Москов обеща модерна апаратура за лъчетерапия

Областните центрове ще я имат до края на годината
10 сеп 2015 16:04, Анисия Иванова
12
Москов обеща модерна апаратура за лъчетерапия
Снимка: архив Булфото

До края на годината във всички областни центрове ще бъде монтирана модерна апаратура за лъчетерапия, а в големите онкологични клиники ще бъде монтирана и апаратура за радиохирургия, каза във Велико Търново министърът на здравеопазването Петър Москов.

По думите му в страната има достатъчно професионалисти лекари, които могат да работят с подобна високотехнологична апаратура.

С модерния начин на лечение хората няма да търсят услуги на болници в Турция и Западна Европа и това е една от целите на правителството, посочи Москов, цитиран от БТА.

Според него над 300 млн. лв. са средносрочните инвестиции в тази посока.

Той заяви, че във Велико Търново многопрофилната болница и онкологичният център трябва да работят заедно, тъй като според новия закон за здравеопазването касата ще финансира лечение, което тези две лечебни заведения могат да осигурят, като взаимно се допълват.

Министърът каза, че тенденцията, заложена в закона, е ясно остойностяване на диагностично-лечебния процес, но не двойно и тройно изплащане на административни или стопански разходи. Средствата от касата ще са за пациенти, които имат ясен график за лечението, смята той.

Във Велико Търново той, заедно с министър-председателя Бойко Борисов, кмета Даниел Панов, заместник-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и директора на Комплексния онкологичен център д-р Мария Рачева откри обновеното и ремонтирано отделение за лъчетерапия на стойност над 10,7 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
А аз като чета коментара ти, виждам поредното заблудено, предубедено последователче на системата, което ще има да се пита "ама защо така става?" :D
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи като отида в една болница защото имам доверие на ортопед ,но ако ми открият нещо на сърцето искам или не искам трябва да се лекувам там независимо че кардиолозите са некадърници.Значи щом е казал господина с особеният поглед това е .
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И имайте предвид, че айсберга ще е разтопен :D
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предстои айсберг за плаващите с кораба на капитализма, материализма, алчността и егоизма :D
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или ми докажете, че канабиса е мн опасна за здравето дрога, покажете ми статистиките на починалите и увредените от канабис :D Начинът ви на мислене взима мн повече жертви :D
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога от алчност и невежество ще си сътворявате негативна среда за преживяване?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой *** не вярва, че канабиса лекува рак, и че е билка, която лекува и доста други неща :D ? А, кой е този промит в главата последовател на системата, вярващ в лъжи и манипулации цял живот, които провокират поведение на обществото, с което се обслужват конкретни интереси, където някой капиталист трупа активи? Опровергай твърдението ми, докажи ми, че канабиса не е билка!
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ако знаете каква хубава и качествена хартия става от така нареченият индустриален сорт, ц ц ц, глобалното затопляне и климатичните промени нямат търпение да ви принудят да разберете :D
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И няма неприятни странични ефекти, може и да сте чули нещо по темата, ама засега е по-изгодно да е мн опасна дрога, която не е убила никой и няма и да убие :D
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги политици, канабисът лекува рак и е мн по-евтин, не знам дали знаете :D