Затиснато момче крещеше! Живо ли е?

Не секват разказите за кошмарния удар в тунела на "Витиня"
9 окт 2015 10:42,
90
Затиснато момче крещеше! Живо ли е?
Снимка: архив, Булфото

"Нещо беше разлято на пътя. Натискахме спирачки, но колите не спираха. Видяхме смъртта си. Едно момче пред нас беше затиснато и крещеше за помощ, не знам дали е оживяло", попита пострадала при тежката катастрофа жена, която е настанена в "Пирогов".

Още по темата

В столичната болница е приет и нейният съпруг. По думите ѝ близо час и половина е отнело на линейките, за да стигнат до мястото на произшествието в тунела на Витиня, където вчера се нанизаха 50 автомобила, в една от най-тежките верижни катастрофи в историята на България.

По-рано днес други шофьори разказаха, че в тунела е миришело на разлят дизел.

По думите им магистралата преди тунела се е била превърнала в пързалка от разлято гориво.

Шофьор разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно.

"Настилката беше много хлъзгава, но не само заради дъжда. Имаше разлив на някаква течност - масло или дизел, а колите просто не спираха. Те се удряха една в друга", разказа Йонко Цеков.

От полицията не потвърждават версията на шофьорите, че разлив на гориво е причинил адската катастрофа.

Припомняме ви, че движението по магистралата беше възстановено след полунощ - повече от 12 часа след жестоката катастрофа, кято отне живота на трима души.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че около 10 000 души са загинали през последните 10 години вследствие на катастрофи у нас - толкова е населението на град като Сопот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
35
 
! Отговори
Петканчо преди 8 години
Едва ли и този път ще си вземем поука.Днес сутринта по радиото съобщиха, че наказанието на някакъв 20-тина годишен престъпник, прегазил миналата година момиче на спирка, била променена на 3000лв глоба. 3000лв глоба, за това, че си осакатил напълно един млад човешки живот, че си карал в града със 120км/ч и че помел цяла спирка. Няма оправия, няма!Няма шанс. Затова инциденти като този ще стават все по-чести, защото населението е малоумно и цари беззаконие навсякъде.
7
2
 
10
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Тези от първите коли казаха - Камион влекач се е завъртял и застанал напреки на пътното платно и поради голямата скорост не са могли да спрат и са се ударили в камиона. А след тях другите коли също не са могли да спрат и така една след друга са се навързали 50 коли. А каква е причината за завъртането на камиона никой не знае. Възможно е да му е гръмнала гума и да го е поднесла...
6
11
 
5
 
! Отговори
хм преди 8 години
мирише на атентат. Едва ли е дизел, защото той би се запалил при толкова катастрофи и искри. По-скоро е масло.
5
15
 
22
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Повредени спирачки, изтъркани гуми, висока скорост и никаква дистанция - това е причината за катастрофата а не нещо разлято на пътя. Щом са се нахакали 50 коли, значи трафика е бил натоварен. Как така преди 2 минути като са минали другите не е имало нещо разлято на пътя и изведнъж от нищото хоп, нафта на пътя и всички за скраб? Хайде дайте малко реално да гледаме на нещата, а?
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я да видим сега кой ще поеме отговорността за тази предизвикана пързалка !Какво ?! Никой ли ....? ...както винаги...
3
9
 
46
 
! Отговори
водач преди 8 години
Причината са основно тировете.Те са неконтролируеми.пПолицията спи.Не ги спира.Те летят и са безкомпромиси.Всяват ужас.Да се забрани на тирове да вървят сами , а само в конвой и без пиково време.Иначе е ужас.Който пътува често ,ще потвърди това. Заедно срещу тировете!Да спрем самоволието, наглостта и ужаса на тези убийци-тировете.
2
1
 
15
 
! Отговори
Ben Gan преди 8 години
Тази статия я чета 4-ти. Разликата е в броя на редовете иначе е едно към едно.
1
2
 
15
 
! Отговори
Чико преди 8 години
Каква е разликата в миризмата на "разлят дизел" и "налят дизел"? А думата нафта, що я забравихте.