По-силна вяра и мир през 2016 г. пожела †Неофит

Патриархът отслужи тържествен молебен в "Св. Александър Невски"
1 яну 2016 15:00, Боряна Павлова
25
По-силна вяра и мир през 2016 г. пожела †Неофит
Снимка: Архив Булфото

2016 г. ще бъде годината на нашата още по-силна вяра. Това каза Негово Светейшество българският патриарх Неофит по време празничното богослужение за големия християнски празник Обрезание Господне и честването на Св. Василий Велики – Василовден в катедралата "Св. Александър Невски".

"Настъпващата днес Нова година да бъде година на нашата още по-силна вяра, още по-крепка надежда и още по-дейна любов към Бога и към нашите ближни! В изпълнение на Божията свята воля и тази година да продължим да сеем от плодовете на правдата, които се сеят „в мир от миротворците”, и така да дадем своя личен принос към Божието дело на земята и Неговата грижа за спасението на света и цялото творение, неизменно помнейки завета на апостола: „Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса", каза българският патриарх.

"В този първи ден от Новата година честваме паметта на един от най–прославените светци на Църквата – св. Василий Велики", каза той и посочи, че Василий Велики е образец и пример, който ни е особено нужен тъкмо днес, когато броят на жадните за Божието слово, на нуждаещите се от дом, от топлина и от човешко отношение става все по-голям.

"Затова, възлюбени, нека влезем и в тази Нова година, имайки пред очи примера на Великия Василий", посочи в словото си патриарх Неофит. Негово светейшество пожела новата 2016 г. да бъде мирна и благословена.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Поп ставри преди 2 години
И нова лимузина от миряните си пожелавааааааааммммммм ! Дарявайте чада мои , дедо ви поп да нема да се движи с орел яяяяяяяяааааааааааа? Виииииий не знайте грешници как се клеца монахиня на задната седалка на лимузина, за тва завиждатееееее....да ва еваааааа
11
7
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 2 години
Попе, вие отвратихте всички. Ако слезете от православните бентлита и се върнете сред народа както е ходил Христос, ако го е имало изобщо, ще ви последва. Не да си скубете брадите за пари, и да се карате кой господ е по прав. Прав е силният. А вие сила нямате.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
AGENTA OT DC.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Църквата да си оправи датите на църковните празници и да не се подвежда по католиците. Църквата сега не важи.
8
3
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Е нека тогава Православни, Католици., ,Протестанти и
ЕВРЕЙ ПРИЕМАТ ИСЛЯМА
7
1
 
7
 
! Отговори
е да де преди 2 години
Според този сайт една трета от думите в българския език са за цензуриране май ще трябва да преминем на морзовата азбука.
6
0
 
5
 
! Отговори
е да де преди 2 години
Само с вяра не става трябва и хляб ,а нашите *** това не искат да го разберат.
5
2
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Именно
Конфликтите в света се свързват с Различията в мисленето и Религийте
Те от своя стана изграждат Поведението на всеки човек
В страни в който няма едно общо Национално мислене обединенни от Религията има Революций като в Украйна
И Арабски Пролети като в Близкият Изток
КОЙТО ДАВАТ ПРЕДТЕКСТ НА ДРУГИ ПО СПЛОТЕНИ НАЦИЙ ДА ИЗВЛИЧАТ ЛИЧНА ИЗГОДА ЗА САМИТЕ ТЯХ ЧРЕЗ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА МАСИ ИЛИ ГРУПИ ХОРА В ИМЕТО НА СВОЙТЕ ЛИЧНИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека новата година бъде добра и успешна за България и българския народ.
С Бог напред, и ние след него.
ЧНГ!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нациалността е Неотличимо свързана с Религията
Страни без Общо Национална Религия
СА ТЕРИТОРИЙ ОБИТАВАНИ ОТ ДИВАШКИ ПЛЕМЕНА БЕЗ МИНАЛО И БЪДЕЩЕ
2
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Бог да благослови и да подкрепя целокупния български народ,за да преминем през сериозните изпитания на времето.Нека да издигнем за да ни водят достойни и честни водачи.Да намерим сили и средства,за да подпомогнем възстановяването на Голямата Базилика в Плиска,строена по време на цар Борис Първи Покръстител,която е била средище на духовност и най...големият християнски храм през средновековието.Да сме живи и здрави,Амин.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
 В изпълнение на Божията свята воля и тази година да продължим да сеем от плодовете на правдата, които се сеят „в мир от миротворците”, и така да дадем своя личен принос към Божието дело на земята и Неговата грижа за спасението на света
ХУБАВИ ДУМИ КАЗАНИ ОТ ЕДИН ДОБЪР ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН