Още есента - законови промени за движението на пътя

Ще се работи и за превенция на инцидентите
34
Още есента - законови промени за движението на пътя
Снимка: Impact Press Group, архив

Трябва да се направи сериозна промяна в Закона за движение по пътищата. Очаква се през месец октомври или ноември тя да бъде внесена в парламента, съобщи Иван Вълков, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на транспортната комисия в парламента, пред БНР.

По думите му измененията ще бъдат по посока на превенцията и административно-наказателните разпоредби, защото голяма част от нарушенията се правят от неправоспособни водачи.

Още по темата
"Трябва обаче да се работи по превенцията на тежките пътнотранспортни произшествия по линия на обучението на водачите на автомобили. Цялото общество трябва да си даде сметка за това. Трябва да има законодателни промени, но и ние като общество трябва да бъдем непримирими", заяви Вълков.

Той обясни, че през 2014-а и част от 2015-а година са събирани много малко средства във Фонда за безопасност на движението, които се използват за превенция на ПТП чрез закупуване на камери и друг тип техника.

Увеличението на смъртните случаи с 10% в пътнотранспортни произшествия е в резултат на това, че ние разградихме двора си. Хората знаят, че се разпореди да не се извършват проверки, ако в полицейския автомобил няма камера и записващо устройство. Шофьорите знаят, че не трябва да ги спират, че не трябва полицаите да дебнат в храстите на пътя, допълни депутатът.

По думите му има основание да се борим с корупцията, но когато се намираме в такова извънредно положение, както в момента, трябва да се вземат извънредни мерки.

България притежава съвременно законодателство адаптирано към европейското, в което няма сериозни пропуски, но то трябва да се спазва, коментира Койчо Русев, член на УС на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт.

Според него трябва да бъдат направени допълнителни препятствия за спиране на безразсъдните шофьори, които не спазват законите. Русев смята, че е наложително да бъде създаден рейтинг на школите за обучение на шофьорите - когато отидеш да се обучаваш в някоя школа, да знаеш какво е качеството на работа там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Иван Вълков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То есента започва слид 20 дни
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами сега да кажат как хора без образование вземат книжки
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Shto chak esenta...do togava suma ti i deca i roditeli da stradat taka li.Opravi di Zakona e Boiko kvo mrunkash vednuj zavinagi strogost na max.Kato ne mojesh da spresh umiraneto na deca se mahay .
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се спазват законитеСтига рушветчийство
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето имаше един КАТ-аджия от Севлиево. По-възрастните го знаят. Редовно висеше на пътя София-Варна при разклона за Севлиево. За него се носеше слух, че ако през деня не е написал акт, вечер пише на себе си! Де такива КАТ-аджии днешно време... (да си върши работата, та ако син/дъщеря наруши правилата - той първи да напише акт).
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нови промени:Максимална дкорост по магистрала-40 км/ч. В населено място- 20 км/чЩе се издушим от изгорили газовеНаправо да забранят Мпс- тата.Вместо да накажат тия 5 човека , за които писаха по медиите тази седмицаЕдно си чудя- щом заради произшествията тази седмица ще пишат нов закон., през следващата ще го отменат ли, ако няма ПТП- та.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната дивотия. Как не разбраха, че правила САМО на хартия нищо не струват!!! Ако КАТ и подобните чукундури в униформа не започнат да си вършат работата - НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ от предлаганите промени. Докато *** и пульо взима книжка учил/недоучил или кара без - това ще е резултата.
11
1
 
18
 
! Отговори
kl преди 8 години
В нашата държава всички политици, адвокати, съдии, полицаи, журналисти са абсолютни ***.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zakonovi promeni VEDNAGA, ama na niakoi triabva i mozychna implantazia.
9
1
 
14
 
! Отговори
сд преди 8 години
Мале боце колко си ***,най големия виновник са ония толупи от КАТ първо ги овладейте тях какво стана с онази Акция палките от 30 смени катаджии 30 корумпирани колко вкарахте от тях в затвора бе *** кой им има страха на тия шкембета корумпирани за 100 лв ги пускат пияни да карат,от вас идват всички беди в България не говоря само за герб а за всички който са в власта през тези 25 години.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всяка една държава в света въвела денонощно каране на фарове, се отчита нарастване на броя на загиналите в катастрофи и това безумие веднага бива отменено. Но тук не защото лапкат много маймуни. А ако се разтури незабавно шуробадженакорушветчийската орда корумпирани нищоправещи некадърници на държавна хранилка, ще е най-добре. И без това от тези тулупести катили няма никаква полза.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V ZAKONA DA PISHE--POLIZAITE IMAT PRAVO DA KRADAT GRAGDANITE.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A досега какво правихте????? Защо чакахте цял град млади хора да си оставят костите по пътищата, а престъпниците да вилнеят безнаказано? Или идват избори? Поредните лъжи и обещания...
5
1
 
18
 
! Отговори
Унуфри преди 8 години
ПРевенция от прости инекадърни политици ще има ли в България ??????????????????????????????????????
4
7
 
11
 
! Отговори
Конфискувайте колите преди 8 години
Взимат им понякога книжките, ама не им пука - пак си карат пияни и без книжки. Книжки се купуват. При скорост над 20 км/ч над допустимата трябва да се конфискува безвъзвратно автомобилът. За каране в пияно състояние - да се конфискува автомобилът и пр. А не - шофьор, наказван 100 пъти, и накрая убие дете. Надали ще може всеки ден да си купува нова кола, била тя и на старо.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
започнете първо с шофьорските кърсове те там си купуват само книжки, а знания никакви.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гепаджията лъже убедително - то и сега има забрани *** кой да ги спазва?
1
1
 
18
 
! Отговори
тома преди 8 години
Отново ще е преливане от пусто в празно! Порнографията ще си продължи с пълна сила- убийците по пътищата под домашен арест,а невинните на метър под земята...

Спонсорирани публикации