Убийството в Сливен – не от ревност, а дело на психопат

Близките на Симона: Никой не ни уведоми, разбрахме от медиите!
9 ное 2015 10:22,
30
Убийството в Сливен – не от ревност, а дело на психопат
Снимка: архив Булфото

Убийството в Сливен не е класически случай на убийство от ревност. То е дело на психопат, обяви криминалистът Ботьо Ботев.

Трагедията се разигра в петък по обед в 12-то училище. 28-годишният Димитър наръга смъртоносно 15-годишната Симона, 40-годишна педагожка и 28-годишен мъж, притекъл се на помощ. След това се опита да се застреля, но неуспешно.

Още по темата

Вчера Димитър беше преместен от болницата в ареста, срещу него има повдигнати две обвинения – за убийство и опит за убийство. Днес Сливен погребва жертвата му Симона.

Роднините на момичето обясниха пред Нова тв, че научили от медиите за убийството. "Никой не ни е уведомил, до последно не бяхме сигурни дали е нашето дете", разказа бабата на Симона.

Версиите за убийството са много, но водещата е ревност. Засега прокуратурата отхвърля трагедията да е в резултат от битка между сводници.

"Този случай не може да се причисли директно към категорията убийство от ревност. Всички действия на извършителя са ненормални, той очевидно има психическа обремененост", настоя Ботьо Ботев.

Експертът не можа да се ангажира с твърдение дали трагедията би могла да бъде избегната.

"Организацията на охраната в училище е добра, но не всичко може да се предвиди по отношение какво му е в главата на един човек", каза Ботев.

Той посъветва в подобни случаи да се информират училищните власти и детската педагогическа стая. След това трябвало да дойде преценката дали да се ангажира полицията. 

"Много е абстрактно да се мисли как да се предотвратят действия, заложени в главата на един психопат", каза още експертът. Според него убийството в Сливен е трагедия както за близките на момичето, така и за обществото ни, защото е станало в учебно заведение.

Ботев обясни, че в България са известни седем убийства на психопатна основа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Без думи преди 8 години
Б.Б. Браво на теб ... ти ли изтегли късата клечка ? Та на теб се падна да говориш глупасти.Какво стана с войната на сводниците ... а или и това е бизнес на държавата като наркотрафика?От много отдавна нищо вялно не казват политиците, такива като теб и всички останали захапали здраво кокълчето. Д ане говорим за медиите !
16
0
 
0
 
! Отговори
до18 преди 8 години
Що го казваш това? Заминавай без да се обаждаш. Някои тук само чакат да се случи някаква идиотщина за да "рекламират" "спасителното" бягане на запад. Ако знаете там какви из'верги има ще си мълчите, пък вървете където щете. Като не искате да сте повече тук и не ви харесва не си давайте мнението
15
11
 
4
 
! Отговори
хм преди 8 години
Някак неубедително .Това е смазан от работа човек.Какъв ти психопат ,или за тоя Ботев всички дето бачкат из маднри ,на полето и селска работа са психопати . Взел ,че се влюбил .Голямата грешка на 21 век .Това вече е опасно .И се наказва .Ставаш психопат.Да обичаш в днешния свят е психопатско .
14
0
 
7
 
! Отговори
факт преди 8 години
Напускай ,но не мисли ,че другаде е по -различно .Същата анархия.
13
3
 
7
 
! Отговори
няма държава преди 8 години
това което се случи направо ме потресе затова и аз като другите ще напусна страната ни защото виждам че нещата не отиват на добре
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, значи адвокатите вече работят по въпроса. Сега ще го изкарат луд, ще му лепнат я условна, я лечение и пей сърце.Вече съм 100% сигурен, че става въпрос за сводници.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошо е след такава трагедия родители тепърва да се запознават с децата си.
10
1
 
12
 
! Отговори
3225 преди 8 години
Пуснете ме при него само за 7 минути .... Всичко ще си каже ...
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
роми?какъв етнос са всички в този спор?
8
1
 
21
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Сменете системата и рестартирайте държавата... всичко трябва да започне отначало, само така може да имате шанс следващите поколения да живеят нормално! Не че някой ще ви позволи, но поне може да опитате...! Всичко е един порочен кръг, в утрешният ден жертва може да е вашето дете!!!
7
1
 
34
 
! Отговори
1 преди 8 години
Каква ревност? 28 годишен пергиш с 15 годишно момиче! Къде е полицията, освен пред Парламента в борба за заплати?
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна вече нямаме държава.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психопат друг път. Само ми е чудно как може мъже на по 30 години да са се захласнали по някаква пикла до такава степен. Ама в последните години то само пише Ученичка в документите му иначе *** ги виж какви са...и това е тъжната и стремглаво разрастваща се тенденция сред младите. На 15 знаят и правят нещо които и старите труженички още не са научили!
4
2
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Така и никой не се осмели да напише от какъв етнически произход е бащата на убиеца.Има значение !
3
7
 
11
 
! Отговори
Богат беден преди 8 години
Той бедняк ,тя богаташка.Флирт и после той е психопат . Защото не трябва да се петни честта на на момичето .А истинския въпрос е съвсем друг.Ех ,свят лицемерен и лъжовен .
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започва психологоческа обработка на мат.ряла, че убиеца е невменяем и трябва не в затвора а да се лекува при домашни условия. Евро-атлантически ценности.....
1
3
 
32
 
! Отговори
Тихо преди 8 години
Вече почнаха да ни подготвят - психопат бил. Сега ще го изкарат невменяем и ще отърве затвора...