Глоба 300 лева, ама от хартия се изкарат 7 лв.

Клошарите знаят, че няма как да им вземат нещо, което нямат
32
Глоба 300 лева, ама от хартия се изкарат 7 лв.
Снимка: Булфото, архив

Марио, който рови из кофите в София и така се препитава, изкарва по 5, 6, 7 лева на ден, като връща събраната хартия на вторични суровини.

Още по темата

"300 лева глоба? Няма как да стане, няма откъде", призна той пред Нова тв, след като вчера екомистерството пусна за обществено обсъждане законови поправки, според които всеки, който си взима от контейнерите за смет каквото си иска, ще бъде глобяват със сума до 1000 лева.

"Събираме само цветни метали от кофите за боклук, от това се изкарват различни "надници" - между 15 и 100 лв. на ден", разказаха две момчета, които се препитават основно по този начин в столичния квартал "Лозенец".

И те, както и Марио, смятат, че поправките в закона няма да работят и преследване на хората, които се прехранват само от боклука ще създаде още повече проблеми.

"Ако видя вътре в кофата 5 кг метални отпадъци, за които ще взема над 35 лв., и не мога да стигна до тях по нормален начин, ще разбия кофата", каза единият от клошарите.

Твърдят, че биха си плащали минималната глоба от 50 лв., ако са заработили тези пари през деня, но не виждат как някой може да им вземе нещо, което нямат, като 1000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
25
 
15
 
! Отговори
няма оправия преди 8 години
Като вземете да депортирате бежанците, товарете и тия....
1
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафията срещу клошарите в жестока борба за старото желязо - явно нещата са на много зле.