Чалга до дупка от мощни коли – ученическо придвижване

Дванайсетокласници си делят бензина, за да ходят на школо с коли
6 яну 2016 08:52,
88
Чалга до дупка от мощни коли – ученическо придвижване
Снимка: flickr

Дванайсетокласниците в София масово ходят на училище с коли. Повечето току-що са изкарали книжка и сядат зад волана, защото училището им е далеч.

Дива чалга се чува от идващото към 66-о СОУ "Рено Клио". 18-годишният Кирил е надул популярен хит. Ученикът е в 11-и клас и музиката в колата му е атракция в гимназията.

Съучениците му разбират, че идва на училище отдалеч. Младежът е инвестирал близо 1000 лв. в сулбуфер и колони за колата.

19-годишният Петър пък паркира мерцедеса си точно срещу входа на столичния техникум "Киров". Не носи раница, а eдна тетрадка в задния си джоб.

"Идвам с колата, защото живея в "Дружба", иначе трябва да пътувам над час и половина", казва той пред "24 часа".

Ученик е в 12-и клас, книжката изкарал през лятото. Старият му Мерцедес е подарък от баща му. Колата е комби и не е много мощна. За бензин Петър пести от джобните си.

Точно до него паркира стара бяла Корса. От нея слизат 3-ма младежи. Шофьор е 19-годишният Слави. Той е "ветеран" в карането - има книжка от 2014 г. колата получил от дядо си, след като изкарал курсовете.

Има късмет, че в неговия квартал - "Младост", живеят още двама негови съученици - взема ги и тримата си делят бензина. Твърдят, че така им излизало по-евтино, отколкото с градския транспорт.

Съученикът им Димитър Плачков също пристига на колела. За разлика от приятелите си обаче той е с велосипед. Идва от центъра и казва, че така пътят е много по-забавен, а и по бул. "Цар Борис III" има велоалея, така че пристига безопасно. На входа на училището има рамка за велосипеди, но нея са спрени само два.

В столичното 2-ро СОУ ситуацията не е по-различна. Там учениците от горните класове са втора смяна. В 13:25 ч пред портите на гимназията се заковава старо, но мощно BMW. Даниел слиза и грабва една тетрадка.

Оказва се, че младежът сам си е купил колата. Работил две лета като барман, за да спести пари за нея. Признава обаче, че майка му и баща му са му дали пари за книжката и му помагат за бензина.

Мощен джип BMW X5 се отличава и на паркинга до Нов български университет. Той обаче не е собственост на някоя чалга певица, която следва висше по психология във ВУЗ-а, а на 19-годишната ученичка Петя.

Мощното возило е подарък от баща ѝ за рождения ден. Момичето обаче стеснително паркира при НБУ, за да не разберат съучениците й с каква кола идва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
ГадинНуЧестин преди 8 години
Те тоя продукт сигурно е по вина на ГЕРБ и лично на Борисов??? Неее няма нищо общо с това че заради управлението на БСП/ДПС 20 години напуснаха над 2,5 милиона умни млади хора и остана само шлаката в тая държава (което си личи и от коментарите под мен)! Казаха ви го ЛОШ БИОЛОГИЧЕН МАТРЯЛ!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да са хепи всички предлагам тия дето имат коли да ги продадат и да купят ракия за другите които нямат "защото сме социалисти" ....... Родителите им имат възможност и са им купили коли! Лошото е когато някой *** продаде нивата за да купи на отрочето кола а то вземе че се намоутрепе в някой стълб помитайки останалите около него!
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма лошо. Нека децата ходят с коли на училище. Не е забранено от закона. Имат книжки. Какъв е проблема? Някои с по-стари коли. На други родителите имат възможност-купуват им нови. Не виждам авторът лъде вижда нещо нередно. В щатите получават книжки на 16.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прocташка, отблъскваща статия. Неграмотно написана и предизвикваща отвращение. СРАМ!!!
45
2
 
1
 
! Отговори
boc преди 8 години
58, следващата, "ФИНАНСИСТКАТА" дава отговор на въпроса ти за кривотията на ЦАР БОРИСОВ.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нормално ,АЗИС за 2 месеца има 14000 000 милиона слушания на ХАБИБИ,
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"суЛбуфера" е произведение на "24 часа". Днес са копирали статията и са съкратили малко.
42
1
 
4
 
! Отговори
ФИНАНСИСТА XXL преди 8 години
Днес пестят от закуска, за да има парички за бензин, а като завършат училище след няколко месеца ще се наложи да пестят и от обяд и вечеря!Машала ученици, животът е хубав!Хляб и сол!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До боцкво ти е крив ББ бе чалгарино? Да не е боцнал през гащите 5-6 пъти?
40
1
 
5
 
! Отговори
COBA преди 8 години
"сулбуфер", а?? това ще да е няк'ва нова марка..."колони", а?? вие сте колона мозъчни инвалиди!!
39
2
 
2
 
! Отговори
Това,че не сме равни преди 8 години
във финансово отношение, е общоизвестно. Така че не виждам повод за възмущение, дори напротив. Всеки ще съпостави поведението на девойката с BMW X5 и парвенющината на чалгаря с Рено Клио - това също са ценни житейски уроци, нека да ги получават още докато ходят на училище и да решават дали ще пътуват с тролей, с велосипед или ще работят, за да си купят кола, ако мама и татко не могат да им я осигурят.В много държави големите ученици идват в школото с автомобили, естествено е в наше време.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде продават сулбуфери? Искам и аз да взема за ладичката.
37
6
 
20
 
! Отговори
боц преди 8 години
Простотия, и диващина до дупка!За съжаление това е бъдещето на България!Свестните ни напуснаха!Остава само "лошия матриал" на Борисов, но Той това иска, защото нормален човек не би гласувал за мафията ГЕРБ!
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дръндю Спомени-тавА, дето го твърдиш, за София ли важи или за България? ТАва са измами, храната не е истинска, той се радва на глупости.
35
1
 
20
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
мечтата на всяко дупе, с първите спечелени пари да си купи BMW, После мама и тати да помагат за бензина, че няма изхранване тази ламя,
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези са много назад. Чалгата е модерна сред ретро лелки и чичковци
33
1
 
4
 
! Отговори
още по лингвист преди 8 години
Ако трябва да използваме тази дума най-подходящото звучене би било "сабуфър"
32
2
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 8 години
До 53, а не мислиш ли че упадъка не е до това, че някой е разменил 2 букви в една дума, а в това, че 70% не знаят че днес е рождения ден на Христо Ботев. Мисля, че ценностите яко са се изместили щом сравняваш една дума с рождения ден на един от най-великите ни будители
31
4
 
24
 
! Отговори
Спомени преди 8 години
Много сме бедни а? Учениците ходят на училище с джиповеДават хилядарки на сулбуфериПенсионери мятат през балкона пачки на телефонни измамнициНарода празнува Нова Година в чужбинаама голяма беднотия е това, направо умираме от глада едно време при соца колко богати бяхме....ако спестяваме 2 години можехме да си купим колело
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ум царува, ум робува, ум патки пасе!