Караш в насрещното? Чакат те яки глоби!

Депутати обмислят десеторно увеличение на санкциите
11 сеп 2015 22:11,
46
Караш в насрещното? Чакат те яки глоби!
Снимка: bTV

Депутатите от транспортната комисия в парламента обмислят налагането на сурови санкции за шофиране в насрещното движение. Те ще настояват за приемането на по-високи глоби специално за това нарушение.

Още по темата
Строгите наказания ще бъдат заложени след масовите сигнали за шофиране в насрещното, най-вече по магистралите, съобщи bTV.

През последните дни любителски клипове показаха бум на шофиране в насрещното. Някои от кадрите бяха от магистрала ”Тракия”, а други – от центъра на София. Преди ден автобус влезе в насрещното на кръговото около Руски паметник в столицата и предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Днес стана ясно, че рейсът е нарушил правилата заради задръстване и аварирал трамвай, които го изблъскали.

“Изчаках трамваите, но просто трябваше да се преустроя, за да освободя кръговото движение и в последствие се озовах в насрещното движение”, разказва шофьорът. По думите му той кара автобус от двайсетина дни.

Глобата за подобно нарушение е от 20 до 150 лева и не е актуална, коментира Настимир Ананиев от транспортната комисия в парламента.

„Аз мисля, че санкцията трябва да се вдигне около 10 пъти. Защото това е много тежко нарушение и създава пр-ки за много тежки катастрофи”, допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
а санкции за алкохолиците дето карат и то де са на години познавам поне 5 такива дето са на бира и с колата тях какво ги праиваме на бед пие следобед с колата или и пие и кара и това дава пример на деца пак е гузен като минавам покраи него и здравеи не ми казва както и другото не сам му и удобен сигорно понеже мразя пияници сам се нагледал но това не ме валнува валнуваме тия хора нямат ли морал и срам заради децата
38
2
 
2
 
! Отговори
keles преди 8 години
как може да пишете съкратено предпоставки - пр-ки мързи ви да пишете ли вече
37
2
 
4
 
! Отговори
??? преди 8 години
Имам колежка, която си призна, че е навлязла в насрещно на магистралата, обърквайки се от създадената организация на движението. Според един, който трябва да си смени името, под което пише, за да не срами думата Българин, тя трябва да отиде на съд за предумишлено убийство. Такива хора нормални ли са и докога такива хора ще ни пишат законите и ще манипулират хората, че трябва да има все по-огромни глоби за всякакви нарушения и без да е осигурен механизъм за налагането им на всички нарушители?
36
8
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Каква глоба бе? Вие нормални ли сте? Това са пряко застрашени човешки животи. Все едно да стреляш с Калашник в мола.Съд като за предумишлено убийство.
35
2
 
3
 
! Отговори
От 38 преди 8 години
Забравих да напиша, че глобите, които КАТ налага след като е станала катастрофа, са много повече от останалите глоби налагани от КАТ, което говори много и за стила на работа на КАТ, ама кой да го разбере.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ налагат два вида глоби:- глоби след като е станала катастрофата, при която в огромен процент от случаите глобата се налага не на когото трябва;- глоби на "хранилките за глоби на КАТ", които в почти всички случаи се налагат на най-примерните шофьори на пътя.Глоби на опасните шофьори КАТ не налага.Та помислете преди да пишете, дали одобрявате глоби в размер няколко месечни заплати на нормалният българин.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глоби ли? Първо трябва да се глоби КАТ, че не ги налага тези глоби и то така да се глоби, че всичките му служители да се разбягат. От тях така и така само вреда има, а полза никаква.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Принципно под такива статии не трябва да коментират хора, които не шофират редовно. Тяхното съзнание е страшно много изкривено и те нямат и представа за последиците от това, което смятат за правилно. Примерно за глобите. На всеки шофьор може да му се случи неволно да направи такова нарушение, от което да следва и глоба. Какъв възпитателен ефект ще има да му треснат глоба, колкото 10 негови месечни заплати, а в същото време милиони шофьори с много по-тежки нарушения да леят около него без глоби?
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шофиране в насрещното има много варианти и един от тях е лоша организация на движението, заради която се оказваш в насрещното на магистралата. Кого ще наказват с 10 пъти по-висока глоба в този случай? Дали този, който е причинил това като е създал тази лоша организация на движението или потърпевшия шофьор, който заради лошата организация на движението е навлязъл в насрещното на магистралата? Отговорът е ясен .... ама някои искат затвор, бесило, ...
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Глобата за подобно нарушение е от 20 до 150 лева и не е актуална, коментира Настимир Ананиев /от реформаторски блок/" Дали е така наистина, както твърди този, който участва в управлението на куп дружества? 150 лева е месечната пенсия на един пенсионер, почти половината от минималната работна заплата, около 20% от средната работна заплата, а този иска да умножи тази глоба по 10. На чужд гръб и 100 тояги са малко. Нищо не се предлага за наказание на тези, които лошо са регулирали движението и
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целият замисъл е порочен и манипулативен и това се вижда по коментариите. Нормалното е да се стремим шофьорите да не правят нарушения, а не да има налагаме все по-сурови глоби СЛЕД като нарушението е факт, както е сега и както искат почти всички коментиращи тук, както и вносителите на тези изменения в закона. Точно заради такава политика по отношение безопасността по пътищата, катастрофите и нарушенията се увеличават. Казано накратко трябва да не се правят нарушения, а не да наказваме след тях.
28
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 8 години
В България ни трябва драстично намаляване на броя на нарушенията на закона за движение по пътищата, а не по-високи глоби, от които отдавна е доказано, че полза няма.
27
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Няма да се оправим, докато простотията на КАТ е завладяла масово хората и те искат под диктовката на КАТ още по-високи глоби. Направо издивявам, когато някакви "умници" започнат да врещят - затвор, смърт, бесило, до живот без книжка, още по-яки глоби. 25 години все по-сурови санкции и обратен резултат на рекламираният, не ви ли научи на нещо? Нещо не просветна ли в мозъчетата ви? Май още 25 години няма да ви стигнат, да схванете, че от глобата има смисъл само и единствено ако се налага винаги.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да се разбере, че с по-високи глоби само се имитира дейност и се манипулират хората, че нещо се прави. Щом глобите не се налагат, а сега е така, някой може ли да обясни смилено защо иска още по-високи глоби? По-високите глоби се налагат по-рядко.КАТ имат план за глобите - да съберат глоби за еди-каква си сума за тази година. Ако глобите станат по-високи планът на КАТ ще се изпълни с още по-малко наложени глоби, като обикновено това са глоби чак след като е станала катастрофа.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не бъркаме влизането в насрещното с каране в насрещното.Шофьора на автобуса си е за отнемане на книжката. Но тези дето карат на магистралата в насрещното си е опит за убийство. Там не трябва глоба, трябва бесило.
24
2
 
6
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
1000 пъти ги вдигнете и пак ще е същото , важното е да ги налагате , а не само 2 пъти в годината по някакви измислени акции за светлини и състояние на гумите ,
23
5
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Караш пиян и убиваш хора,които са на тротоара ,но си прокурорски син и получаваш само условна присъда,Всички мълчат!Караш пиян и убиваш хора,но си звезда на България и получаваш само условна присъда !Всички ТЕ защитават,защото си МАКСИМ!Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
22
7
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Крайно време е да се въведе наказанието отнемане на книжката доживотно и конфискуване на автомобила за най-тежките нарушения.Ако шофира чужд автомобил без знанието на собственика-наказание като за кражба.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, богу, как не разбрахте, че и сега глобите са много високи, но не се налагат. КАТ налагат глоба при 1 на 50000 или 100000 нарушения, вкл. и за това шофиране в насрещното. Сега какво ще стане? Пак същото, но още по-рядко. КАТ ще глобява за 1 на 200000 нарушения, а тълпата ще рев е: още по-високи глоби. Колкото глобите са по-високи, толкова по-рядко се налагат. Точно обратното трябва, за да заработи поне малко КАТ - драстично да намалее размерът на глобите.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-високи глоби ли? Оня неграмотният дето е неясно дали шофира без книжка или с купена книжка, ще плати ли глобата, ако случайно КАТ му я наложат? Ще плати, ама един друг път, а те са най-често в насрещното.