Волен е вменяем – съзнателно тъпчел

Боян Расате: Биячът му беше наш кандидат за депутат!
Обновена: 27 окт 2015 09:35 | 27 окт 2015 09:34,
126
Волен е вменяем – съзнателно тъпчел
Снимка: БТА

Лидерът на Българския национален съюз Боян Расате обави, че не е съгласен с твърденията, че Волен Сидеров има психични проблеми и затова действията му не трябва да се наказват.

"Всичко което върши той е съзнателно", настоя националистът и изброи инцидентите с френската дипломатка в самолета за Варна и с клекшопа на "Раковска".

Още по темата

Той определи действията на лидера на "Атака" като компрометиращи национализма.

"Вече десет години този човек прави всичко, за да отблъсне хората от идеите, които ние в Българския национален съюз защитаваме", каза Расате пред bTV.

Националистът обясни поведението на атакиста с дългите години, в които е изпълнявал заповеди и е бил в подчинено положение и изведнъж се е оказал с власт и милиони левове в сметката.

Той определи като неприемливи действията на Волен Сидеров и защити бияча му Камен Попов, срещу който има вече съдебно производство. Расате спомена, че Попов е бил и кандидат за депутат от гражданската квота на БНС.

На свой ред психологът Росен Йорданов, който е и бивш зам.-директор на Института по психология към МВР обяви, че действията на ръководството на МВР по случая "Сидеров" в никакъв случай не са били професионални.

"Цялото ръководство на министерството се изложи изключително много. Нито министърът има работа там, нито главният секретар на МВР, шефът на СДВР и шефът на полицията. В МВР витае страх. От години в МВР има силно политическо влияние, шефовете се страхуват да не ги махнат, полицаите се страхуват техните шефове да не ги махнат", обобщи той.

Според него сме свидетели на влошаваща се картина на психичното състояние на Сидеров.

"Хората непрекъснато спорят дали става дума за някаква форма на душевно заболяване, или за добре режисирано представление. Нека се замислят дали е възможно той да е напълно различен в друга среда и други условия. Аз лично започвам да се съмнявам, защото случаите, в които той поддържа нормалитет на поведението, стават все по-редки", коментира психологът.

По думите му като симптоматика става дума за личностно разстройство.

"Често съм се сблъсквал с импотентността на държавата да реагира в ситуации, когато има гротескно поведение, в случая представено от депутат е много по-страшно", посочи Йорданов.

Според него съдбата на политически партии от радикален тип като "Атака" е една - все повече се стесняват, "защото техните лидери като цяло са параноидни. В тези партии се търси врагът отвън, за да се преживява солидарност сплотеност отвътре", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 82По точно - Русия спря да го финансира (след като хем нищо не зависи от него, хем и руските проекти са официално спряни), за това и едва влезе в парламента, а на другите избори ще е аут. Обаче много ми е смешно като се сетя как ГЕРБерастите се гушкаха с него и как Волен-чо бранеше Тиквата и Слушалката като бясно пуделче :) И как за една нощ обърна палачинката :)
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров ги прави изпълненията от кумова срама, да имитира дейност пред файтона му с поддръжници. А иначе не ми се вярва Русия да го финансира, едва ли са толкова заблудени да си пръскат парите за анти-реклама.
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен може и да е вменяем, но избиртаелите му ?
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"РОДНАТА ПОЛИЦИЯ СЛЕДИ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ- АКО ЗАКОНЪТ КАЗВА ТОВА- ТОВА ПРАВИ РОДНАТА ПОЛИЦИЯ"Не. Родната полиция не знае нищо. Те чакат да им се спуснат заповеди отгоре. Действията им в конкретния случай със Сидеров бяха противозаконни по всеки един параграф.Наместо да прогонят незаконноти събиране на 300 души, които отявлено са дошли по команда да се конфронтират със Сидеров и да им търсят сметка как са се пръкнали там, те влачиха Сидеров по брутален начин във разрез със закона.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
rakovodvoto na MVR da si podade ostavkata .
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименопределено е мал-умник !
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги,когато има манипулация на дъравно ниво има и по един клоун да отмества фокуса на вниманието.
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вменяем е разбира се. А какво да прави се диктува от Москва. Нали трябва да има хаос и безредици в държавата. Какво нещо са рублите....
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Боянчо ти на коя американска хранилка си та ръсиш тези глупости. Разбира се , че Сидеров е съвсем нормален човек и написаните от него книги и хиляди статии и предавания го доказват. Изключително дребен мишок си в сравнение със Сидеров. Сидеров изпълнява заповеди на собствената си съвест , а не на САЩ. Прави чест на психолога от МВР за точните думи по адрес на Бъчварова и полицаите. ПОЗОР ЗА ТАКИВА БЪЛГАРСКИ ОХРАНИТЕЛИ !Расате трябва да мине на психо тест , защото да защитава бияча е малоумие
45
2
 
6
 
! Отговори
нн преди 8 години
Толкова елементарно. Търсят се какви ли не неща, от къде ли не. Видно е че Волен е вменяем. Пиянски истории на него и тайфата му. Какво искате от пияния, скандал, особено когато си си внушил, че си голямата работа. Снемание на имунитета и съд, ама съд кото за голям беладжия от национален мащаб.
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Министерството на Вътрешните Работи ще е хубаво да се поинтересуват, кой има силата и ресурсите да вдигне на крак 300 човека на неделен ден, посред нощ и да ги накара да отидат на конкретно място в рамките на 20 минути.Това си е направо опасно!Днеска ще се занимават с даден народен представител, утре ще окупират РПУ и ще докопат всички оръжия, други ден ако искат и джихад ще поведат!Издирете и заловете организаторите! Свършете си работата днес, за да няма народа проблеми утре.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощи гледах новините по БТВ и се възмутих от една новина в края на новините в която се разправяше за една баба на 94 години пребита от крадец за 30 лв . !Възмути ме ,че крадеца е пуснат след 24 часа от родната ПОЛИЦИЯ
42
1
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
В филмът Междузвездни войни имаше една култова реплика - Демокрацията загива под аплодисменти, когато гласуваха ситският лорд да стане диктатор, а предложението за това дойде от най-глуп авият. Сега в България върви същият процес, демокрацията се орязва, а хората ръкопляскат. Е, не всички, но както и в филма, ръкопляскат най-глуп авите.На всеки с поне малко ум в главата му е ясно, че цялата история около Сидеров е постановка, както и че имунитета на депутата е малка пречка за саморазправа с него
41
6
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Русия е неофеодална държава, която не е променила имперските си похвати от 300 години.Всичко в историята се повтаря и не трябва да забравяме, че Русия не е забравила амбициите си да контролира Балканите и пътя между Европа и Азия. Сидеров е само част от кремълската пета колона, която продава националните ни интереси, уронва националното ни самочувствие и самосъзнание!
40
4
 
20
 
! Отговори
Бухал 7 преди 8 години
Как мислите , Бъчварова ли е най-слабият вътрешен министър изобщо в последните 26 години ДА+НЕ-
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам някои *** да ми покаже снимка като тази горе където на мястото на Сидеров да е някои СЕНАТОР от КОНГРЕСА на САЩ
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ,Луд а когато да го съдят АДЕКВАТЕН !?
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде спите , скинари, футболни фенове?. До кога ще гледате как соросоидната ***....ска помия унищожава България?.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преводачката на бившия американски посланик Уорлик съветничка на настоящия вътрешен министър Бъчварова двете заедно присъстват на театъра пред Натфиз където полицаи държат Сидеров и някакъв според самия него неадекватен го удря в лицето след като се отдръпват полицаите които са го наобиколили.
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, Воленчо може да ходи да закача само жени собственички на малък бизнес и студенти - младежи, защо не се опълчи срещу мафията след като има властта, а ходи при дребните риби. Няма такъв ***, срам. Няма ли да го осъдите, каква държава сме само....