ненужни неща, няма разум, мъдрост
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствено промяна в начина на мислене на човека може да доведе до промяна в реалността му, ако се отнемат книжки или се налагат глоби, вие просто ще оставите човек с глупав начин на мислене без автомобил, който може да направи друга простотия, защото неговият манталитет е такъв, така че концентрирайте се в програмирането на съзнанието, в ерудирането му, социума в момента така е изграден, че стимулира материализма, егото, а не добродетелите на човешката душа, творчеството, разума и гениалността.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На полицията вече никой не подава сигнали понеже няма да има ефект и ще е виновен жалбоподателя. Полицията е с нисък рейтинг - защо? Полицията натиска обикновения човек и водач , а тези с джиповете, лъскавите коли , с тъмните стъкла и тъмни очила, със синджирите на врата само дето не им козирува или се обръща настрана. Докато е така и резултатите ще са такива.
18
0
 
7
 
! Отговори
kvazi преди 8 години
Да така е, защото хората ги е страх от саморазправа. А защо ги е страх ?Не прехвърляйте отговорноста. Това е не само в Лесидрен. Хората масово ги е страх да подават сигнали, защото не се чувстват защитени. Вината е изцяло ваша!
17
1
 
3
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Тъкмо повече работа за гробарите. В тази скапана държава само техния бизнес цъфти.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За де няма гонки има "легнали полицаи" и др. подобни инжинерни съоръжения ама не ги поставят. Например сега в Младост 4 отсечката от Околовръстното до втората писта на Меърото вече я пробват за писта луди мотористи и упражняват шумов терор. Слава богу все-още не е пусната цялата дължина та да си правят гонки. Трябва да се поставят такива съоръжения а не постфактум да оплакваме убитите деца
15
3
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ ГОНКИТЕ НА МУТРЕНСКИТЕ СИНКОВЦИ...КАТ ЩЕ ПРИЛОЖИ СЛЕДНИТЕ КРУТИ МЕРКИ...ЩЕ ИЗГОТВИ КОМИСИЯ, АСОЦИАЦИЯ, ФОНДАЦИЯ, КОНФЕРЕЦНИЯ, РЕКЛАМНА АГЕНЦИЯ И РЕАЛИТИ ШОУ ....ЩЕ ОВЕЛИЧИ РУШВЕТИТЕ ЗА ГОНКИТЕ И ЩЕ ВЗИМА ПРОЦЕНТ ОТ ЗАЛАГАНИЯТА..СРЕЩУ КОЕТО ЗАГИНАЛИТЕ ОТ ГОНКИТЕ ЩЕ СЕ ПИШАТ В РАЗДЕЛ САМОУБИЛИ СЕ...МИЛИЦИЯТА НИ ПАЗИ..ДРУГАРИ...
14
3
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
От КАТ да не се правят на ощипани госпожици, а да си вършат работата!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така - с имито си може да застанат и служителите на реда защото имат имунитетА мерките задължително да включват наказанието Обществено-полезен тред
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мвр може и да се самосезира за тия гонкиЦял свят разбра за тях само кварталния не знаелА пенсии искат рано-рано
11
0
 
7
 
! Отговори
агент преди 8 години
До джигитаПрекрасно, невероятен сте просто. Да знаете, че тази седмица работим на промоция с 20% отстъпка, а за джигити осигуряваме специално мерцедес - комби, цвят черен, вози много меко. А, и ако може някакви параметри да посочите - ръст, тегло, брой букети, че ни е много натоварено с поръчките.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До sisВзехте ми думите. Не може всеки ден да се свиваме като мишоци и само като стане беля да изригваме и да питаме, ама какво става, какво прави държавата, полицията.
9
1
 
4
 
! Отговори
Борис преди 8 години
Не може на пълнолетни млади мъже да се търси отговорност от родителите и да ги упрекват за прегрешенията на децата им.Въпрос "къде е детето ти и защо е само" може да се задава на тези които оставят дете на 1,5г да се разхожда из автогарата и да го сгази рейс или дете на 3г само на ЖП линиите сгазено от влак и др. подобни особености на един определен етнос,а Държавата може да промени възрастта за взимане на шофьорска книжка на 21г както е в други страни и първите две години да карат с ограничения
8
1
 
4
 
! Отговори
драката преди 8 години
Какъв КАТ бе, тук има само ТУМБАЦИ, които ни рекитират по пътищата. Те ВЗЕМАТ, ама ние ДАВАМЕ! Е какъв да е резултата!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Предлагам полицаите да носят със себе си по един правилник за движение по пътищата.Видят ли да го спират и да го накарат да чете.Ако не може-взимане на книжката!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направете на комплексарите една писта с пропаст в края
5
1
 
12
 
! Отговори
лицемери преди 8 години
Пред нас нон стоп има гонки.. сигурно няма комшия който да не ги е викал.. пият по едно кафе с малките дри..ци и си заминават... Не съм лош човек ( може и да съм вече не знам), но някак си ми се иска на хората които го позволяват ВЪПРЕКИ нашите апели и тн да им се случи подобно нещо... Пък мене май веч ене ми дреме дали съм лош или не..

Спонсорирани публикации