Без "Гражданска" губиш служебно регистрация на колата

Клиентите нямали доверие към онлайн застраховките
Обновена: 10 яну 2016 12:42 | 10 яну 2016 10:50, Веселина Йорданова
179
Без "Гражданска" губиш служебно регистрация на колата
Снимка: архив, БулФото

Собствениците без застраховка "Гражданска отговорност" ще загубят служебно регистрациите на автомобилите си до два месеца, предупреждават застрахователи.

Още по темата
Около 350 000 са автомобилите без валидна застраховка към настоящия момент.

Според промяната в правилата на застраховането, които влязоха в сила от 1-ви януари с новия застрахователен кодекс, колите без "Гражданска отговорност" служебно ще се свалят от отчет до подновяването на полицата, за да се предотврати източването на гаранционния фонд от чуждите автомобили с българска регистрация.

В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та с указания или да сключат гражданска отговорност, или да свалят от отчет автомобила.

Предвижда се и в рамките на 2-3 месеца да има единна система, която ще позволява автоматично дерегистриране, каза за БНР застрахователят Милен Петков.

Въпреки че на пазара вече са факт и първите онлайн застраховки, впечатленията на застрахователите са, че клиентите подхождат с недоверие към новата възможност.

Хората са скептични. Търсят потвърждение през няколко сайта, през няколко брокера. За съжаление този аспект на българското разбиране за купуване онлайн ще търпи развитие дълго време, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен не ми е ясно на някой нещо да е дала държавата !
106
1
 
25
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Не ми е ясно обаче, ако колата не е в движение (не се исползва) защо трябва да се застрахова?! Това май по-добре да се нарече данък рег. номер отколкото гражданска отговорност...
105
6
 
3
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
До 138 : Аз също съм против това нещо за задължителната ГО, но е така навсякъде! Друг е въпроса, че на фона на нашите доходи това нещо е невъзможно! А за системата с наказанията за лоши шофьори ще се стегнат и глупауте които не им дреме как карат, щото като ти стане застраховката 1000лв или изобщо не искат да те застраховат ще се чукнеш в тъпата тиква, че не може всеки да си прави каквото си иска! Аз ще плащам колкото някой *** дето прави по своя вина 10000 катастрофи.. Ай сиктир!
104
1
 
12
 
! Отговори
до 135 преди 8 години
Абе оня какъв Иван ти не виждаш ли ,че искат да плащаш дори колата да ти е на трупчета 6 месеца !
103
2
 
22
 
! Отговори
ме преди 8 години
Аз не разбирам нещо как ще се предотврати източването на фонда като му се вземат номерата. Нито разбирам защо. Ако човек претърпи злопоука и не може да кара няколко месеца, както на мен ми се е случвало, за какво му е да си плаща ГО като не кара? И защо да си сваля от отчет колата, като тя си е негова и ще си я кара като се оправи? Това е някаква пълна недомислица. Да не говорим как КАТ ще възпроизведе толкова нови номера.
102
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България ее свободна и независима държава Ха ха хах аха ха
101
3
 
19
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Това за задължителната го го има почти навсякъде, но при нас не върви с 420лв МРЗ.... Иначе аз съм за вкарване на бонус/малус! Аз имам книжка 10г без ПТП. Иван съседа има книжка от 5г и има 20 ПТП-а... Плаща колкото мен? После защо нямало пари за щети... Ми как ще има като всички плащаме по 200лв, а се изплащат щети за хиляди заради Иван? И с пътищата е така... Данък МПС потъва, такса винетка потъва... *** крадците братко...
100
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Определено ако бяха Орешарски или Станишев нямаше така леко да минем
99
1
 
7
 
! Отговори
до 131 преди 8 години
Норвежци пишем тези които ако кажем нещо за тях ще ни изтрият иначе те са си тука не са в норвегия.
98
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ръцете горе вдигнете два пръста V Демокрация !Нали пяхте по площадите Вземи панелите трабанта ,но въздуха ми остави . Е Ето ще ви вземат всичко и ще ви глобят 1000 лв . ако ровите в кофите за ***
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 129Защото за разлика от Норвежците не се къпем в петрол от Северно море.
96
2
 
6
 
! Отговори
Woof преди 8 години
До Ами сегаГО е застраховка. При всяка застраховка има оценка на риска от застрахователно събитие. Ако си млад шофьор или имаш много предишни инциденти то риска от събитие е голям. Ако си стар шофьор и нямаш гафове значи си надежден. Застрахователите знаят че с теб поемат по-голям риск и искат по-висока премия. Така е в цял свят.
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без "Гражданска" губиш служебно а без Здравна губиш правата си а защо някои норвежци не губят нищо !
94
1
 
2
 
! Отговори
117 преди 8 години
До Заинтересованкъде точно го прочете това?
93
4
 
5
 
! Отговори
кьорави преди 8 години
в новия застрахователен кодекс няма никъде член, в който да се споменава заличаване на регистрация на автомобил. Биха ли били така добри да цитират член на закон или наредба, където това е записано (или някой доброволец от четящите).
92
5
 
18
 
! Отговори
Ами сега преди 8 години
Аз не мога да разбера - защо като правя ГО, гледат ми ЕГН-то, кой набор съм, колко години стаж имам зад волана и какво ли още не и ако примерно съм малък или имам малко години стаж, ГО е по скъпа а пък се прави на колата???? Като се прави на колата какво ги интересуват моите данни? Има нещо сбъркано тука. ГО трябва да се сключва на човека а не на автомобила. Автомобила го продавам и ГО си остава при мен.
91
2
 
19
 
! Отговори
ами сега преди 8 години
"В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та с указания или да сключат гражданска отговорност, или да свалят от отчет автомобила"На баща ми колата й истече застраховката сега и няма да я подновяваме до май месец, защото джипа не се кара а баща ми е в чужбина. Шофьор на камион е и кара в Германия вътрешни курсове и ще се прибере чак май месец. Как да свали МПС-то от отчет при положение че не е в страната? И не виждам смисъл да се плаща ГО до май месец.
90
0
 
16
 
! Отговори
прометей преди 8 години
А ако няма ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА ще му вземат ли живота Или колата е по важна от здравето на човека в България
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не колата, а шофьорът прави катастрофите! В белите държави се застрахова ШОФЬОРЪТ, а не колата - аз лично съм имал куриозен случай, където бях платил ГО за 1 година, а продадох колата си на третия месец. Нарочно отидох с купувача да му прехвърлим застраховката, чесаха се, ругаха, че нямало такава практика, но накрая за да не ми връщат пари, написаха неговото име. Човекът си призна, че има 10 катастрофи и в половината не е имал гражданска, а накрая не платил и актовете така се му правя 'бонус'!
88
2
 
50
 
! Отговори
сали мамедов преди 8 години
Искам да видя как ще накарате римляните да плащат гражданска отговорност?!Или те по рождение не плащат нищо, а само ползват?!