Живот на BG пенсионер - 150 лв., бежанец - 1000 лв.

Къде е справедливостта, запита отец Силвестър
26 сеп 2015 10:22, Александър Попов
261
Живот на BG пенсионер - 150 лв., бежанец - 1000 лв.
Снимка: Нова тв

Позицията на Светия Синод за бежанците е много адекватна и аз изцяло я споделям. Ние ще приемем тези хора, но можем ли да им окажем адекватна помощ? Защо един български пенсионер да живее със 150 лв. пенсия, а за един бежанец да плащаме по 1000 лв? Къде е справедливостта, запита в ефира на Нова тв отец Силвестър от Сливенската епархия.

Вчера Патриаршията разпространи становище, в което призовава кабинетът да не допуска повече бежанци в България.

В съобщението БПЦ се обявява категорично срещу войната и настоява, този, "който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава". Въпреки това обаче от Светия Синод уточняват, че Църквата изпитва състрадание и призовава към солидарност с всички хора, които вече са попаднали сред нас и се нуждаят от помощ и подкрепа.

"Ние смятаме, че това не са бежанци, а хора, които по някаква друга причина пристигат в Европа. 90% от тях са мъже между 19 и 40 години. Обикновено бежанците са жени, деца и старци. В случая имаме подмяна на термини", изтъкна отецът.

Той поясни, че Църквата по-скоро призовава правителството ни да лобира за мир в регионите, в които се води гражданска война.

"Тези, които са дошли, ще ги приемем. Но няма да е християнско да насилваме нашите бедни българи да ги издържат. Църквата държи на справедливостта. Проблемът е, че няма да издържим на натиска", смята отец Силвестър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
9
 
! Отговори
Hayvan преди 8 години
Spokoino dqdo Pope, nikoi ne iska ot tqh da ostava tuk - okaza se che balgarite sa si bezanci v sobstvenata strana.
132
0
 
35
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Преди два часа пак ги видях трафикантите до Лъвов мост да си организират акцията. Имаше българин организатор и *** изпълнители с черни якета и, както може да се очаква, спора се водеше за това, дали трябва да се плати предварително или след като се свърши работата. Днес е почивен ден, а в понеделник, след като си изпият кавето, "отговорните органи" може и пак да започнат борбата с нелегалния трафик.
131
0
 
7
 
! Отговори
до 156 преди 8 години
Извинете, да не сте от "нежният бряг" ?.
130
2
 
24
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
БОЙКО...БОЙКО...БОЙКО.....ЕМИГРАНТ В ТАЙЛАНД !!!
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попе ке питам Фори Светулката они е хай тек
128
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В исторически план българския народ се е уповавал на църквата и църквата се е уповавала на българския народ. В случая отново е от взаимен интерес отблъскването на имигрантската вълна.
127
2
 
12
 
! Отговори
до 153 преди 8 години
Който не си храни народа го ......................................................... сещащ се , а ?
126
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато се чудиш със САЩ ли си със Русия ли си, политическата върхушка която не се е сменяла от десетилетия, продължава да си те е*е без да спира.
125
2
 
60
 
! Отговори
Пак ли за ГЕРБ преди 8 години
Добре е, че поне църквата мисли за народа, и правителството мисли...как да вдига цените и да взима данъци, например върху лихвите от депозитите...
124
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ОТЛИЧНИК ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЕЖАНЦИТЕ!
123
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До майната на попаКоято държава не храни своя армия, храни чужда. И който народ не храни свои свещеници,храни чужди - имами в случая. А те не си поплюват напоследък и режат глави като като зеЙе.
122
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си изиграем хитро играта можем да спечелим.Всяко зло за добро!!За да бъдем победители в тази ситуация трябва да се влезе подкожно в психиката на бежанците.Те все още са объркани а това е възможност!!!Ще дойдат я евангелисти я ислямисти и ще им дадат очакваната подкрепа и разбиране и тогава ще е късно,тогава ще дойде време бежанците да скочат срещу българската държава и християнство.Мислете за последиците ,не се изказвайте емоционално,защото това може да затрие след време България.
121
40
 
3
 
! Отговори
майната на попа преди 8 години
Попа досега спа и сега му ........ уж се събудил тези приказки за вкъщи пред масата .... като знам какви са ни историците , сещам се и за поповете ,а ходи спи попе .
120
5
 
43
 
! Отговори
Малинка преди 8 години
Ако трябва столични квартали/Бояна,Княжево/ ще са още 100 години без канализация и инфраструктура , децата ни ще играят на разбитите улици,без достъп до детски площадки,но ще помагаме *** емигрантите в този труден за тях момент!
119
0
 
53
 
! Отговори
една българка преди 8 години
До Иво - Не търсете разум у политиците, за тях всичко е пари. Продадоха България, сега е реда на Европа. Всичко е сценарий на великите сили. Путин унищожи "ислямска държава", но бежанците няма да спрат, защото на Европа се плаща за разтурянето й - по 6000 евра на глава, за ислямизирането на нейното население. Така са гласували всички евродепутати, с изключение на Джамбазки!
118
0
 
56
 
! Отговори
#?#? преди 8 години
Питам се във време на война защо тези хора продължават да създават деца, много от тях идват с бебета на ръце, а войната не е от вчера. И не се ли предполага, че мъжете им трябва да са на фронта? Какво бъдеще ще предложат на тези деца. А някои от тях претендират, че са образовани, но за съжаление не могат да избягат от културните и религиозните си особености.
117
0
 
66
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Бачкаш 40г с стаж и вземаш престижна европейска пенсия-157лв и 40 ст.
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOIKO BORISOV MISLI ZA BEGANZITE,NEGO NE GO INTERESUVA GIVOTA NA BEDNITE BALGARI I PENSIONERI.BOIKO BORISOV SAM KAZA,CE MILIARDI OTIVAT ZA ROMITE,A ZA BALGARITE PARITE NE DOSTIGAT.
115
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете минуси,но попитайте как нашите еничари,като Борисов,Доган,Станишев и др.продадоха България на САЩ. САЩ не ги вербува с лошо отношение и с хули.Напротив показаха им отношение,толерантност,загриженост и любов подплатена с пари.Те това отношение никога не са го виждали тука и затова станаха най-добрите еничари на Запада.Така работят ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ ЗА ДА ПОСТИГНАТ ЦЕЛИТЕ СИ!! БЪДЕТЕ КАТО ТЯХ!! РАЗДАВАЙТЕ ЛЮБОВ И ТЕ ЩЕ СА ВИ ВЕРНИ ДО ГРОБ!!
114
41
 
5
 
! Отговори
бежанец преди 8 години
Дедо попе, и Исус е бил бежанец. И него ли щеше да изгониш от България?