Янкулов крепил Волгин като "рохко яйце"

Протестиращи в защита на "Деконструкция" се събраха пред БНР
90
Янкулов крепил Волгин като "рохко яйце"
Снимка: Булфото, архив

След като вчера ръководството на БНР спря предаването "Деконструкция" на водещия Петър Волгин, днес протестиращи блокираха движението на бул. "Драган Цанков", където се намира сградата на общественото радио.

Още по темата

Мотивът на Управителния съвет на радиото да преустанови предаването беше акт на СЕМ заради многобройни нарушения на Закона за радио и телевизия.

Ръководството на БНР посочи, че Петър Волгин допуска едностранчиво представяне на фактите, липсва обективност и многообразие на гледните точки.

Генералният директор на радиото Радослав Янкулов призна, че не е учуден от протеста, защото "Деконструкция" има своята силно мотивирана публика.

Въпреки това не отстъпи от решението си да спре предаването и увери, че няма никакви политически мотиви в спирането на предаването.

"Има чисто творчески и организационни нарушения на Закона за радиото и телевизията. Има липса на повече от една гледна точка и още редица подробности в тази посока. Категорично съм против заглавия или твърдения за някаква цензура в радиото. Ако има цензура, то тя беше в предаването "Деконструкция". Лично аз повече от две години крепя Волгин като "рохко яйце" и опитвах с аргументи, търпение и разбиране да го защитавам срещу тези, които го нападаха. Няколко хиляди лева ще бъде глобата, която ще ни бъде наложена. Кой да я плати?! Петър Волгин ли ще я плати? Тя е към радиото и то ще я плати", коментира Янкулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това другарче волгин трябваше отдавна да го изхвърлят ,между другото тоя червен сърп не беше ли и в тв 7 при съветския другар дилян
42
0
 
3
 
! Отговори
Хигиенист преди 8 години
Най после!Агресивно, арогантно предаване, което насажда страх, несигурност в бъдещето, което води до разделение на нацията, което не предлага никаква алтернатива, където има само една гледна точка, където по телефона и скайп се обаждат винаги едни и същи хора, където, ако все-пак се обади някой със смислен въпрос или критика бива веднага срязван като кисела краставица от водещия и линията му се затваря НЯМА МЯСТО В ЕФИРА НА БНР!
41
2
 
2
 
! Отговори
Гуджо преди 8 години
Тоя ЯНКИ посланик още не дошъл и що поразии направи, а кво ли ша става кат дойде окончателно!!!!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям 71. Отлично го е написал.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господине драскащ под номера 60 и 64. След като не си наясно с руския изговор и правопис не се изхождай в сайта с псевдоруски думи! Щом не знаеш как се пише и произнася някое име или дума на руски поне си мълчи и не се излагай с невежеството си. Учил съм 4 години немски, но не го знам до съвършенство и никога не си позволявам да драскам тук на полунемски, полубългарски, на практика полунеграмотно като теб. Голяма е простотията на част от нашия народ. Хем не знае езика, хем иронизира неграмотно!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме държава с азиатско мислене. Все някой "отгоре" трябва да ни казва какво е добро, как да мислим, кого да почитаме. Спомням си овчия ентусиазъм с който разни комсомолци громяха нарочените от властта врагове. И сега е същото. Волгин може да не ви харесва, но поне не е конформист, а мислещ човек. И срам, срам, срам за този народ и упрвляващите го.
37
1
 
13
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 8 години
...отнякъде тихо, но много агресивно пропълзява фашизъм. Насочен е не към раса, а към нашите души! Гого Лозанов( ще си спестя епитетите), обясни, че махал предаването, тъй като не давало другата гледна точка... Тоя пък! Та то е единственото, което има друга гледна точка. От всичката помия, която ни залива по националните телевизии и радиостанции, по всичките им предавания (дори и такива, дето политиката не им е работа), след цялата лоботомия на медийното ни пространство...
36
2
 
14
 
! Отговори
Мизерабли долни преди 8 години
Кат искате пруларизъм, що не направите друго, ново предаване само за венцехвалене на управляващите мутри.....А нали направихте КОНТРА предаване "КОНСТРУКЦИЯ" кой го слушаше бе олигофрути!!!!!
35
1
 
9
 
! Отговори
измекяр! преди 8 години
Волгин винаги пуска и ефирни телефони в предаването си в които неведнъж са се обаждали хора с друго мнение по темата на предаването. ЗАЩО, ИЗМЕКЯРИНО ЯНКУЛОВ, КОГАТО ПРЕДЛАГАТЕ ДЕКОНСТРУКЦИЯ НА ЗАПИС, НИКОГА НЕ ЗАПИСВАТЕ ТЕЛЕФОННИТЕ ОБАЖДАНИЯ? ЗАЩОТО ОТДАВНА СТЕ ПОДГОТВЯЛИ ТАЯ МАНИПУЛАЦИЯ, ЧЕ УЖ НЯМА ДРУГИ МНЕНИЯ В ПРЕДАВАНЕТО. НАГЛАСЕНА РАБОТА,НЯМА ГИ ТЕЛЕФОННИТЕ РАЗГОВОРИ, НЯМА РАЗОБЛИЧАВАЩОТО ВИ ДОКАЗАТЕЛСТВО.ЗАЩО ОТ ЗАПИСА НА ПРЕДАВАНЕТО ИЗТРИВАТЕ ЕДИНСТВЕНО ТЕЛЕФОННИТЕ ОБАЖДАНИЯ?С КАКВА ЦЕЛ
34
1
 
8
 
! Отговори
измекяр! преди 8 години
А сега за тая кампания в медиите против Сеп Блатер и Мишел Платини, дадохте ли им ефирно време и другата гледна точка? Ти, ЯНКУЛОВ на луд ли се правиш или се опитваш да ни правиш нас на луди? В колко случаи, освен в Неделя 150 когато се канят депутати от парламента, сте осигурявали другата гледна точка? В нищожен брой емисии! И освен това, ако някой е недоволен от Волгин и Деконструкция има право на отговор в следващото предаване. Аз досега не съм слушал някой да е искал това. Пускат се и
33
1
 
11
 
! Отговори
ФАШАГИ преди 8 години
КОГАТО ДОЙДОХА ЗА МЕНКогато нацистите дойдоха за комунистите,Аз мълчах;Не бях комунист.Когато затвориха социалдемократите,Аз мълчах;Не бях социалдемократ.Когато дойдоха за профсъюзите,Аз мълчах.Не членувах в профсъюз.Когато дойдоха за евреите,Аз мълчах.Не бях евреин.Когато дойдоха за мен- вече нямаше кой да говори.
32
1
 
9
 
! Отговори
измекяр! преди 8 години
Това са абсолютни глупости и йезуитски извъртания, ЯНКУЛОВ! Когато други ваши журналисти хулят и плюят Русия или Северна Корея, каква друга гледна точка има в студиото. Има ли ПОНЕ ЕДИН СЛУЧАЙ когато хулите Владимир Путин или Ким Чен Ун, да им дадете думата за да кажат своята гледна точка? Или да поканите поне руския или корейския посланик? Когато имаше кампания по Хоризонт против Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи, дадохте ли и другата гледна точка? Поканихте ли техните посланици? А сега за
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волгата е класически либераст, откъдето и да го погледнеш...Но щом е проруски може, а?
30
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай, бай другарю Волгин. Отдавна трябваше да си заминеш поживо поздраво
29
2
 
24
 
! Отговори
65305 преди 8 години
Значи Гери Никол може, а Волгин не, да ви таковам в серСЕМите
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите демократично мислещи ренегати, правят следното: пропагандират, че в България не е имало турско робство, отрекоха баташкото клане, пренаписват учебници по история, пропагандират ***, педофилията и лесбийството, под идеите за свобода и либерални идеи подложиха българският народ на геноцид, разпродавайки на бандити отвън цялата икономика на страната, унищожиха цели отрасли, а банки и частни дружества дерибействат, унищожиха здравеопазването, селското стопанство, армията
27
12
 
5
 
! Отговори
Петров преди 8 години
Като иска да пропагандира Русия и всичко друго да е лошо да си направи радио или телевизия и да го прави колкото си иска, а не от ефира на националното радио!Даже много време го търпяха!Като се обади някой с различно мнение от неговото казва ,че не е по темата и го прекъсва! И това ако не е цензура - здраве му кажи!А като се обадят за Русия - нищо ,че не е по темата си говорят!
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който си мисли, че българският интерес е в НАТО и ЕС, а напоследък синята мъгла се изказва и за Турция, значи е промит мозък и профан! България се отказа от суверенитета си - факт. Това в чия полза е??? Европейските фондове и американското потупване по рамото ли са нашите национални идеали днес???
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по-далеч от фащ толкова по-далеч от лицемерието!
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янкулов крепи топките на Бати Бойко, Плевела и разни други подобни мекерета