Сливен в траур заради убийството на Симона

Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за убиеца
9 ное 2015 08:25, Елка Василева
8
Сливен в траур заради убийството на Симона
Снимка: Булфото

Очаква се прокуратурата в Сливен да поиска постоянен арест за 28-годишния мъж, обвинен в убийството на 15-годишната ученичка - Симона Великова. Срещу него е повдигнато и обвинение за  опит за убийство на повече от един човек.

Още по темата

9-и ноември е ден на траур в община Сливен в памет на Симона. Областния управител на Сливен - Димитър Сяров, отмени за утре предвидените за днес церемонии по встъпване в длъжност на новоизбрания кмет на града – Стефан Радев, както и полагането на клетва на новите общински съветници, съобщи БНР.

Погребението на убитото момиче е от 13:30 часа.

В Сливен са експерти от Агенцията за закрила на детето, които започват работа с педагозите и учениците в училището, където се разигра трагедията.

Председателят на агенцията Ева Жечева каза, че днес се очаква извънредна родителска среща, на която ще присъстват и експерти от агенцията.

"Да се овладее паниката и стресът, който може да заплаши децата. Ще бъде разпоредена проверка по осигуряването охраната на училището", каза Жечева.

Според нея е много важно да се работи между органите за закрила като социални органи, образователни органи.

"Мисля, че въпреки трагичния инцидент, наистина ще бъдат планирани адекватни действия, които ще ни помогнат да бъдем и по-адекватни на нуждите и потребностите на децата", каза Жечева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
И какво като има траур?Ще се промени ли с нещо възпитанието на подрастващите, както и безразличието на Агенцията за закрила на детето? Както и редът и дисциплината в училищата? Както и разхайтеното поведение на учениците?Всичко е само едно лицемерие, а задълженията и изискванията са само на хартия, колкото да се отчита дейност.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До макетоАбе маке, те го знаят и са го натискали по-ефективно да "работи" . Нали се отчита при тях.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Траура е само за чантаджиите. Това е заплата без да работиш. По-добре е тъй като същите когато работят, бъркотията става по-голяма!
4
5
 
3
 
! Отговори
моите съболезнования преди 8 години
моите уважения към паметта на мъртвото момиче.обаче да се обявява траур при всяка лична драма или лично разчистване на сметки и отношения... ,не виждам смисъл.разбирам да има траур при земетресение,война,голям инцидент с много загинали хора.
3
0
 
4
 
! Отговори
макето преди 8 години
сабалето съобщиха дека тоя изверг преди месец и нещо па е заплашвал с нож девойчетота питам де какво направиха превантивно полицайте или работата им е да броят умрелите и да попълват формулярите
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никакъв траур. Затворена е само сградата в която е учила момичето. Иначе 12-то училище чийто двор се ползва и от въпросния затворен техникум и което се вижда на снимката си работи. Нормален учебен ден. По нищо не си личи, че нещо се е случвало. Дори си има пак нагло паркирани коли на тротоара, до оградата на училището.
1
7
 
6
 
! Отговори
а стига де! преди 8 години
Време е да се обявят 365 дни в годината за траурни. И без това положението в държавата е трагично. Да знаем че никой тук не работи. Всички ще плачем. Дано някой ни съжали и започне да ни оправя защото ние знаем само да плачем и хленчим.