Без "Гражданска" губиш служебно регистрация на колата

Клиентите нямали доверие към онлайн застраховките
Обновена: 10 яну 2016 12:42 | 10 яну 2016 10:50, Веселина Йорданова
179
Без "Гражданска" губиш служебно регистрация на колата
Снимка: архив, БулФото

Собствениците без застраховка "Гражданска отговорност" ще загубят служебно регистрациите на автомобилите си до два месеца, предупреждават застрахователи.

Още по темата
Около 350 000 са автомобилите без валидна застраховка към настоящия момент.

Според промяната в правилата на застраховането, които влязоха в сила от 1-ви януари с новия застрахователен кодекс, колите без "Гражданска отговорност" служебно ще се свалят от отчет до подновяването на полицата, за да се предотврати източването на гаранционния фонд от чуждите автомобили с българска регистрация.

В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та с указания или да сключат гражданска отговорност, или да свалят от отчет автомобила.

Предвижда се и в рамките на 2-3 месеца да има единна система, която ще позволява автоматично дерегистриране, каза за БНР застрахователят Милен Петков.

Въпреки че на пазара вече са факт и първите онлайн застраховки, впечатленията на застрахователите са, че клиентите подхождат с недоверие към новата възможност.

Хората са скептични. Търсят потвърждение през няколко сайта, през няколко брокера. За съжаление този аспект на българското разбиране за купуване онлайн ще търпи развитие дълго време, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
17
 
! Отговори
до 25градски бик преди 8 години
И какво ако са сега или покъсно изборите не си ли разбрал,че не народа решава какви са резолтатите има си една група която нагласява резултатите както на тях им е изгодно това е истината.
26
0
 
31
 
! Отговори
Колио преди 8 години
Застраховката на кола е пьлна глупос аз карам кола 27 години за това време два пьти се е стигало до застраховател като единия пьт бьлька които ме бльсна беше пиян и засрахователите плащаха от неговия джоб.Та ка че вместо да си похарчим парата за нещо смислено просто е подаряваме на застрахователи които ако трябва да платят сериозна сума се измькват.
25
1
 
28
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Ха наистина този казус кърти! Тези дето карат без гражданска ,няма да слезнат от колите, какво правим с тях?! Автоматично ви казвам, държавата се изплъзва мазно, мазно и се прави на не чул ,не разбрал! Ще кажат, това е дерегистрирана кола оправяйте се като в дивия запад! И разиграваме случка зуьо Хикс ме удря с дерегистрирана кола без ГО хуква и бяга ,аз какво правя?! Казвам ви автоматично лява ръка горе ,такси и терминал 2!
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О,ужас. Сега милиционери и разни интегриращи се плащачи, ще трябва да се застраховат.
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА НА БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ! НЕ КУПУВАЙТЕ ВИНЕТКИ! ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПРОТЕСТ ФЕВРУАРИ ВСИЧКИ С АВТОМОБИЛИТЕ! ДА БЪДЕМ ЕДИННИ И ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ РАЗДЕЛЯТ!
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Народа Република стана Частна Държава и които не му изнася да е РОБ тука да ходи другаде !
21
4
 
17
 
! Отговори
Азис преди 8 години
ГЕРП победа !Видими резултати Гарантирано от ...Той ни дава ако не дава ще кра...
20
1
 
35
 
! Отговори
Борисов и сие на съд преди 8 години
Шофьорите са тези които пълнят хазната на държавата!Този легален рекет с който направо съдират кожата на всеки дръзнал да си купи и кара кола в България повече не се търпи! Само че Борисов Мутрата това го устройва , той и така е свикнал още от 90-те години! Управление с рекет , данъци и заеми!Ако не са шофьорите гладни ще умрат!
19
0
 
18
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Каква ми е ползата от онлайн застраховането , щом като ми е изтекла застраховката трябва да ходя до КАТ да си пускам колата в движение?! Нон сенс на 10000 % . Такова улеснение на гражданите не е истина! Такова намаление на административната тежест,въобще песен!
18
3
 
28
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Борисов от както е на власт след преврата само глупави и абсурдни закони измисля! Ама то проста кратуна какво да измисли! Такъв *** не ми се коментира даже! А пък ти друже ако излизаш навън ако имаш шанс въобще не се връщай! На лято аз също ще опитам да се махна , няма да плащам никакви данъци повече на Борисов за да си връзват бщджетите и игрите!
17
1
 
33
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
По административен път ни налагат допълнителен частен данък! В случая вместо да плащаш когато ползваш ,плащаш винаги за да пълниш гушката на частен застраховател който да върти оборот! И пак говорим за абдикацията на държавата. Те не могат да се справят с измамите и джигитите които не плащат, но прехвърлят отговорността на нас обикновенните граждани като ни товарят. Идва си човек от чужбина ,за да си подкара колата от гаража първо в КАТ за пускане в движение! ДРЪН, ДРЪН ЩЕ ВИ СЪДЯ!
16
1
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Мутрата действа по мутренски ... С рекет !
15
1
 
55
 
! Отговори
Писна ми от Тиквата преди 8 години
На мен ми предстои 4 месеца командировка. И, не желая да плащам за Гражданска отговорност за този период, през който няма да шофирам. И се оказва, е ще ми свалят регистрацията на колата. Това, въобще законно ли е?
14
0
 
41
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Само в България, гражданската отговорност е на колата а не на шофьора. От кога автомобила е гражданин ?
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига бе стига злорадствахте !Норвежците пак ще са си добре 25 г никои не им направи нищо лошо та сега ли пак ще си карат и пак няма да плащат нито гражданска нито здравни за 5 г назад ,но ще гласуват за ГРОБ щото ви ***.а майката на вас тарикатите които злорадствате
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много карат сега без книжка вече ще карат и без регистрация още по добре ще ми пръднат на дедо ви я.
11
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе имам гражданска ,но не карам колата имам здравни ,но не боледувам плащам данъци ,но не ползвам услуги на държавата !Къде отиват тия пари !!!???НОРВЕЖЦИТЕ
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Развод ми дай развод ми дай вземи панелите трабанта но въздуха ми остави !Ето искахте демокрация на ви сета у гъ.а
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
golf2 ........das ***
8
2
 
27
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Не няма да ти се поднови автоматично гледах в новините говори един от КАТ Трябва да отидеш до КАТ да платиш 2 лв. и да подадеш молба.