Граждани спряха теча в "Западен парк"... с тапа за 1,60 лв!

Само за 3 минути мъжете свършиха работата на общината
Обновена: 26 авг 2015 09:16 | 26 авг 2015 09:07,
67
Граждани спряха теча в "Западен парк"... с тапа за 1,60 лв!
Снимка: bTV

Само за 3 минути и с тапа за 1,60 лв. граждани почти спряха теча от счупената чешма в "Западен парк", от която за последния месец изтекоха 430 000 литра вода. След като институциите отказаха да се отзоват на сигнала и да спрат разхищението на питейна вода, гражданите взеха нещата в свои ръце.

Васил Иванов подал сигнал за пилеенето на водата както в медиите, така и в няколко софийски района и Столичния инспекторат. Мерки обаче никой не се заел да предприеме.

Още по темата

Затова решил да извърши ремонта с помощта на приятели. "Вече загубих всякаква вяра в институциите и така реших да се обадя на един мой съученик, който се занимава с ВиК и да оправим ние нещата и така", каза той пред bTV и обясни, че това няма да му струва много. Попита обаче защо всъщност плаща данъци.

Специалистът от ВиК Иво Григоров обясни от своя страна, че чешмата е в окаяно състояние и не може да се използва от хора.

По думите му тя трябва да се смени, но временните мерки, които могат да бъдат взети е да се постави тапа, която струва само 1,60 лева.

Експертът постави тапата, но течът нямаше как да бъде спрян напълно. Чешмата продължава да шурти, но със значително по-малък дебит от преди. Това, което институциите не можаха да направят за цял месец, граждани свършиха за 3 минути.

Според Васил и Иво институциите трябва да престанат да си прехвърлят топката и да се оправи цялата чешма, защото доброто желание на гражданите не винаги е достатъчно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тапата е поставена незаконно - нека да се самосезират ВИК, ЦИК, Прокуратурата, следствието, НСБОП и Арменският поп и да предприемат съответните мерки срещу нарушителите
8
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наблюдател Докато има червени ***, като теб всичко да обясняват с Боко тази държава няма да се оправи! Преди Боко всичко беше по мед и масло ? ***!
7
54
 
24
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Тези хора, явно са някакви абсолютни безделници, щом по цял ден се мотаят по парковете и се занимават с глупости.
6
0
 
134
 
! Отговори
Абщинар преди 8 години
Не е трябвало да я слагат тая тапа. Аз трябваше да обява търг за ремонт, който да бъде спечелен от някой мой човек, сумата за ремонта щеше да за 200к лева. Ремонта щеше да бъде извършен в срок (от 3 месеца) и с парите, които сме си делнали с шефа на фирмата изпълнител щях да си купя мерцедес. Сега ни за него ще има ни за мен... но пък нищо не ми пречи да глобя този, който я е сложил тапата... някой да му знае данните ?
5
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
можеше да бъдат и селяни с един кочан, ама нейсе, гражданите са по-умни, хеле пък софиянци
4
2
 
37
 
! Отговори
: ( преди 8 години
Как може такова безобразие !
3
5
 
55
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Когато има издънки на управляващите т.е. ГЕРБ, Бойко не търсете! Намерил е /пак/ газ този път в Киргизтан или някой друг ....изтан. Сигурно по-далечно място не е намерил. Как ще го докара до България обаче и 1 журналист не се намери да го попита! И тази работа като всичките му газови "коридори и хъбчета" де.....
2
15
 
25
 
! Отговори
един друг преди 8 години
Станишев, Станишеееееееееев ! :)
1
8
 
56
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Бойко ,Бойкооооо :)