"Гражданска отговорност" - по-скъпа от догодина

Причина са по-високите лимити за обезщетение при смърт на пътя
Обновена: 27 дек 2015 19:34 | 27 дек 2015 17:21, Виктория Тошкова
114
"Гражданска отговорност" - по-скъпа от догодина
Снимка: архив Булфото

Застраховката "Гражданска отговорност" поскъпва от следващата година, обявиха застрахователи за BTV. Въпреки законодателните промени – полиците да се продават и през интернет, за да се спестят комисионни от брокери и посредници, цената няма да се понижи.

Причината за новите цени на полицата са поправките в Застрахователния кодекс, с които се повишиха лимитите за обезщетение при смърт на пътя.

Вместо до 1 милион, съдът вече ще може да отсъжда до 10 милиона лева кръвнина.

Брокерите пък твърдят, че въпреки възможността за сключване на застраховките по електронен път, цените ще останат същите.

Мотивът им - за да се обработят документите, застрахователите ще трябва да назначат повече служители, на които да плащат.

Това са и причините за плавното вдигане на цената на гражданската отговорност през 2016 г.

"Трудно е да се каже, но вероятно трендът от последните години ще се запази и ще е от 5 до 10 процента за цялата година. Т. е - няма да има шоково поскъпване, каквото се предвиждаше от 30 или 40%, а по-скоро ще видим същите цени, с които сме свикнали при гражданската отговорност”, заяви Стоян Проданов.
 

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения *** преди се връщаше от Австрия , а сега от Германия и все се чуди как не е добре. Никога не си бил никъде ами с тия евтини номера никой не можеш да заблудиш . Да правиш Пиар се иска акъл , а от такива като тебе БСП изчезна от политическата карта на България . Хайде бягай на Позитано да ти кажат какво да пишеш . Днес си много зле .
62
1
 
5
 
! Отговори
срам , срам преди 8 години
До Анонимен 73 Другарю, нали виждаш ,ч е сегашният ни политически елит е : или бивши " другари " , или наследници на върхушката на БКП , или такива на ДС . Вие сте най-зле - заради парички един ден може да сте комунисти , на другия - нацисти , после демократи , зависи кой е силният на деня - срам за вас Сини , тъмносини , и т.н не сте нищо повече от едни нагаждачи
61
19
 
5
 
! Отговори
pet преди 8 години
Аз съм със служебна коля болиме г*за за вас!!!!
60
4
 
22
 
! Отговори
Doichland преди 8 години
Този месец за втори път влизам в бг сайт и оставам доста учуден! Първо ви вдигнаха винетките сега чета че ще ви вдигат и застраховките! А нищо немога да прочета за вдигане на възстание! Какъв народ останахте там на тази територия бе хора? По всичко изглежда че са останли най послушните и най с извинение простите! Тук в дочланд ако им вдигнат нещо ще стане революция а при вас си траете като кон на празни ясли. Е няма такъв послушен народ на цялата земя!!!
59
4
 
17
 
! Отговори
хайде да броим преди 8 години
Според вас , коя е алтернативата на сегашното управление ??? :Атака + Герб нямат алтернатива -
58
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво професоре , казахте на червените каскети истината . Другарите са свикнали за тях всичко да е без пари или да си крадат от държавните заводи и ТКЗС-тата . Сега реват та се късат . Успокойте се наистина за вас ще става по зле , а народа ще живее добре .
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко ще става по скъпо, а народът все по беден.
56
21
 
5
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Пищят комумягите но ГЕРБ ще управлява дълго. Поне 10 мандата. Само ГЕРБ! Градим България имаме воля!
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има едни 16 милиарда причини за да се вдигне цената, обаче ДГД.
54
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ти другарю защо посочваш за пример САЩ , а не Русия , нали там ви е хвърлен пъпа на червените каскети. Ходи да живееш в Русия и си купи пет коли .
53
14
 
4
 
! Отговори
някой преди 8 години
Последният ми коментар беше до другаря с номер 63 (анонимен), този който се е раздругаровствал!Място за другари в България няма! Тук сме дами и господа! Да ходи в Русия - там да си намери "товарищи"! Аман от бивши и настоящи комунисти!
52
2
 
22
 
! Отговори
ПАПИ преди 8 години
Никва полза от това,че са го галИли по главата! положението вместо да се влошава,става безнадеждно!
51
2
 
20
 
! Отговори
някой преди 8 години
А ти другарю, как не разбра, че да имаш кола не е някакъв лукс а ежедневие?В САЩ децата като станат на 16 изкарват свидетелство за управление и получават кола. Нова, стара кой каквито възможности има.Ти другарю, не си ли наясно че в САЩ да си купиш кола е като да си купиш телевизор? Отиваш в магазина (или автокъщата), плащаш и си я получаваш! А тук ти трябва да си вземеш отпуска че да можеш да минеш през КАТ и деветте кръга адови!Изобщо не ми излизай с тоя номер за трамвая, ама изобщо!
50
0
 
23
 
! Отговори
ист преди 8 години
Застрахователните компании са най големите финансови хищници. По големи от банките. Да сте чули застараховател да е изплатил 1 милион кръвнина. Няма да чуете. Най много 10-20 хиляди след 10 дела и 5 години мъка.Застраховките са като решение на съда -осъжда ром за убийство на 20 години и да плати 200 хиляди кръвнина. Съдебно лицимерие. Ромът няма *** на *** си, и ще умре в затвора. Колко справедлив е българският съдия. Като застраховател. Застрахователите са по алчни от мутрите.
49
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари как не разбрахте , че да имаш кола това разход и само разход . Не може да се натресеш на една две баракуди за по 1000 лв. и да чакаш печалба. Дали е евтино или скъпо всеки сам да прецени , но като нямаш пари не си купувай кола .
48
1
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Брейййй, че юнаци в сайта. Мошениците, които ни управляват, сигурно треперят от страх при такива закани?Бреййййй?П.П.Но защо ли " ЮНАЦИТЕ " драскат по сайтовете, скрили се зад топлото дупе на жената? Знае ли човек, някой ДРУГ може да погне българската политическа мафия, да я изтреби и ето ти, без да стоят " на течение " да спечелят!Имам чувството, че българина и жена му да я е...т, пак няма да възроптае напоследък. Та нали НЕГО няма да .......Пълчища от скотове, без СЕБЕУВАЖЕНИЕ!
47
1
 
30
 
! Отговори
Зайцев преди 8 години
То е ясно от поне една година, че от 2016 г. ще се вдигне цената на Граджданската отговорност. Който има възражения, да се обърне към ГЕРБ, кито ви ГАРАНТИРАХА, че цената ще падне с 30-40 лв.
46
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червени каскети, за вас 300 % повишение на гражданската отговорност!
45
2
 
26
 
! Отговори
18:36 преди 8 години
Нали щеше да е по-евтина догодина? Какво стана сега?
44
2
 
27
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО Е преди 8 години
БОЦЕ КЛЕКА ПРЕД УШЕВ И СЕГА РЕШИ ОТ ВИНЕТКИ И ГРАЖДАСКА ДА ПЪЛНИ ХАЗНАТА НА МВР.2 ЗАПЛАТКИ И ПРИВИЛЕГЕГИИ.ТРЯБВАШЕ ДА ИЗЛЕЗЕМ НА КОНТРА ПРОТЕСТ И ДА ИЗМЕТЕМ ПОЛИЦАЙТЕ.СЕГА НИЕ ЩЕ СМЕ ОЩЕТЕНИ