72.57% от българите подкрепят електронния вот

Данните са при обработени 96.65% протоколи в ОИК
27 окт 2015 10:34, Красимир Ангелов
73
72.57% от българите подкрепят електронния вот
Снимка: Булфото

72.57% от участвалите в националния референдум са подкрепили електронното гласуване, става ясно след обработени 96.65% протоколи в ОИК.

Още по темата

С "Не" на въпроса: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?" са гласували 27.43% от избирателите.

Гласоподавателите на ГЕРБ и РБ са показали най-голяма подкрепа на референдума за електронното гласуване, сочат данни на "Алфа рисърч".

83% от привържениците на партията на премиера Бойко Борисов за отговорили с "да" на въпроса за допитването. При РБ този процент е 82%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
Решението преди 8 години
За да се сведат до минимум манипулациите, електронното гласуване трябва да бъде постановено като алтернативен метод със закон единствено за българските граждани зад граница (т.е. с небългарски IP адрес) !
27
2
 
5
 
! Отговори
??? преди 8 години
Доста мало умни коментарии в подкрепа на електронното гласуване чета тук. Едва ли има и един от коментиращите, който да знае какво точно означава електронното гласуване и какво реално трябва да направи преди самото гласуване, за да гласува електронно. Отделно се шири още едно мало умие - че като може да се гласува електронно, щяло да отпадне напълно хартиеното гласуване и нямало да има такъв ад, както е сега в зала Армеец. Е, адът пак ще си го има, хартиеното няма да отпадне.
26
1
 
3
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Подкрепям 42. За бананова държава като нашата, електронно гласуване не. Машинно - окаy.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 35Пак ви казвам да мислите самостоятелно и да не повтаряте като папагали. Давам елементарен пример за електронно гласуване: Собственик на фирма, дали гербераст или депесар или *** няма значение, има 50 служители. В деня на изборите събира всички в офиса си да гласуват от неговия личен компютър за посочена от него партия, иначе няма работа. Нали се сещате какъв ще е резултата? С други думи файдата от електронното гласуване пак ще бъде за управлявашите.
24
5
 
0
 
! Отговори
asd преди 8 години
Този дето не го устройват избраните от гласуващите и нямало да си изпълнява гражданските задължения да ходи на безлюден остров или на луната. Там ще си прави каквото си иска. Тук се живее в общество. И не виждам как ще се манипулира дистанционното гласуване като кажат резултатите от него и ДПС има 50%, а не нормалните 2%, ще е ясно, че има пробив и ще има екшън. На приказки лесно се плаши какво щяло да стане, ама на практика...
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече няма нужда никой да ходи да гласува. Сами ще могат да си генерират резултатът който искат ...
22
2
 
0
 
! Отговори
75 преди 8 години
До 37. Явно си много значима личност,след като ЦРУ се интересува от теб.Сигурен съм,че и МОСАД те следят. Моята е лесна,на никой не му пука за мен.
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ ЗНАЧИ САМО ЕДНО!!!И МЪРТВИТЕ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГРОБ ТЯХНАТА СИ ПАРТИЯ :D
20
7
 
2
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Ако има дистанционно електронно гласуване, няма да гласуват само турците от Турция но и почти милион българи по цял свят, които имат право на глас. На тогава да видим ще купуват ли гласове, ще предвиждат ли кой ще спечели и така нататък. 26 години беше зле, време е да пробваме нещо ново.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА Я СОРАТА И ЗА ТОВА БУДАЛИСОВ СИ ЛЪЖЕ КАКТО СИ ИСКА!!!!!!!НО ЯВНО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ОПОЗИЦИЯ ЩОМ НЕ МОГАТ ЗА СЪБЕРАТ 200 ХИЛЯДИ ЗА НАЕМАНЕТО НА СОРА ДА ИМА КОНТРОЛ!
18
6
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
До asdАбсолютно си прав! Ще допълня само, че чрез интернет гласуването ще се избегнат и инциденти, подобни на тези в "Арена Армеец"и ще се спести много време на хората, решили да гласуват. Но мисля, че депутатите няма да го позволят, много далавери ще изсъхнат....
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛКОТО ЗА КМЕТА НА СОФИЯ СА ГЛАСУВАЛИ 59% ПРИ 42% ЗА БОЩИНСКИ ОТ ГЕРБ!!!ТОЛКОВА И НАРОДА Е ГЛАСУВАЛ ЗА ЕЛЕКТРОННОТО!!!!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС пак се уреди. Ще получи нови 400 000 гласа от Турция, без дори да се налага да ходят до избирателни секции. Жалко, българите сме неспасяем случай.п.п. Поинтересувайте се в кои държави НЯМА електронно гласуване или е забранено, защото застрашава тайната на вота! И не, не съм пенсионер, нито "комунист"!
15
1
 
5
 
! Отговори
Ментора преди 8 години
Красьо , това си е манипулативно заглавие!Колко имаш по смятане чадо неграмотно?Истината е около една трета от българите магаре лъжливо !
14
4
 
3
 
! Отговори
asd преди 8 години
Който не е гласувал просто може да е овца, която не отлепя очи от чалга канала цяла неделя. Какво ми ги коментирате - да са гласували. Тяхното негласуване нито е против, нито е за. Гледат се активните граждани какво са гласували. Представям си ако имаше въпрос за образователен ценз! Много по-голяма активност и още повече ДА-та. Но политиците нямат интерес да гласуват повече грамотни, мобилни и ползващи новите технологии, а са им удобни неможещите да четат.
13
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
яко, референдумът ще мине
12
6
 
3
 
! Отговори
Rumen преди 8 години
Странно е как някой може да е против и да пише по форуми от PC през интернет, но да иска да пуска билетче в кабинка със завеска по адрес в местното училище след като изчака малка опашка от хората от трета възраст.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо нека така вече с електронното гласуване ще знаем резултатите на предния ден преди изборите и ще си ги носил ГЕРБ до ГРОБ, нека ги улесним милите. Те изнесоха резултатите тази година в седем бед десет, а вече втори ден се предават протоколи интересно, а в Галиче вече повръщат за десети път. Нещо не разбирам ....
10
5
 
8
 
! Отговори
Манипулация преди 8 години
Манипулиращо заглавие.75%, но не от българите, а от малкото решили да гласуват на референдумът и то най-вече защото си мислят, че електронното гласуване ще промени нещо. Останалите 25% от гласувалите и около 50% от всички гласоподаватели не желаят електронно гласуване. Всъщност за електронното гласуване са около 1/3 от българите.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Електронното гласуване ще бъде прието. :)Каква отговорност ще поемете, след като се докаже, че групи хора са лишени от правото на свободен глас зарди електронното гласуване? Като пример, много фирми и сега принуждават работниците си да гласуват по определен начин. Но няма как да проверят дали работниците са гласували наистина според наставленията. С въвеждане на електронното гласуване, нищо не пречи гласуването да става пред очите на чорбаджията.Ти лично как ще се накажеш в такъв случай?