Всеки трети българин не би сменил кмета си, но...

...също толкова биха го разкарали на момента, сочи анкета на Dnes.bg
Обновена: 7 окт 2015 16:15 | 7 окт 2015 15:33, Красимир Ангелов
13
Всеки трети българин не би сменил кмета си, но...
Снимка: Булфото

Малко повече от 2 седмици остават до местните избори на 25 октомври, в които 265 общини (и по-малки населени места) ще изберат своите нови кметове и общински съвети.

С малки изключения, по традиция страстите при местния вот не са толкова разгорещени, както преди парламентарни избори. Но и до края на кампанията има още 14 дни...

Малко след нейното начало, Dnes.bg реши да попита своите читатели: "Бихте ли гласували за настоящия кмет на вашето населено място?" А резултатите са повече от любопитни.

Още по темата

Всеки трети от анкетираните над 2210 души (32%), посочва, че е доволен от настоящия кмет на своето населено място и със сигурност ще го подкрепи на вота на 25 октомври за нов мандат.

Съвсем малко повече са хората, които категорично не харесват своя градоначалник и са заявили намерение да гласуват за друг кандидат. Това са посочили 36% от участвалите в анкетата.

Останалите 32% все още се колебаят в своя избор. Все пак 10% от всички анкетирани признават, че по-вероятно ще подкрепят настоящия си кмет поради липсата на по-добра алтернатива.

6% пък признават, че все още не са се запознали с всички кандидати и затова все още се колебаят в избора си.

Разбира се, има и хора, които по традиция не се интересуват от изборите и изобщо нямат намерение да гласуват. Точно това са заявили и 16% от участвалите в нашата анкета. Дано все пак голяма част от тях размислят, защото гласът на всеки един човек е важен, нали?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: местни изборикметове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички кметове имат фирми нали а защо и кмет
7
0
 
2
 
! Отговори
Kani преди 8 години
Fandakova trabva da si hodi tja ve4e sabogata Kakto i sofianski fandakova sluscha bB no Sama Nikoga ne e reschavata nischto
6
0
 
2
 
! Отговори
до анти преди 8 години
Смени си чипа.
5
2
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Какво сменяш ти бе?!Ти нищо не решаваш щото нямаш пари!Ти нищо нЕма да направиш.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герб и маимуна да предложат тои ще е кмета това е нищо че нестават по малкото зло са ха ха ха нема такова племееее
3
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 8 години
Успешните кметове са образец за това какво би станало ако депутатите се избират МАЖОРИТАРНО в два тура. Може и да се намали броя им и да се мисли за възможност за отзовавене но най-важно е мажоритарното гласуване. Сега ни назначават послушни на вождовете сивушковци за народни представители а те всъщност представляват вождовете си. МАЖОРИТАРНИТЕ ИЗБОРИ са истинските избори но те са забранени - народа може да си ги извоюва с павета ако проумее и има воля. Ако ли пък не - "преход" до безкрай.
2
2
 
5
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Ами като се вземе предвид че най-големите градове в БГ София Пловдив Варна Бургас... си харесват явно кметовете се учудвам че са 1/3 на 1/3
1
2
 
9
 
! Отговори
има ли смисъл преди 8 години
Как да ги сменим,то просто вече няма хора,а само пенсионери ,роми и емигранти дето се завръщат за алкохолен туризъм .