Капка по капка... вир от счупена чешма в "Западен парк"

На месец изтичат по 430 000 литра, институциите мълчат
25 авг 2015 09:07, Златко Желев
16
Капка по капка... вир от счупена чешма в "Западен парк"
Счурената чешма в "Западен парк". Снимка: bTV

Васил и жена му Теодора са едни от най-честите посетители на "Западен парк". Преди месец забелязват теч на вода, който идва от близката чешмичка.

"Станало е едно блато. Предполагам, че и за дърветата не е добре толкова вода. Надолу плуват във вода. Счупен е кранът отгоре и водата е потекла. За да се спре трябва... да се затапи тая чешмичка и въпросът се решава. Това е нещо, което е елементарно", казва той пред bTV.

Елементарно, но само на пръв поглед. Въпреки че не знае на кого да се обади, Васко решава да не оставя нещата така.

"Обадих се в Столичен инспекторат, оттам ме прехвърлиха към община "Илинден". Оттам ми звъняха хора. Няколко човека ми се обадиха да питат точно къде е местонахождението на чешмата. Казаха ми, че не било в тяхната юрисдикция. Това било към "Красна поляна". Същевременно те са се обадили на техни колеги от "Красна поляна", които също започнаха да ме питат къде се намира тая чешмичка, пак 5-6 човека", разказва мъжът.

По думите му трите институции са си прехвърляли топката до момента, в който не стигнали до решението, че паркът е на концесия, а концесионерът не може да бъде намерен.

А докато институциите се чудят какво да направят, водата продължава тече... с 20-литрова туба и хронометър проверяваме колко разхищава чешмата – за 2 минути и три секунди тубата е пълна.

Елементарна сметка показва, че от малката чешмичка на час изтичат 600 литра вода. За денонощие почти 15 000, а за месец в канала са отишли над 430 000 литра питейна вода.

Васко отново се обажда в Инспектората. Там още не са звъняли на "Софийска вода", казват му да се обади друг път.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
agori преди 5 години
da se obadi na GOSPODARI NA EFIRA i problema 6te se reshi po barzo
12
0
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 5 години
Абе ако има да взимате пари от този "концесионер" ще го намерите много бързо, ама нали нямате не ви пука, уволнения здрави и ще вземете да си вършите работата както трябва.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На В и К не им пука, нали ние им плащаме загубите.
10
0
 
11
 
! Отговори
Гангрена преди 5 години
Доста се понаправи в последно време за инфраструктурата и отдиха в Западен парк.И когато остана да се радваме на един от най-зелените квартали, дойде чума. Всяка нощ в беседки започва дрогирането на подрастващи и "израстнали".Следващите "прояви" са кражби от коли и вандализъм.Извършителите не са роми,а дали не са роднини на някой управник?Мила ПОЛИЦИО,само 5 % съкращения в щата ви -(5млн.месечно-200 хил.км.) и ще имате средства за гориво,за да патрулирате и си изпълнявате ЗАДЪЛЖЕНИЯТА.! ПЛАЩАМЕ
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има нещо много гнило... Дали са парк на концесия и не знаят на кого е концесията ?!Като почванат да ги уволняват и осъждат изведнъж ще си спомнят всичко.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какви работещи институции в Бг. говорите! Нямя такива не разбрахте ли! На всичките работата им е да се скатават на топло до пенсия!
7
19
 
10
 
! Отговори
Водомер преди 5 години
До ЕлемагКато е толкова елементарно, вземи ти да управляваш държавата. Хем няма да се мъчиш с безсмисления си дребен бизнес, хем всичко ще е мед и масло. Има една подробност, че хората с текезесарски манталитет сте истинския проблем на държавата. Абсолютно същия безхаберник си като чиновниците, за които пише в статията.
6
2
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Елементарно,започват се дисциплинарни уволнения по всички институции,докато някоя започне да върши работа!!Закриване на институциите също е наложително!!!
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балъците, пардон, абонатите нали си плащат, защо институциите да правят нещо? Загуби няма. Паркът бил отдаден на концесия, пък не можели да открият концесионера?! Ми развалете концесията и я дайте на някой по- откриваем.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪВ Е ПРОБЛЕМА, НАЛИ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ "ЗАГЕБИ" ГИ ПЛАЩАМЕ НИЕ, ЗАЩОТО ПРИВАТИЗАЦИОННИЯ ДОГОВОР Е ГАРАНТИРАЛ ПЕЧАЛБАТА НА ЗАПАДНИТЕ "ИНВЕСТИТОРИ" И НАШЕНСКИТЕ "ПРИВАТИЗАТОРИ", НО НЕ И ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ДАНЪКОПЛАТЦИ
3
0
 
29
 
! Отговори
за жалост преди 5 години
няма неплатена вода.Но има чиновничета, които си клатят краката и други работи.
2
1
 
15
 
! Отговори
:) преди 5 години
В Западен парк тече вода на още едно място, има стара чешма или останки от това което е останало от неяпод дърветата къдетто се минава зад гаража на техникума Хенри Форд и се пресича ж.п линията и се влиза в парка. Та и там от една години си църцори.....
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пусни сигнал и тук:call.sofia.bg