С онлайн "Гражданска" пестим от 20 до 40 лева

Цената пада, защото няма да има нужда от застрахователен брокер
4 дек 2015 09:00,
37
С онлайн "Гражданска" пестим от 20 до 40 лева
Снимка: Facebook

Една от най-съществените промени, която вчера направихме е да подкрепим отпадането на забраната за онлайн застраховането, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред БНТ.

"В текста на вносителя има изрична забрана с това да се сключват застраховки онлайн", заяви Добрев.

"Този кодекс за застраховането е минал само на първо четене. Сега в момента се разглежда на второ четене от икономическа комисия и знаете между първо и второ четене могат да бъдат правени промени в него", уточни той.

"Ако позволим онлайн застраховането това означава, че застраховката ще бъде по-евтина", разясни Делян Добрев.

Още по темата

"От една страна заради конкуренцията между различните застрахователи и публичността на техните оферти, от друга страна поради факта, че ще отпаднат застрахователните брокери. Когато си сключиш застраховка онлайн с кредитна или дебитна карта, няма нужда да се наема застрахователен брокер, който да търси клиенти и съответно да получава отстъпка за това", коментира Добрев.

По думите му тези отстъпки никак не са малки. Те вариват между 15-20% , 30-40% в случаите с автокаско. "От една застраховка "Гражданска отговорност" , която за следващата година вероятно ще струва между 150-200 лв. за различните видове автомобили и различните застрахователи, онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лева", допълни още депутатът.

"В момента говорим за поскъпване на винетките например, ето ви един пример как винетката заедно със застраховката сумарно могат да излязат дори по-евтини, отколкото през 2015 г., въпреки увеличението цената на винетките”, каза още Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но сигурно с електронната гражданска отговорност, няма да има разсрочване на вноски. Защото ще гледат да ти вземат парите накуп.
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тук става ясно, че закриването на работни места продължава.. Познавам брокери които с това живеят и ето ти и тяхната цака. Ограбване на нарадо за сметка на народа - ето ви една перфектна схема!
2
1
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Тъй тъй, скоро ще задръстим напълно улиците с велосипеди и щете не щете, ще правите велоалеи. Екстра
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие я направете 200 нищо , че е задължителна и знаете ли кога ще платя? Точно никога. Така ще стане и с винетката.