Сталоун в клип за родния туризъм: България е мястото!

Кинозвезди показват лично отношение към страната ни
Обновена: 11 окт 2015 15:20 | 11 окт 2015 15:13, Веселина Йорданова
60
Сталоун в клип за родния туризъм: България е мястото!
Кадър: Dnes.bg

"България е мястото!“, казва Силвестър Сталоун в новия рекламен клип на страната ни.

Шест кинозвезди са героите, които не просто рекламират страната ни, а показват личното си отношение към нея като място, което трябва да се види и усети, стана ясно при днешното представяне на клипа от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Във видеото участват актьорите Салма Хайек, Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Ейдриън Броуди, Шохрех Агдашлу, както и режисьорът Том Кърк, и продуцентите Алън Сейгъл и Лез Уелдън.

"Работим по този клип близо 10 месеца и мога да кажа, че това е сред най-добрите примери за публично-частно партньорство. За неговото създаване не са инвестирани държавни средства. С този клип променяме начина, по който искаме да се възприема и промотира страната ни“, подчерта министър Ангелкова.

Тя и изпълнителният директор на филмовите студия Ярив Лернер подписаха Споразумение за партньорство по силата на което всички права се прехвърлят на Министерството на туризма и видеото може да бъде използвано безвъзмездно за популяризиране на възможностите за туризъм в страната ни.

"Клипът показва и тясната връзка между туризма и киното, с което се надяваме да привлечем още по-голямо внимание към България“, посочи Николина Ангелкова. По думите й примерите в световен мащаб са красноречиви – туристите в Англия са нараснали с около 50% след излъчването на поредицата за Хари Потър.

В Тайланд са отчели ръст от около 22% след премиерата на "Плажът" с Леонардо ди Каприо, а Хърватия се позиционира като кино дестинация след снимките на шестте сезона на тв сериала "Игра на тронове".

"Киноиндустрията може да ни помогне да преодолеем и сезонността в туризма", допълни министърът на туризма.

Клипът може да бъде видян на страницата на министерството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От видяното до тук ми идват няколко въпроса на ум и един основен. Клипа е направен да реклама студиото, което го е заснело с изключително "високо качество" или да покаже на света красотата на България - защото видях предимно кадри от столицата? Повтарящи се кадри, ниско качестово.. просто "БРАВО" на човека измислил "креативният" сториборд на клипа! Нямам думи! Къде е показана красотата на нашите планини или малките морски курорти, къде е показана историята ни?
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо всички хейтвате направата на клипа, хубаво е, че някой нещо прави за популяризирането на България. Защо някой от вас не направи нещо по-добро? Капка позитивизъм няма у повечето хора в тази държава.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мога ли да знам, майка Ви стара, защо ми изтрихте коментара?! И това, че хората имат чувство за естетика и с просто око се вижда, че клипа е бездарен, не ни прави русофили или русофоби. И съвсем безплатно мога да Ви кажа, че не струва! Айде трийте !
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, на кое незаконно сметище сте снимали бате Sly Stanone, бе?Страхотна реклама на българския туризъм ! Ама, то, вярно "България е мястото".Весе (Йорданова), мислете като публикувате!
41
1
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Тоз клип да не е сниман с картоф? От каченото клипче така излиза с резолюция на Нокия 3310... Господа от министерството... живееме в 21 век и да показвате медия в такъв вид е смешно и освен подигравки друго няма да видите... Качете го в 1080p ПОНЕ и 60fps, но вие едва ли знаете какво е това........
40
1
 
17
 
! Отговори
Турист преди 8 години
Този клип е правен за бежанците, не за туристите помнете ми думата...
39
10
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Платените руски тро$ове плюят в коментарите си,.значи новината е добра за България. Супер, дано да има още такива новини!!!
38
7
 
13
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Според мен проблемът не е в клипа и участниците, не е лош... проблемът е, че ако дойдат нови туристи ще видят пияните англичани по Слънчев бряг и липсата на природа по морето... На Банско е същото, един върху друг, между недостроени и запуснати строежи...
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми харесва клипът.(!!!)
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едните ревът, че клипа бил слаб, другите, че актьорите били дърти, има два лафа - лоша реклама няма и на харизан кон зъбите не се гледат, държавата не е дала пари за него, какво ви пука. Не виждам как изобщо може да донесе някакви негативи тоя клип.
35
2
 
19
 
! Отговори
аматьорско преди 8 години
Слабичко е клипчето - не са подбрали добре фоновите картинки, монтажът е аматьорски, фоновото видео също е слабо и не привлича зрителя. А сметището зад Сталоун е просто върха на слабоумието. Да бяха платили 2 млн. лева и да направят смислен клип, който наистина да има ефект. Излъчването на това аматьорско недоразумение по западните телевизии ще ни излезе златно - при това ефектът е съмнителен.
34
1
 
9
 
! Отговори
компетентенповсичко преди 8 години
Според мен Сталоун би изглеждал много по-добре без пластични операции, които карат лицето му да изглежда огромно и подпухнало. Хю Хефнър и Клинт Истуд изглеждат много по-добре, въпреки че са с 20 години по-възрастни.
33
6
 
7
 
! Отговори
adad преди 8 години
Българинът разбиращ от всичко отново е във вихъра си. :D
32
19
 
7
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Платените руски боклу ци веднага започнаха да изливат отрова в коментарите си. България върви напред и нагоре, мразете колкото си искате, с това ще си останете!
31
0
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Тия симпатяги да отделят сумите предвидени за евентуалният им развод и да купуват " МЯСТОТО "
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чиърз, Слай!Благодарим на създателите на клипа! :)
29
0
 
10
 
! Отговори
Александър преди 8 години
Не критикувам направения клип. Не търся винаги кусури, но според мен става точно както и в реалност. Говорим за България а 90% се показва София.
28
0
 
2
 
! Отговори
ллл преди 8 години
До BEPAКъде го гледа?
27
8
 
9
 
! Отговори
BEPA преди 8 години
Току-що го изгледах - честно казано клипът ме изненада много приятно. Естествено, че интервютата не са правени специално, а са взети от мейкингите на съответните филми, но всичко е искрено и позитивно и представя България в добра светлина. Учудвам се на хейтърските коментари.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клипът всъщност е изрязани сцени от този клип - https://youtube/watch?v=OrNOZYkuYI0който е сниман съвсем с друга цел и то преди цели 4 месеца.